Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Επιστολή για την τραγωδία από τον Χριστόδουλο Πιερίδη

Αγαπητοί Φίλοι,

Με ευκαιρία τα γεγονότα στο Προεδρικό, πρώτα ο υιός Χριστόφιας και μετά ο πατέρας αναφέρθηκαν εμμέσως ή αμέσως σε ακροδεξιούς, σε πραξικόπημα και εισβολή. Αυτό μου δίνει νομίζω το δικαίωμα να δώσω συνέχεια και να αναφερθώ και στην ευθύνη της δικής τους αριστερής παράταξης για την πρόκληση των γεγονότων του 1974 για να πάψει πια αυτό το παραμύθι. Τα γεγονότα στο Προεδρικό και η συμπεριφορά του Προέδρου σχετικά με την τραγωδία στο Μαρί είναι πιστεύω μια μοναδική ευκαιρία να δει ο σημερινός Κύπριος με ολοκληρωμένο και όχι πλέον μονομερή τρόπο τον ρόλο του αντίπαλου αριστερού δέους στο τι στ’ αληθινά συνέβη το 1974. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες του αν θα γινόταν ούτως ή άλλως η εισβολή, δεν θα αναφερθώ στον Μακάριο, κλπ. Θα περιοριστώ μόνο στην ευθύνη της αριστεράς και ειλικρινά δεν έχω τίποτε προσωπικό εναντίον οποιουδήποτε φίλου αριστερού, πόσον μάλλον εναντίον του Προέδρου.

Υποστηρίζω λοιπόν υπεύθυνα ότι ναι μεν ο εκτελεστής του 1974 είναι η δεξιά, αλλά ο ηθικός αυτουργός είναι η αριστερά. Επειδή όπως λένε και οι Άγγλοι «it takes two to tango». Όλοι μας παραφρονούμε στιγμιαία μπροστά στον βιασμό της ανθρώπινης φύσης, μπροστά στο παρά φύσει και ενεργούμε εν βρασμώ ψυχής προς απόδοση φυσικής δικαιοσύνης. Στην ίδια παράφρονα κατάσταση μπορεί να βρεθεί και κάποιος που του ατιμάζεις την Πατρίδα, που του βρίζεις τα ιερά και τα όσια, τον πατέρα και την μητέρα, που του βιάζεις την αγνή Ελληνική ψυχή του και τον προκαλείς με την απύθμενη χυδαιότητά σου. Αυτό πιστεύω ότι έκαναν οι αριστεροί στους δεξιούς από το 1955  μέχρι το 1974 και το ίδιο συνεχίζουν και σήμερα με τις νέο-κυπριακές ιδεολογίες τους. Με τον ίδιο λοιπόν τρόπο που δεν δικαιολογώ τον δεξιό εκτελεστή, δεν δικαιολογώ ούτε και τον αριστερό ηθικό αυτουργό. Μάλιστα πιστεύω ότι ο ηθικός αυτουργός έχει περισσότερη ευθύνη από τον απλό εκτελεστή!

Τι σημαίνει τώρα φυσική δικαιοσύνη; Σημαίνει ότι υπάρχει μια ανθρώπινη φύση που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτή η φύση, είτε συμφωνεί κανείς μαζί μου ή όχι, είναι τριαδική, δηλαδή είναι τρία πράγματα σε ένα, εμένα. Ο άνθρωπος γυρεύει εκ φύσεως αυτό που είναι. Μη έχοντας όμως γνώση του εαυτού του φτάνει σε αδιέξοδα και αντί να κλείνει το τρίγωνο και να διευρύνεται συνεχώς συνειδησιακά προς τα πάνω, παγιδεύεται στο επίπεδο των δύο διαστάσεων και διασκορπίζεται οριζόντια.

Αν διαβάσει κανείς την εξαιρετικά τεκμηριωμένη και συγκινητική μελέτη που επισυνάπτεται για το τι πραγματικά έγινε στην Ρωσία το 1917 θα διαπιστώσει ότι οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίζονται σήμερα την παγκόσμια οικονομία και προκαλούν τις χρεωκοπίες που υποδουλώνουν σ’ αυτούς την μια χώρα μετά την άλλη, έκαναν στην Ρωσία ένα πείραμα κοινωνικής μηχανικής για να δουν τα αποτελέσματα και να ενεργήσουν ανάλογα σαν έρθει η ώρα ανάληψης της παγκόσμιας εξουσίας. Τελικός σκοπός τους ανέκαθεν ήταν και είναι η υποκατάσταση της τρίτης κατάστασης (υπόστασης) της ενιαίας ανθρώπινης ύπαρξης από τους ίδιους. Πιστεύουν δηλαδή πως δεν υπάρχει Θεός, πώς τα πάντα είναι θέμα καλού και κακού, χωρίς Αγαθό, χωρίς υπερβαίνουσα Αρχή και πως είναι δυνατόν να φέρουν τον παράδεισο επί γης, αυτοί με τους εαυτούς τους χωρίς Θεό, χωρίς τρίτο υπερβαίνων «σημείο» κοσμολογικής αναφοράς για να μπορούν να συγκρίνουν και να επιλέγουν πάντα το καλό. Για κάθε φιλοσοφημένο άνθρωπο δεν υπάρχει βέβαια μεγαλύτερη ανοησία από την αδυνατότητα αυτή…. Η ίδια αυτή ισοπεδωτική νοοτροπία εξάλειψης του τρίτου σημείου κοσμολογικής αναφοράς που επιτρέπει την σύγκριση ανάμεσα στις δύο πάντα επιλογές που έχουμε μπροστά μας ευθύνεται και για την τραγωδία στο Μαρί.

Όλοι ξέρουμε τι εστί ΟΑΣΕ και ΝΑΤΟ και δεν μας αρέσουν ίσως ιδιαίτερα, ΑΛΛΑ από την στιγμή που η Κύπρος είναι στην ΕΕ και έχει το Ευρώ, από την στιγμή που έχει στο έδαφος της Νατοϊκές Βάσεις (τις Βρετανικές) και που η μισή σχεδόν είναι κατεχόμενη από Νατοϊκή δύναμη (την Τουρκία) δεν είναι δυνατόν ο Πρόεδρος να μην έχει ένα τρίτο σημείο αναφοράς από το οποίο να κάνει πάντοτε την καλή επιλογή, αλλά να το παίζει σε 2 ταμπλό σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ. Επειδή έτσι, κάποτε θα πέσει κάτω από το τραπέζι. Είτε λοιπόν διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην «ΕΟΚ» και το «ΝΑΤΟ» που είναι το ίδιο «συνδικάτο» και γινόμαστε Συρία και Ιράν, ή ακολουθούμε την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ. Και τα αυγά και το καλάθι, δεν μπορούμε να τα έχουμε. Η ισοπεδωτική αυτή συμπεριφορά είναι απόρροια και έκφραση της εξίσωσης του καλού και του κακού χωρίς Αγαθό, όπως ακριβώς πρέσβευαν και τα ιδανικά της Σοβιετικής Ένωσης στα οποία γαλουχήθηκε ο Πρόεδρος. Ακόμα και στην Αποκάλυψη ο Ιωάννης λέγει ότι πρέπει να είμαστε είτε κρύοι ή ζεστοί αλλά ποτέ χλιαροί επειδή τότε το πνεύμα θα μας κάνει εμετό! Την έπαθε μια φορά ο Μακάριος με τους Αδέσμευτους και είδαμε τα αποτελέσματα. Και όσο αφορά την πιθανότητα αναγνώρισης των κατεχομένων από Συρία και Ιράν, σπουδαία τα λάχανα! Όταν κάποιος είναι σωστός και καλός και έχει πίστη στον Θεό, τίποτε δεν πρέπει να φοβάται. Όσο όμως εξυπηρετούμε σκοπιμότητες εις βάρος του σωστού χωρίς να είμαστε ούτε ζεστοί ούτε κρύοι, χάνουμε.

Όταν βλέπετε κάποιος πηγαινοέρχεται από τα δεξιά στα αριστερά και τανάπαλιν χωρίς τελειωμό, τότε είναι ισοπεδωμένος, είναι μπαλάκι του πινγκ-πονγκ και δεν έχει σωτηρία, δεν έχει διέξοδο. Ποτέ δεν αλλάζει η μίζερη κατάσταση του επειδή, από δεξιά στα αριστερά και αντίστροφα το μόνο που γίνεται είναι να αλλάζει ο Μανωλιός και να βάζει την φορεσιά αλλιώς. Δεν μπορεί κάποιος που πνίγεται να σωθεί τραβώντας τα μαλλιά του. Χρειάζεται ένα τρίτο χέρι απέξω για να τον τραβήξει.. Οι Σοβιετικοί κατήργησαν το τρίτο χέρι και φυσικά, το αποτέλεσμα ήταν η χρεωκοπία σε όλους τους τομείς της υπαρξιακής οικονομίας (πολιτικό, χρηματοπιστωτικό, ηθικό, κοκ). Πνίγηκαν στην άγνοιά τους. Έκαναν την Ρωσία μια φάρμα με ζώα, ακριβώς όπως το περιγράφει στο βιβλίο του ο George Orwell. Τα ίδια πάθαμε και εμείς στο Μαρί και τα ίδια πηγαίναμε να πάθουμε στο Κυπριακό. Τώρα όμως άνοιξαν τα μάτια μας!

Τίποτε δεν γίνεται τυχαία και ουδέν κακόν αμιγές Καλού. Τύχη είναι το μέτρο άγνοιας του Λόγου του Θεού και οι ΗΡΩΕΣ αυτοί που έφυγαν απλώς θυσιάστηκαν οικειοθελώς για να μας ξυπνήσουν εμάς τους υπόλοιπους για το τι συντελείται πίσω από τις πλάτες μας. Η ανατίναξη αυτή είναι η φυσική εκδήλωση της ανατίναξης της φυσικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας που ύπουλα επιφέρει ο Πρόεδρος με την ισοπεδωτική Σοβιετική νοοτροπία του στις συνομιλίες που θέλει το θύμα (καλό) ίσο με τον θύτη (κακό). Φαίνεται πως ο Θεός αγαπά την Κύπρο και την Ελλάδα, φαίνεται πως υπάρχουν τελικά αρκετοί ευσεβείς άνθρωποι σε Κύπρο και Ελλάδα ώστε να βγάζει ο Θεός «καλό» για εμάς τους υπόλοιπους από το απαίσιο κακό που βρήκε τους λίγους αυτούς ΗΡΩΕΣ. Η στάση των τραγικών μανάδων και των παιδιών που έμειναν πίσω ντροπιάζουν την Προεδρική διχαστική συμπεριφορά και ξεχειλίζουν την Κύπρο από Ελλάδα. Η κομμουνιστική προσπάθεια αφελληνισμού της Κύπρου απέτυχε. Ο κόσμος έχει αφυπνιστεί και κατάλαβε ποιοι των κυβερνούν. Τελείωσε το παραμύθι και τα πράγματα μπαίνουν επιτέλους στην θέση τους.

Βλέποντας λοιπόν οι Παγκόσμιοι Διαχειριστές και από τα αποτελέσματα του Σοβιετικού πειράματος ότι ο άνθρωπος ενδόμυχα από την φύση του ΠΙΣΤΕΥΕΙ (ακόμα κι αυτός που δηλώνει άθεος ΠΙΣΤΕΥΕΙ  στην αθεΐα του), επιχειρούν να του υποκαταστήσουν την ΠΙΣΤΗ με την φαντασία, κάνοντας τον να πιστέψει αυτούς για θεούς, αντί και στην θέση του αληθινού Θεού. Σε θρησκευτικούς όρους, ονομάζονται αντίχριστοι και ο ηγέτης τους αντίχριστος. Χτύπησαν λοιπόν την Ορθοδοξία και κατασκεύασαν την Σοβιετική Ένωση στην οποία επιχειρήθηκε να αναγορευτεί η δυαδική εναλλαγή του καλού και του κακού σε Αγαθό, σε Θεό. Αυτό το πράγμα ισοδυναμεί με ισοπέδωση, με εγκλωβισμό στο επίπεδο επειδή καταργεί τον Θεό, την τρίτη υπερβαίνουσα ανθρώπινη υπόσταση που κλείνει το Πυθαγόρειο Τρίγωνο και προσφέρει την διέξοδο από την αιχμαλωσία, προσφέρει την σωτηρία. Αυτή η σωτηρία λείπει από τον Πρόεδρο Χριστόφια και τίποτε καλό, πόσον μάλλον σωτηρία δεν μπορεί να βρει η Κύπρος από την παραμονή του. Απλά επειδή άνθρωπος που δεν βιώνει έμφυτα μέσα του την ενοποιητική ύπαρξη της τρίτης υπερβαίνουσας κατάστασης, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει τελικά. Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος του Κομμουνισμού και αυτό δεν σημαίνει ότι ο Χριστόφιας δεν είναι καλός άνθρωπος. Είναι κι αυτός θύμα της καταστροφικής κομμουνιστικής ιδεολογίας και καλά κάνει να απομακρυνθεί από μόνος πριν προκληθεί κι άλλος διχασμός.

Επειδή βλέπετε, όταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με αυτή την παρά την ανθρώπινη φύση του κατάσταση που αντιπροσώπευε ο ισοπεδωμένος Σοβιετικός άνθρωπος αντιδρά αυθόρμητα. Αντιδρά όπως θα αντιδρούσε κάποιος σε κάποιον που πάει να τον βιάσει και εν βρασμώ ψυχής κάνει παράλογα πράγματα. Μπορεί και να σκοτώσει τον δυνητικό βιαστή του αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης του στον ίδιο και τους γύρω του. Είναι μια φυσική αντίδραση στο παρά φύση. Αυτή η ίδια απέχθεια επιδεικνύεται και τώρα από το σύνολο του εχέφρονος πληθυσμού απέναντι στον Χριστόφια. Αυτό εισπράττει σήμερα ο Χριστόφιας. Είναι η ίδια αντίδραση που οδήγησε στο Πραξικόπημα…. Ο κόσμος γνωρίζει ενδόμυχα ότι κινδυνεύει και αντιδρά σπασμωδικά στην ισοπέδωση. Είναι η πρώτη φορά μετά τον Μακάριο που Πρόεδρος της Κύπρου αποδοκιμάζεται με τέτοιο άσχημο τρόπο, σαν να ήταν ο Άσσαντ της Συρίας… Οφείλει να φύγει για να ενωθεί ο κόσμος και να ανοίξει νέα σελίδα.

Ναι το ξέρουμε ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να γνωρίζει και να ασχολείται με τα πάντα ο Πρόεδρος, αλλά η ευθύνη είναι πρώτα δική του σαν πολιτικού προϊσταμένου και ύστερα όλων των άλλων. Και ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει παραίτηση. Τότε, θα είχε και πιθανότητα επανεκλογής, εφόσον βέβαια οι ποινικοί ανακριτές δεν τον έβαζαν φυλακή. Αντί αυτού όμως, τον βλέπουμε να μιλά για ακροδεξιά στοιχεία, πραξικοπήματα, εισβολές, συνομιλίες και προεδρίες της Ευρώπης… Ιδού ο «συνενωτικός» άνθρωπος! Είναι ώρα τώρα να μιλά για τέτοια πράγματα; Τις 9000 αξιοπρεπούς κόσμου δεν τις είδε και είδε μόνο τα 10 ακροδεξιά στοιχεία που ξεχείλισαν από αγανάκτηση και άναψαν κάποιους καλάθους; Είναι αυτό προσπάθεια να κάψουν το Προεδρικό; Θεέ μου τι γελοιότητες! Η Αποκάλυψη του ανθρώπου και της παράταξης του σε πλήρες μεγαλείο!

Έτσι λοιπόν, επειδή δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να καταλάβει ο Χριστόφιας τι γίνεται και να παραιτηθεί, ο μόνος τρόπος να τον βοηθήσουμε να έρθει σε αυτό-συνείδηση είναι δημοκρατικά. Θα οργανώσουμε ιδιωτικό δημοψήφισμα όπου ο κόσμος θα προσέρχεται με τα εκλογικά του βιβλιάρια και θα υπογράφει υπέρ της παραίτησης του. Όταν υπογράψει πέραν του 65% του πληθυσμού, απλώς θα διοριστεί αντιπρόσωπος του λαού που θα μπει στο Προεδρικό και θα του ζητήσει ευγενικά να φύγει. Είναι δημοκράτες οι αριστεροί και δεν θα έχουν αντίρρηση να υποταγούν στην λαϊκή θέληση! Αυτή την φορά η δημοκρατία θα μπει θριαμβευτικά στο Προεδρικό και θα τερματίζει πια αυτό τον φοβερό διχασμό αριστεράς και δεξιάς που ξεκινά και συντηρείται από την αριστερά. Οι περισσότεροι αριστεροί καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Δεν είναι ηλίθιοι.

Τότε θα αρχίσουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα άμεσης δημοκρατίας όπου τα κόμματα δεν θα έχουν πια και τόση σημασία.

Χαιρετισμούς,

Χριστόδουλος Πιερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου