Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μακριά από την παράνομη Επιτροπή περιουσιών στα κατεχόμενα

Πολλά ελέχθησαν και ακουστήκαν τον τελευταίο καιρό για την Παράνομη Επιτροπή στα κατεχόμενα. Να προσφύγουμε σε αυτήν ή όχι; κλπ κλπ.
΄Όλα όσα συγχυσμένα λέγονται  και ακούγονται έχουν ένα σκοπό:
Να παρασύρουν τους πρόσφυγες να προσφύγουν στην Παράνομη Επιτροπή, με μοναδικό στόχο την αποξένωση τους από την περιουσία τους, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να κάμουν Κράτος οι Τούρκοι στα κατεχόμενα.
Κόντρα σε αυτήν την προσπάθεια, όλοι οι πρόσφυγες και άλλοι ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα πρέπει ευλαβικά να παραμείνουμε μακριά από την παράνομη Επιτροπή για τους ακόλουθους λόγους:
  • Διότι μόνο έτσι θα αποτρέψουμε τη δημιουργία Τουρκικού Κράτους στα κατεχόμενα. Είμαστε το κλειδί της επιτυχίας ή όχι της Τουρκικής εισβολής. Όσο δεν εγκαταλείπουμε τις περιουσίες μας ο Αττίλας είναι μετέωρος.
  • Είναι ψέμα ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ θέτει διορία μέχρι τις 21/12/2011 και μετά χάνεται η περιουσία μας. Χρονικό όριο ισχύος της παράνομης Επιτροπής είναι η παράνομη νομοθεσία στα κατεχόμενα που θέτει. Μακάρι μετά τις 21.12.2011 να μην δοθεί παράταση στη λειτουργία της. Σε τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρχει το εσωτερικό ένδικο μέσο που καθόρισε η απόφαση στην υπόθεση Δημόπουλλος και ο καθένας θα δικαιούται αυτόματα να προσφεύγει απευθείας στο ΕΔΑΔ. Να είστε όμως βέβαιοι ότι η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει τη χρυσή κότα της Επιτροπής και θα δώσει παράταση. Η απάντηση θα είναι εμείς να αγνοήσουμε την παράνομη Επιτροπή και να σταματήσουν οι προσφυγές σε αυτήν.
  • Το ατομικό δικαίωμα προσφυγής σε δικαστήριο για παραβιάσεις του δικαιώματος ιδιοκτησίας δεν περιορίζεται χρονικά.
  • Το Δικαίωμα  ιδιοκτησίας της περιουσία μας δεν χάνεται πράγμα που το επιβεβαιώνει ακόμη και η κακή απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Δημόπουλλος.
  • Το Δικαίωμα στην περιουσία χάνεται μόνο όταν ένας προσφύγει στην Παράνομη Επιτροπή και του «φάνε» την περιουσία οι Τούρκοι για 30 αργύρια.
  • Οι περιουσίες που ξεπουλιούνται με αποζημίωση από την παράνομη Επιτροπή γίνονται ιδιοκτησία της Τουρκίας. Εκχωρείται κυρίαρχο Κυπριακό έδαφος στην Τουρκία.
  • Με τέτοιες πράξεις η Τουρκία μετατρέπεται από κατακτητής , σε ιδιοκτήτη της κατεχόμενης γης μας.
Αυτό θα αποτελέσει καταστροφή για την Κύπρο και το Λαό της και ένας  που ανοίγει τέτοιους ορίζοντες στο μέλλον των  παιδιών  και των  εγγονιών  του πρέπει να το ξανασκεφτεί.
  • Τυχόν οικονομικά προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπισθούν διαφορετικά και πρέπει όλοι μαζί να επιδιώξουμε λύσεις στα προβλήματα.
Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Η ανακοίνωση βρίσκεται και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου