Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ντροπή σου Παπακώστα!

Αναδημοσίευση από http://apoellas.com/main/article.php?id=2-9-72


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ύβρις από την ετσιθελική ερμηνεία της ιστορίας, ιδιαίτερα από τους πολιτικούς μας άρχοντες. 

Το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές, αλλά αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε:

Τα φερέφωνα του ακελικού οδοστρωτήρα (βουλευτές, υπουργοί, «συντεχνίες», «δημοκρατικές», «λαϊκές» οργανώσεις, η ΕΔΟΝ κλπ) εδραίωσαν την εκλογική δύναμη του Κόμματος στη βάση της ενδοελληνικής εμφυλιακής περιόδου προ της εισβολής. 

Βασικός τους σκοπός είναι η επιβολή της ομοσπονδοποίησης της πατρίδας μας. Για να το πετύχουν αυτό, οι ακελικοί διάβολοι διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα, επιρρίπτοντας το σύνολο της ευθύνης για την τραγωδία του 1974 στην ενωτική παράταξη, και κατ΄ επέκταση «νομιμοποιούν» τις ανθελληνικές τους υποχωρήσεις στον Τούρκο σουλτάνο και στον Εγγλέζο επικυρίαρχο της Μεσογείου, με το σύνθημα «Ή ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ή ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ».

Λένε οι ακελικοί ανιστόρητοι πως «οι ενωτικοί φασίστες της ΕΟΚΑ Β’ έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο, η μόνη λύση είναι η Διζωνική Ομοσπονδία και οι εθνικόφρωνες να σιωπήσουν»! Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται το καθεστωτικό περιεχόμενο της ακελικής διακυβέρνησης, όσον αφορά αυτό καθεαυτό το εθνικό μας θέμα!

Θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα, πάμε όμως κατευθείαν στην χθεσινή περίπτωση. Ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας στην ομιλία του στο μνημόσυνο των πεσόντων του 1974 του 398 Τ.Π στην Ποταμιά,ανέφερε τα εξής: 

«Δική μας σταθερή θέση είναι να πετύχουμε μια δίκαιη, υπό τις περιστάσεις, βιώσιμη λειτουργική λύση, που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και να επανενώνει την πατρίδα και τον λαό, στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. 

Η προδοσία του ΄74 δεν μας αφήνει, δυστυχώς, περιθώρια να διεκδικήσουμε με πιθανότητες επιτυχίας καλύτερη λύση από αυτήν, η οποία αποτελεί τον ιστορικό συμβιβασμό της πλευράς μας για να επιτύχουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Οι πραξικοπηματίες, με το έγκλημά τους, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή. 


Εμείς, από την πλευρά μας, απορρίπτουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τον συμβιβασμό με τη διχοτόμηση, με την οριστική δηλαδή παράδοση της μισής μας πατρίδας στην Τουρκία. Η διχοτόμηση είναι καταστροφή για τον τόπο και τον λαό μας...»

Αυτά λέει ο ανεκδιήγητος υπουργός. Δε μας λες κύριε Παπακώστα, μιας και το παίζεις αντικειμενικός ιστορικός, 

• Ποιοι φταίνε για τα Δεκεμβριανά του 1963, την κατάληψη του Πενταδακτύλου και την πρώτη διχοτόμηση της Κύπρου; Οι Ενωτικοί;

• Ποιοι φταίνε για το φιάσκο της Κοφίνου to 1967, την απόσυρση της Μεραρχίας και την ανάκληση του Αρχηγού Διγενή στην Αθήνα; Οι Ενωτικοί;

• Ποιοι φταίνε για τα γιαουρτώματα του 1968, τα δημοκρατικά ελλείμματα, τις αυθαιρεσίες και βιαιοπραγίες κατά των ενωτικών και το εκκλησιαστικό σχίσμα; Οι Eνωτικοί;

• Και τέλος, ποιοι εγκατέλειψαν τον Ιερό Σκοπό της Ενώσεως, ποιοι εγκατέλειψαν τα όνειρα των νεκρών αγωνιστών του ΄55, ποιοι υπέγραψαν τις Συμφωνίες της Ζυρίχης, που οδήγησαν στην κατάρρευση του Συντάγματος το 1963 και μας κληροδότησαν τις κατοχικές βρετανικές βάσεις; Οι Eνωτικοί;

Η ιστορία δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης ΚΑΝΕΝΟΣ. Και κυρίως από τους ανήθικους νεροκουβαλητές της βρετανοτουρκικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας!

Απελεύθερωση η ΜΟΝΗ λύση!


WWW.APOELLAS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου