Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Δέκα χιλιάδες κόσμος απαιτεί Δίκαιη Κοινωνία!

Αναδημοσίευση από http://apoellas.com/main/article.php?id=2-8-71


Ήταν αναμενόμενο. 

Δε γίνεται να κοροϊδεύεις το λαό για τόσο καιρό, με τόσα ψέματα. 

Δε γίνεται ο λαός μας να τον άντεχε κι άλλο...

Το χθεσινό πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα συλλαλητήριο, έξω από το Προεδρικό, κατέδειξε την αγανάκτηση του κόσμου για τη Χριστόφεια άδικη ρουσφετοκοινωνία. 

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής τάξης και πολιτικής ταυτότητας, ένωσαν την φωνή τους και ζήτησαν το αυτονόητο: ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, ευθιξία και αξιοκρατία. 

Η έκρηξη στο Μαρί αποτελεί (ως τώρα) τη κορυφή του παγόβουνου. Επειδή κάτω από τη θάλασσα, δομήθηκε το τεράστιο βουνό της απληστίας, της ασχετοσύνης, του αυταρχισμού και της προπαγάνδας.

Εδώ και καιρό, η κοινωνία των πολιτών, διαδυκτιακή, δημοσιογραφική και ακτιβιστική καταπολεμούσε το παγόβουνο του ΑΚΕΛ. Η ανταπόκριση όμως από την ευρύτερη κοινή γνώμη δεν ήταν δυναμική. Επειδή ο Χριστόφιας απλώς επαναλάμβανε τα λάθη των προηγούμενων, με τη δική του «αριστοτεχνική» συνταγή. 

Η διαφορά του Χριστόφια από τους προηγούμενους είναι ότι αυτός ο άσχετος διέλυσε την εσωτερική κυριαρχία του κράτους μας. Σταδιακά, η κρατική μηχανή αποδιοργανώθηκε για χάρη της ακελικής «Επαγρύπνησης», το πελατειακό σύστημα ανδρώθηκε, οι «συνομιλίες» με τους Τούρκους ρούφηξαν την ενέργεια του Προέδρου, ο οποίος τελικά παρέδωσε τα εσωτερικά ζητήματα στον... αυτόματο πιλότο. 

Γι΄αυτό η υπόθεση των εκρηκτικών αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου. Επειδή εδώ και μήνες η στρατιωτική ιεραρχία υπεδείκνυε τους κινδύνους και ζητούσε την άμεση πολτική βούληση για αποτροπή του κακού. 


Θα μπορούσε να πει κανείς κι άλλα πολλά. Η οργή του λαϊκού αισθήματος για την κατάντια της Κύπρου στην οικονομία, στο Κυπριακό, στους λαθρομετανάστες, στην κακοδιαχείριση των δημοσίων ζητημάτων και φυσικά, ο πόνος για την απώλεια 13 ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας, οδήγησαν 10.000 κόσμου στο πρωτοφανές συλλαλητήριο, στον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, υπό τη σκοτεινή φιγούρα του αγάλματος του Κυριάκου Μάτση. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«...Δέκα χιλιάδες μέλισσες έστειλε ο Ονήσιλος
κι όλες ψοφήσανε απάνω στο παχύ μας δέρμα
χωρίς τίποτα να νιώσουμε...»

Δε θα ψοφήσουμε Χριστόφια! Θα επιβιώσουμε. 
Και σα περάσει η μπόρα, και πάλι θα μεγαλουργήσουμε...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σχολιάστε στο eleftheros.apoellas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου