Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πώς ταυτίζονται Παλληκαρίδης και… Καβάζογλου;




Το ΑΚΕΛ δεν δικαιούται να μιλά για την ΕΟΚΑ και τους ΗΡΩΕΣ μας. Το ΑΚΕΛ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη με τους Τούρκους και Εγγλέζους


ΤΟ ΑΚΕΛ βρίσκεται σε εναγώνια αναζήτηση, επιλεκτική υιοθέτηση και οικειοποίηση ηρώων! Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά ένα κείμενο του Τάκη Χατζηγεωργίου, που δημοσιεύτηκε επ’ εσχάτων στον Τύπο; Ο ευρωβουλευτής παρέστη σε εκδήλωση για τους Μισιαούλη και Καβάζογλου, που το ΑΚΕΛ θεωρεί «ηρωομάρτυρες» της εργατιάς και της συνύπαρξης Ελλήνων και Τούρκων. Δικαίωμά του. Από την ώρα, όμως, που ο ΑΚΕΛικός ευρωβουλευτής επιλέγει δύο ήρωες της ΕΟΚΑ, τον Μάτση και τον Παλληκαρίδη, για να τους ταυτίσει με τους Μισιαούλη και Καβάζογλου, αυτό συνιστά πράξη ιστορικής παραχάραξης και πολιτικής διαστροφής. Ο Τ. Χατζηγεωργίου εκθειάζει δύο γνωστές ρήσεις του Μάτση, ότι αυτή η γη ανήκει σε αυτούς που την ποτίζουν με τον ιδρώτα τους και, ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα.


Ακολούθως χαρακτηρίζει ως δολοφονία τον απαγχονισμό Παλληκαρίδη και γράφει: «Το πιστεύω! Ο αγώνας του Ευαγόρα και του Μισιαούλη και του Μάτση και του Καβάζογλου ήταν αγώνας κοινός (…). Με ποιο δικαίωμα εμείς αντικρίζουμε, με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά και με διαφορετικούς φακούς, το μέγεθος της δυσθεόρατης δύναμής τους!». Πρώτα απ’ όλα, πού ανήκαν οι Παλληκαρίδης και Μάτσης; Ήταν μέλη της ΕΟΚΑ που, υπό την αρχηγία του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα-Διγενή, ανέλαβε τον μόνον απελευθερωτικό, αντιαποικιακό, αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού, που το ΑΚΕΛ αναθεμάτισε ως… τρακατρούκες! Γιατί η ηγεσία του ΑΚΕΛ, οι αξιωματούχοι, οι ελεγχόμενες οργανώσεις, η «Χαραυγή», διέγραψαν τη λέξη ΕΟΚΑ από το λεξιλόγιό τους; Διότι δεν σεβάστηκαν ποτέ τον αγώνα. Το ΑΚΕΛ καθύβρισε την ΕΟΚΑ και τους αγωνιστές και μέχρι σήμερα λασπώνει αδίστακτα τον Διγενή. Στην ΕΟΚΑ ανήκαν στρατιές ωραίων Ελλήνων, που πίστευαν στην Ένωση με την Ελλάδα και θρήσκευαν βαθύτατα. Οι Μισιαούλης και Καβάζογλου αγωνίζονταν για την Ένωση; Πίστευαν στην Ελλάδα; Ανήκαν στην ΕΟΚΑ; Θρήσκευαν; Όχι, βέβαια.


Γιατί η επιλεκτική αναφορά στον Μάτση και στον Παλληκαρίδη; Οι άλλοι λεβέντες της ΕΟΚΑ προφανώς δεν εμπίπτουν στα ΑΚΕΛικά σχέδια διαχωρισμού των ηρώων σε δύο κατηγορίες. Αφού δεν πρέπει να αντικρίζουμε τους ήρωες με άλλα μέτρα και σταθμά, να εννοήσουμε, λοιπόν, ότι ο Τ. Χατζηγεωργίου κατηγορεί ευθέως το ΑΚΕΛ για την αισχρή συμπεριφορά του προς τους αγωνιστές, την ΕΟΚΑ, την Ελλάδα και τους ήρωες. Ο Παλληκαρίδης αγαπούσε και εξυμνούσε την Ελλάδα. Πέθανε για την Ένωση. Πού, στο καλό, ταυτίζεται ο ήρωας έφηβος ποιητής με τον… Καβάζογλου; Αλλ’ αφού το ΑΚΕΛ προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον Παλληκαρίδη (αφού διαχώρισε ξεδιάντροπα τον Αυξεντίου από τους άλλους ήρωες της ΕΟΚΑ), ρωτάμε: Ας μας πει ο Τ. Χατζηγεωργίου μια εκδήλωση, που το ΑΚΕΛ έκανε τα τελευταία 60 χρόνια για να τιμήσει τον Παλληκαρίδη ή έστω τον Μάτση, και να απολογηθεί για όσα υβριστικά εξήμεσε και ακόμα εμέσσει κατά των αγωνιστών και της ΕΟΚΑ, του Διγενή και του Μακάριου. Δεν έγινε ούτε μία! Αντίθετα, είναι χιλιάδες τα υβριστικά άρθρα, τα επιχορηγημένα βιβλία και οι χαμερπείς δηλώσεις κατά των αγωνιστών και της ΕΟΚΑ.


Το ΑΚΕΛ καθύβρισε σκαιότατα τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Πώς τολμά σήμερα να τιμά επιλεκτικά τρεις ήρωες; Πώς τολμά, προπάντων, να τιμά… δολοφόνους, όπως το ΑΚΕΛ και οι αξιωματούχοι του αποκαλούν τους αγωνιστές; Το ΑΚΕΛ ας αποφασίσει επιτέλους: Οι ωραίοι Έλληνες της ΕΟΚΑ είναι ήρωες ή δολοφόνοι; Μάτσης, Παλληκαρίδης, Αυξεντίου και όλα τα ηρωικά παιδιά της ΕΟΚΑ και του Διγενή αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την Ένωση και την Ελλάδα. Οι Μισιαούλης και Καβάζογλου δολοφονήθηκαν από την τρομοκρατική ΤΜΤ (που ο Τ. Χατζηγεωργίου σκόπιμα δεν αναφέρει), επειδή εργάζονταν για την ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων και Τούρκων.


Πού… κολλούν με τους Μάτση και Παλληκαρίδη; Μόνον ως ύβρις προς τους ήρωες και νέα προσπάθεια απαξίωσής τους μπορεί αυτό να εκληφθεί. Δύο ακόμα επισημάνσεις: Ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν είπε όσα του αποδίδει ο Τ. Χατζηγεωργίου που, επίσης, αποδίδει στον ήρωα Παναγίδη μέρος επιστολής του Μιχ. Κουτσόφτα στους δικούς του. Μια προτροπή: Το ΑΚΕΛ πρώτα να απολογηθεί ξανά για όσα εμετικά επιμένει να εκβάλλει κατά των αγωνιστών και ηρώων της ΕΟΚΑ. Δεύτερον, να σεβαστεί, επιτέλους, τις θυσίες τους. Τρίτον, προκαλούμε: Πότε το ΑΚΕΛ θα καθιερώσει ετήσιες εκδηλώσεις για να τιμήσει τα ηρωικά παιδιά της ΕΟΚΑ, του Μακάριου και του Διγενή;


ΣΑΒΒΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου