Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. 9/1/11


«Ωραίοι ως Έλληνες» και ανταποκρινόμενοι στο «κάλεσμα» του Προέδρου της Δημοκρατίας, περάσαμε το μήνυμα, πως ο λαός έχει απογοητευτεί και αγανακτήσει με την οπισθοδρομική πολιτική του Προέδρου Χριστόφια, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην εσωτερική διακυβέρνηση. Οι ανεκπλήρωτες προεκλογικές δεσμεύσεις του και η «γενναιόδωρη» και «ευέλικτη» πολιτική του, είναι αυτά που ώθησαν ανθρώπους όλων των ηλικιών να βρεθούν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στις 04 Ιανουαρίου 2011, στην εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Εθνικής και Κοινωνικής Παρέμβασης».

Ο βασικός πυλώνας της εκδήλωσης ήταν η αντίθεση προς το ρατσιστικό μοντέλο λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική των παραχωρήσεων και να τοποθετήσει την Τουρκία στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την εισβολή, την κατοχή, την εθνοκάθαρση, την προσφυγιά και τον εποικισμό. Ο κόσμος δεν έκρυψε και την έντονη απέχθεια του προς την ανθελληνική πολιτική που ακολουθείται από το Προεδρικό και την προσπάθεια δημιουργίας νέας «κυπριακής εθνικής συνείδησης».



Οι διαδηλωτές πέρασαν το μήνυμα πως οι μονομερείς παραχωρήσεις του Προέδρου στο Κυπριακό, παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές μας και αποκλίνουν από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, και επίσης εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την οικονομική εξαθλίωση που επίκειται, λόγω της αδύναμης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Οι διακηρύξεις περί «δίκαιης κοινωνίας» έχουν μείνει στα χαρτιά και, όπως πολύ εύστοχα αναφέρει το ψήφισμα που επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το «φτιάξιμο» νέων οδοντοστοιχιών δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από τον απλό πολίτη.



Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να ευχαριστήσει τους διαδηλωτές για την μαζική και κόσμια παρουσία του. Αποδείξαμε ότι το αντικατοχικό και αντιομοσπονδιακό κίνημα είναι υπέρ της απελευθέρωσης και όχι της διχοτόμησης. Είναι επίσης, ενάντια στη διζωνική διχοτόμηση της Κύπρου, που εκτός από τις ξένες ιμπεριαλιστικές μεγάλες δυνάμεις, προωθούν επίσης και η κυβέρνηση και η «αντιπολίτευση» αυτού του τόπου. Όπως δηλώσαμε «παρών» το 2004, θα δηλώσουμε και πάλι ξανά σε ένα νέο σχέδιο λύσης-διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τουρκοποίησης του νησιού. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τη πραγματική δικαίωση της πατρίδας μας. Καλούμε, λοιπόν, τους κυβερνώντες να συμπεριφερθούν ως πραγματικοί Έλληνες της Κύπρου, όπως τους προστάζει η ιστορία, και να προασπίσουν τα συμφέροντα του λάου τους, και όχι κάθε μεγάλης δύναμης που λιγουρεύεται τα εδάφη μας.

Το ψήφισμα: http://www.metopo.org.uk/dt2011001009-psifismadiamartyrias.html

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

press@metopo.org.uk
www.metopo.org.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου