Γιατί λέμε ΟΧΙ στην ομοσπονδία


Θεωρώντας το σωστό, ξεκινούμε απο τον ορισμο της λέξης ομοσπονδία. Ομοσπονδία: «Ένωση περισσότερων του ενός ανεξάρτητων και αυτονόμων κρατών, ώστε να αποτελούν μία και μοναδική κρατική υπόσταση, διεθνή προσωπικότητα και να διαθέτουν κοινό σύνταγμα και εσωτερικό δίκαιο(...)»Λεξικό Μπαμπινιώτη.

Στην Κύπρο σημειώνουμε ότι δεν υπάρχουν πάνω από ένα ''ανεξάρτητα'' κράτη. Υπάρχει ένα και μοναδικό.Η λύση τύπου ομοσπονδίας, προωθείτο από την τουρκική πλευρά μετά την εισβολή και ήταν για μας απαράδεκτη και εξωφρενική. Ξαφνικά, στα πλαίσια της πολιτικής του «καλού παιδιού» και της «ευελιξίας», η ομοσπονδία έγινε η ρεαλιστική λύση και η απελευθέρωση φαντάζει ως ακραία θέση. Όσοι δεν υποστηρίζουν την ομοσπονδία είναι πλέον «οπισθοδρομικοί και οπαδοί της διχοτόμησης».

Οδηγηθήκαμε έτσι στις συζητήσεις για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, απ’ εκεί που η απλή ομοσπονδία ήταν αδιανόητη και φτάσαμε σήμερα να «παρακαλούμε» εμείς για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και η αντιπρόταση της τουρκικής πλευράς να είναι Συνομοσπονδία.

Στην περίπτωση της Κύπρου προτείνεται ως "λύση" η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ). Μια ομοσπονδία που να σημειώσουμε, πως πρώτη φορά θα εφαρμοστεί, αν γίνουν όλα όπως παρουσιάζονται στον κόσμο κατηστόντας την Κύπρο ένα ζωντανο πείραμα για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εκμεταλευτούν την κάθε χώρα για εξυπηρέτησει των συμφερόντων τους.

Με μια τέτοια "λύση", ουσιαστικά παραγράφεται η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ στην Κύπρο, καθώς και τα εγκλήματα που έγιναν μιλώντας για επανένωση και οχι για απελευθέρωση και αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού. Το "Κυπριακό" τοποθετείται λανθασμένα με αυτό τον τρόπο, ως πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων και όχι ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, με αποτέλεσμα η Τουρκία αθωώνεται για τα εγκλήματα που έκανε, και εν τέλει οδηγούμαστε στην παράλογη εκδοχή τους για τα γεγονότα του 1974 που κάνουν λόγο για "ειρηνική πορεία στην μεγαλόνησο"! Τέτοια λύση, επιπλέον, δεν προνοεί την αποχώρηση των εποίκων, κάτι που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής! Δεν προνοεί επιστροφή όλων των εκτοπισμένων στα σπίτια τους. Δε θα επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση των κατοίκων της μίας κοινότητας στην άλλη σε όλη την περιφέρεια της. Δηλαδή αυτή η λύση είναι ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Η λύση τύπου ΔΔΟ προβλέπει διαχωρισμό της Κύπρου σε ΔΥΟ ΖΩΝΕΣ - ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ! Δηλαδή, χωρίζει τον λαό βάσει φυλετικών, εθνικών και θρησκευτικών διακρίσεων. Πράγμα που παραβιάζει κανόνες του διεθνούς δικαίου, καλλιεργεί και οξύνει τον ρατσισμό με αποτέλεσμα την πόλωση των δύο κοινοτήτων. Δηλαδή είναι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ "λύση".

Επίσης είναι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, αφού καταργεί την δημοκρατική αρχή «ένας άνθρωπος = μια ψήφος»! Τα δύο "κρατίδια-κοινότητες" θα έχουν πολιτική ισότητα και ίδια ισχύ. Δηλαδή, το 82% του "Ελληνοκυπριακού Συνιστούντος Κρατιδίου" θα εξισώνεται με το 18% του "Τουρκοκυπριακού Συνιστούντος Κρατίδιου". Με απλά λόγια, θα έχουν την ίδια βαρύτητα άσχετα με τον πληθυσμό που έχει το καθένα.

Καθίσταται ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, αφού δημιουργούνται πολύπλοκοι μηχανισμοί για την λήψη αποφάσεων. Αποτέλεσμα θα είναι εύκολα κάποιες αποφάσεις θα "παγώνουν" σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων.Τότε θα πρέπει να στέλλονται σε "ουδέτερο" όργανο για να παρθεί μια απόφαση (ξένοι δικαστές - επιδιαιτησία). Ταυτόχρονα υπάρχει πρόνοια για τα Ευρωπαικά δικαστήρια να αποδέχονται τα όσα προνοει η Δ.Δ.Ο ως πρωτογενες δικαίο, με αποτέλεσμα στην περίπτωση που δεν σου γίνεται επιτρεπτή η παραχώρηση του σπιτιίου σου να μην έχεις καν το δικαίωμα να το διεκδικήσεις.

Τέτοιες λύσεις, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και να φέρουν το απεχθές, που είναι η μόνιμη διχοτόμηση του νησιού.

Για αυτό κατηγορηματικά απορρίπτουμε τέτοιες λύσεις, που θα φέρουν την καταστροφή του νησιού. Λύσεις που αφελληνίζουν και εκτουρκίζουν για πάντα το νησί. Πρέπει να προτάξουμε επιτέλους τις αρχές της Ε.Ε., όπου ανήκει και η Κύπρος! Δηλαδή την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου προς όφελος όλων των κατοίκων της Κύπρου.