Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Δελτίο τύπου για την τριμερή διάσκεψη στην Γενεύη


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (7/7/11) η τριμερής διάσκεψη, υπό την αιγίδα του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στην Γενεύη. Ο «κοινοτάρχης» Δημήτρης Χριστόφιας, κάθισε για άλλη μια φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απέναντι από τον ηγέτη της τουρκικής πλευράς στην Κύπρο, Ντερβίς Έρογλου, εξισώνοντας το αξίωμα του, με αυτό του κατοχικού ηγέτη.

Στην προηγούμενη τριμερή διάσκεψη τον περασμένο Ιανουάριο, που είχε λάβει χώρα και πάλι στην Ελβετική πόλη, ο ΟΗΕ είχε προβεί σε μία πρωτόγνωρη γκάφα(;), όταν στα διαπιστευτήρια των αντιπροσώπων της τουρκικής αποστολής, ως χώρα προσέλευσης αναφερόταν η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Ούτε αυτή τη φορά βέβαια δεν έλειψαν οι τουρκικές προκλήσεις αφού, η αποστολή, με επικεφαλή τον αττιλάρχη Έρογλου, απαίτησε από το ξενοδοχείο «Intercontinental», στο οποίο θα διέμεναν, όπως αναρτήσει την σημαία του ψευδοκράτους! Η διεύθυνση του ξενοδοχείου αρνήθηκε να πράξει κάτι τέτοιο αφού, όπως τους δήλωσε, δεν υφίσταται κράτος στην βόρεια Κύπρο. Κάτι που δεν έκανε όμως η διεύθυνση στο ξενοδοχείο «Wilson», όπου απευθύνθηκε η τουρκική αποστολή μετά την «πόρτα» που έφαγε στο «Intercontinental». Δυστυχώς με την δική μας ανοχή, η παράνομη σημαία του ψευδοκράτους κυμάτιζε το διάστημα αυτό στο ξενοδοχείο «Wilson», με την δικαιολογία της επίσκεψης προέδρου κράτους.

Πέραν από την νέα διπλωματική ήττα που δέχτηκε η Κυπριακή δημοκρατία από τον τσαμπουκά των τούρκων, στην Γενεύη όπως προαναφέραμε, πραγματοποιήθηκε η προκαθορισμένη συνάντηση των τριών ανδρών μαζί με τους συνεργάτες τους.

Αινιγματικός για άλλη μια φορά ο Μπαν Κι Μουν, αφού στις καθιερωμένες δηλώσεις του μετά το τέλος τις συνάντησης, άφησε να νοηθεί, ότι στην επόμενη τριμερή διάσκεψη, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους στην Νέα Υόρκη, οι δύο ηγέτες, θα πρέπει να «βάλουν νερό στο κρασί τους» υποχωρώντας από τις θέσεις τους, για να επέλθει ο συμβιβασμός. Επίσης όπως δήλωσε, οι δύο «ηγέτες» συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις, βάσει της φόρμουλας που είχαν ακολουθήσει στο παρελθόν Χριστόφιας και Ταλάτ, δηλαδή, διήμερες συναντήσεις, οι οποίες θα είναι ολοήμερες.

Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για τις νέες αυτές εξελίξεις, αφού ο ευέλικτος πρόεδρος Χριστόφιας, δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ να συμβιβαστεί με νέες υποχωρήσεις για την διά-λυση του κυπριακού. Η αδιάλλακτη στάση του κύριου Χριστόφια για επίτευξη λύσης του κυπριακού μέσω της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, μας έχει φέρει μπροστά από δυσμενέστατες εξελίξεις και οι κίνδυνοι για τουρκοποίηση της Κύπρου μας, όλο και πληθαίνουν.

Ως ανυπότακτοι νέοι, που παλεύουμε για την Ελληνικότητα του τόπου μας, πιστεύουμε ότι η ώρα για μαζική αντίδραση ενάντια στα προδοτικά σχέδια λύσης του κυπριακού έφτασε. Είναι πλέον φανερό ότι ο κ. Χριστόφιας μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά την πάγια θέση μας για απαγκίστρωση της πολιτικής μας ηγεσίας από την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την προσπάθεια επίτευξης λύσης μέσα από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και της Ε.Ε., για να πετύχουμε την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κύπρου μας.

Η επανατοποθέτηση του κυπριακού προβλήματος ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Τριάντα εφτά χρόνια τώρα η Τουρκία παραμένει ατιμώρητη για το έγκλημα που διέπραξε στην Κύπρο το 74. Δεν πρέπει να την επιβραβεύσουμε σήμερα με την ομοσπονδοποίηση της Κύπρου. Καλούμε τον Δημήτρη Χριστόφια όπως αποχωρήσει από το τραπέζι των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων και να καλέσει την Τουρκία να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα της σε βάρος τους Ελληνισμού της Κύπρου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ - Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ
http://www.drasis-kes.org/news/deltia-typou/item/159-trimeris-genevi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου