Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η Κύπρος σήμερα θρηνεί μια νέα τραγωδία

11 Ιουλίου 2011

Από το πρωί η Κύπρος βιώνει μια νέα τραγωδία, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται αποτελεί προϊόν πρωτοφανούς Κυβερνητικής ανευθυνότητας.

Πριν τρία χρόνια η αρμόδιες αρχές κατάσχεσαν ενενήντα οκτώ εμπορευματοκιβώτια εκρηκτικών υλών, τα οποία παράνομα εμεταφέροντο με Ουκρανικό πλοίο προς τη Συρία. Τα εμπορευματοκιβώτια με τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν στη Ναυτική Βάση πλησίον του χωριού Μαρί. Της Ναυτικής Βάσης συνορεύει ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός Βασιλικού, ο οποίος τροφοδοτεί με ρεύμα τη μισή Κύπρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από μήνες ο Διοικητής Ναυτικού ενημέρωνε το Υπουργείο Άμυνας ότι τα εμπορευματοκιβώτια παρουσίαζαν τυμπανισμό λόγω της διόγκωσης των εκρηκτικών και ότι η κατάσταση καθίστατο άκρως επικίνδυνη. Παρόμοια έκθεση απέστειλε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης  από τον Χριστόφια επεβλήθησαν στρατιωτικές περικοπές σε βαθμό που περιορίζουν αισθητά την επιχειρησιακή δυνατότητα της Εθνικής Φρουράς αλλά και το επίπεδο ασφαλείας των εγκαταστάσεων της Δύναμης. Και τούτο, ενώ η Κυβέρνηση προσφέρει αφειδώλευτα ετησίως περί τα τριάντα εκατομμύρια για να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας στους λαθρομετανάστες και περί τα πενήντα εκατομμύρια  για τη συντήρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των λεγομένων τουρκοκυπρίων. Και ενώ οι Υπουργοί επιδίδονται σε κραιπάλη και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε ταξίδια VIP, προεξάρχοντος αυτού τούτου του Χριστόφια ο οποίος στα  ταξίδια του χρησιμοποιεί ιδιωτικό αεροπλάνο επιβαρύνοντας έτσι το δημόσιο ταμείο. Σκάνδαλο μάλιστα προκλήθηκε πρόσφατα όταν χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροπλάνο για να επιστρέψει εσπευσμένα από τη Γενεύη στην Κύπρο ώστε να παρευρεθεί στα εγκαίνια του   φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, δηλ. της νεολαίας του ΑΚΕΛ.

Τα εμπορευματοκιβώτια εκρηκτικών λοιπόν στη Ναυτική Βάση ενώ καθίσταντο οσημέραι  πυρηνική βόμβα, η Κυβέρνηση Χριστόφια ζούσε στον κόσμο της και επιδίδετο στον αφελληνισμό του Νησιού και στην κραιπάλη περικόπτοντας κονδύλια προς εξυπηρέτηση της φιλοτουρκικής και φιλομεταναστευτικής της πολιτικής. Σήμερα κατά τις πρωϊνές ώρες το  αναμενόμενο επεσυνέβη. Ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στα εμπορευματοκιβώτια με τα εκρηκτικά ( άγνωστο πως και γιατί! πρόκειται περι δολιοφθοράς;) Τα μέσα του στρατοπέδου δεν ήσαν ικανά να την κατασβέσουν και εκλήθη η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η  Πυροσβεστική  διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κατασβέσει τη φωτιά κάλεσε τους στρατιώτες να καλυφθούν διότι επίκειτο έκρηξη. Στο χώρο παρέμειναν οι πυροσβέστες και τα στελέχη της Ναυτικής Βάσεως. Στις έξι παρά έγινε η τρομερή έκρηξη, η οποία ισοπέδωσε το στρατόπεδο και τον διπλανό ηλεκτροπαραγωγό  σταθμό και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς  σκότωσε, μεταξύ άλλων, τέσσερα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, πέντε πυροσβέστες, δύο ναύτες και τραυμάτισε δεκάδες εθνοφρουρούς. Μεταξύ των στελεχών της Ε.Φ που σκοτώθηκαν  συμπεριλαμβάνεται και ο Ναυτικός Διοικητής.

Για την εκτόνωση της οργής του κόσμου υπέβαλαν ήδη παραίτηση ο ανεκδιήγητος Υπουργός Άμυνας και ο ένστολος υπάλληλος, ο οποίος μέχρι σήμερα εφέρετο ως Αρχηγός ΓΕΕΦ.


 Ένας υπάλληλος ο οποίος απεδείχθη ανάξιος να φέρει τη στολή του Έλληνα αξιωματικού. Επί των ημερών του ο Χριστόφιας με τον «δήθεν» αντιστασιακό Υπουργό του διέλυσαν την Εθνική Φρουρά και αυτός το ανέχθηκε χωρίς να υποβάλει την παραίτησή του. Απλά ήταν εκεί για να ικανοποιεί τα ρουσφέτια του ΑΚΕΛ και των λοιπών κομμάτων. Ακόμη και τα τέκνα των  υφισταμένων του (παρακοιμωμένων του ΑΚΕΛ) χρησιμοποιούσαν το βύσμα τους για να υπηρετούν (τάχα) εντός του Αρχηγείου δίπλα από τους πατεράδες τους ενώ τα παιδιά του λαού κατατάσσονται, εις πείσμα της καλλιεργούμενης από την Κυβέρνηση φυγοστρατίας, για να υπηρετούν στα φυλάκια με εξουθενωτικές σκοπιές.




Ονήσιλος Κρατερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου