Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Πόσο εξευτελισμό να αντέξει αυτός ο τόπος;



Ενώ η Κύπρος μας προσπαθεί να ορθοποδήσει ξανά μετά το τραγικό ατύχημα στην ναυτική βάση στο Μαρί, οι Τούρκοι δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν το δικό τους παιχνίδι. Μπροστά στην ενεργειακή κρίση που κτύπησε τον τόπο μας, προσφέρθηκαν, δήθεν, να μας πουλήσουν ηλεκτρικό ρεύμα για να καλύψουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες.

Η υποταγμένη στον Τούρκο κατακτητή Κυβέρνηση, έπεσε με τα μούτρα στην νέα παγίδα των τουρκικών αρχών και προχώρησε σε νέο ατόπημα μεγατόνων! Με τη συγκατάθεση της και την νομική συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Μάνθος Μαυρομμάτης, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την λεγόμενη αρχή ηλεκτρισμού των κατεχομένων, για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο της ΑΗΚ...

Η απερίσκεπτη αυτή κίνηση, μας φανερώνει την ανικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης. Μπροστά στην κρίση που βιώνουμε μετά την εθνική τραγωδία της δικής τους αδιαφορίας, οι κυβερνώντες, με βιαστικές κινήσεις προσέτρεξαν στην εύκολη-άμεση λύση από τα κατεχόμενα, χωρίς να λογαριάζουν τις πολιτικές επιπτώσεις των πράξεων τους. Έμμεσα η κατοχύρωση της συμφωνίας αυτής, αναγνωρίζει και αναβαθμίζει το παράνομο ψευδοκράτος, κάτι που πανηγυρίζεται ήδη στα κατεχόμενα, ενώ δίνει μια άλλη διάσταση στις επικείμενες διαπραγματεύσεις του Χριστόφια - Έρογλου.

Την ίδια ώρα που αρκετοί φορείς και σωματεία, προσπαθούν καθημερινά να αποτρέψουν τις επισκέψεις στα κατεχόμενα εδάφη μας, και την οικονομική αναβάθμιση του ψευδοκράτους, η Κυβέρνηση είναι αυτή που στηρίζει οικονομικά το ψευδοκράτος με την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος και του παρέχει την έμμεση αναγνώριση. Μέρες της μαύρης επετείου της βάρβαρης τούρκικης εισβολής του 1974, οι κυβερνώντες, που εκλέχθηκαν από αυτόν τον βασανισμένο λαό της ημικατεχόμενης Κύπρου να τον κυβερνήσουν, συνεχίζουν να εξευτελίζουν, την εθνική μας αξιοπρέπεια. Μας έχουν φτάσει στον πάτο... 

Ακόμα και όταν είχαν διαρρεύσει οι φήμες για σκέψεις τις κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία με το ψευδοκράτος, οι αγανακτισμένοι πολίτες στα λαϊκά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις προειδοποιούσαν «Όχι Ρεύμα απ’ τον κατακτητή». Αλλά και πάλι η καθεστωτική κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, δεν τους άκουσε.Ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει μάθει στα δύσκολα. Μπροστά στα όσα τραγικά συνέβησαν, ο λαός, ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα των αρχών τόσο για αιμοδοσία, όσο και για μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Με υπομονή δέχεται καθημερινά τις δίωρες διακοπές ρεύματος, αντιλαμβανόμενος την κρίση την οποία βιώνουμε. Ο Κυπριακός Ελληνισμός, δεν έχει ανάγκη το τούρκικο ρεύμα. Ξέρει να ζει με αξιοπρέπεια. Θα μάθουμε να ζούμε στο σκοτάδι αν χρειαστεί. Υπόλογοι στον κατακτητή δεν δεχόμαστε να γίνουμε ποτέ! 

ΟΧΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ
Ούτε ένα ευρώ στον κατοχικό στρατό.


Αυτόνομος Ενωτικός

Το άρθρο δημοσιεύτηκε επίσης εδώ: http://apoellas.com/main/article.php?id=2-14-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου