Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Απάντηση του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. στην ανακοίνωση της Προοδευτικής


Λόγω των ημερών και της μαύρης επετείου της βάρβαρης τούρκικης εισβολής του 1974, απαντάμε σήμερα στην άστοχη ανακοίνωση της Προοδευτικής Κ.Κ.Φ.Α. .Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στην ανακοίνωση των γενιτσάρων του καθεστώτος, σχετικά με την αποχώρηση τους από την συνεδρία της ΕΦΕΚ την περασμένη Δευτέρα 18 Ιουλίου .
Δυστυχώς, για τους συνάδελφους της Προοδευτικής, ο ίδιος ο πρόεδρος τους μας έχει επιβεβαιώσει για τους χαρακτηρισμούς που του δώσαμε. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι μας κυβερνούσε ένας ανίκανος, ανθέλληνας και τουρκόφιλος που είχε προχωρήσει σε αμέτρητες υποχωρήσεις στο κυπριακό. Ξέραμε πως μας κυβερνούσε ένα πιονάκι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και έχει σαν στόχο την επιβολή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο.
Τώρα γνωρίζουμε ότι μας κυβερνά και ένας εγκληματίας που έχει την ευθύνη για τον θάνατο 13 συνανθρώπων μας. Η αδράνεια αυτού και των υπουργών του είχαν ως αποτέλεσμα να παραλύσει το κυπριακό κράτος. Κατέστρεψε την πιο επίλεκτη μονάδα της Εθνικής Φρουράς και το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΑΗΚ. Με την ολιγωρία του, η οικονομία της Κύπρου κλονίζεται. Βιώνουμε καθημερινά την ενεργειακή κρίση που έχει ξεσπάσει, με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, ενώ αναμένεται να έχουμε επιπτώσεις και στον τουρισμό.
Μετά από όλα αυτά, ποια είναι η Προοδευτική που θα μας καταδικάσει για την κριτική που κάνουμε στον ανίκανο Πρόεδρο; Το 2008, οι οπαδοί του δολοφόνου Χριστόφια φώναζαν ρυθμικά το σύνθημα «Χριστόφια εμπρός το είπε ο λαός». Τώρα το 2011 ο λαός σύσσωμος, ανεξαρτήτων ιδεολογικών πεποιθήσεων, δεν ζητά αλλά απαιτεί να παραιτηθεί. Απαιτεί να παραιτηθεί όχι όμως να πάει στο σπίτι του και να βολευτεί με την παχουλή σύνταξη του πρώην προέδρου, αλλά να δικαστεί για τον φόνο που διέπραξε και να φυλακιστεί.
Θιχτήκατε υπάλληλοι του εγκληματία, γιατί σας αποκαλέσαμε τσιράκια. Μόνοι σας, μας επιβεβαιώνεται, αφού μετά από την στυγερή δολοφονία στην οποία ο ηθικός αυτουργός είναι ο πρόεδρος σας, εσείς συνεχίζεται ακόμα να τον υπερασπίζεστε και να τον στηρίζετε. Είστε λοιπόν αποδεδειγμένα «ΤΣΙΡΑΚΙΑ του δολοφόνου Χριστόφια».
Μιλούν για προκλητική συμπεριφορά, από μας που τους ανάγκασε να αποχωρίσουν από τη συνεδρία του συλλόγου. Τρία χρόνια τώρα, ζούμε προκλητική και αισχρή πολιτική από το καθεστώς Χριστόφια, αλλά ουδέποτε σκεφτήκαμε να αποχωρήσουμε από την πατρίδα μας και να την αφήσουμε στα χέρια ενός ανίκανου. Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε και ορκιζόμαστε στους 13 αδικοχαμένους ήρωες μας, ότι θα συνεχίσουμε μέχρι να αποδοθούν ευθύνες και να δικαιωθούν αυτοί και οι οικογένειες τους.
Για ακόμα μια φορά, όπως και πολλές φορές στο παρελθόν, μόλις τα βρήκαν λίγο σκούρα, το έβαλαν στα πόδια, αποφεύγοντας να καταδικάσουν την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης τους, ενισχύοντας έτσι το καθεστώς Χριστόφια. Απέδειξαν σε όλους μας, ποιοι είναι οι «φασίστες». Δεν δέχονται την αντίθετη άποψη και την κριτική. Είναι φανερό πως έφυγαν επειδή φοβούνται την οργή του λαού, αλλά και του ίδιου του συλλόγου και όχι για τον ισχυρισμό του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ. Αυτό το επιβεβαιώνει και η σημερινή στάση της Προοδευτικής Ηνωμένου Βασιλείου, αφού οι εκπρόσωποι της αποχώρησαν εξ ίσου από την σημερινή συνεδρία της ΕΦΕΚ Η.Β. χωρίς λόγο και αιτία.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς τα ΤΣΙΡΑΚΙΑ του καθεστώτος, ότι κάθε βράδυ, θα είμαστε έξω από το προεδρικό να διαδηλώνουμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ μέχρι την παραίτηση και την τιμωρία των ηθικών αυτουργών της τραγωδίας. Όσα δακρυγόνα και να μας ρίξουν δε θα μας διώξουν. Δεν θα λυγίσουμε, δεν θα προδώσουμε το αίμα των ηρώων μας.
Ο σύλλογος οφείλει να καταδικάσει τη στάση της Προοδευτικής, η οποία ακόμα και σήμερα αρνείται να συγκληθεί νέα συνεδρία του συλλόγου, κρατώντας έτσι, για ακόμα μια φορά, τον ιστορικότερο φοιτητικό σύλλογο του τόπου μας, σε αδράνεια. Ως αντιπρόσωπος του φοιτητικού κινήματος στην Αθήνα, ο σύλλογος μας οφείλει να καλέσει τον λαό να βγει στους δρόμους και να εκφράσει την αγανάκτηση του.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.
http://drasis-kes.org/news/deltia-typou/item/166-apantisi-stin-proodeftiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου