Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στηρίζουμε τα δικά μας προϊόντα!


ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ελληνικά και κυπριακά προϊόντα
Στηρίζουμε την Κύπρο μας, στηρίζουμε την Ελλάδα μας!

Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μητέρα πατρίδα μας Ελλάδα δεν πρέπει να μας βρίσκει αδιάφορους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, βλέπουμε πως η Ελλάδα μας κυλάει ασταμάτητα στον κατηφορικό δρόμο που την σκούντηξαν και γι' αυτό ακριβώς, ανησυχούμε και για την Κύπρο μας. Όλοι οι πολιτικοί σημείωναν και τονίζουν μέχρι σήμερα, ότι η Κύπρος έχει δυνατή οικονομία, μπορεί και θα αντέξει, όμως, κανένας τελικά από όλους αυτούς δεν βγήκε και δεν βγαίνει απόλυτα ορθός μπροστά στις εξελίξεις. Η οικονομία της Κύπρου υπέστη σοβαρό πλήγμα και για όσες κατηγορίες γινόταν κάθε φορά λόγος ότι πλήγησαν, η απάντηση ήταν η αναμενόμενη: φταίει η οικονομική κρίση. Θεωρούμε πρέπον, αφού έφταιγε η οικονομική κρίση εξ' αρχής, να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό προς τον λαό και με σταράτα λόγια την έξυπνη παραδοχή ότι "ναι, θα έχουμε πρόβλημα", χωρίς να αρκούνται οι κυβερνώντες σε σχόλια του τύπου "η κρίση θα αφήσει την Κύπρο αλώβητη (!)".

Ως Έλληνες της Κύπρου οφείλουμε να στηρίξουμε την Ελληνική οικονομία αλλά και τη δική μας, με έναν πολύ απλό τρόπο: να ελέγχουμε την προέλευση του προϊόντος που αγοράζουμε! Όχι γιατί μισούμε άλλες χώρες αλλά γιατί η Ελλάδα μας βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες ιστορικές περιόδους και χρειάζεται τη βοήθεια και τη σύμπραξη ολονών μας. Εξάλλου, στηρίζοντας τα δικά μας προϊόντα συντελούμε στη μη αποδυνάμωση των ελληνικών παραγωγών, δεν στηρίζουμε την κοινωνική μάστιγα της ανεργίας και κυρίως, στρεφόμαστε εναντίον της εξάρτησής μας από ξένα κεφάλαια.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, εμείς οι λίγοι και πιστοί στην παντοτινή μαγεία της Ελλάδας και ας την στηρίξουμε, για να την βοηθήσουμε να ορθώσει εν μέρει οικονομικά. Εδώ δεν χωράνει απογοητεύσεις. Αγοράζουμε και στηρίζουμε τα δικάς μας προϊόντα, αγαπάμε την Ελλάδα μας, αγαπάμε την Κύπρο μας. Λίγη προσευχή και λίγη υπομονή και όλα θα πάνε μια χαρά, αρκεί να το πιστέψουμε εμείς και ιδίως, η ψυχή και η συνείδησή μας. Μόνο τότε θα μπορούμε να αισιοδοξούμε και τον καλύτερο κόσμο που θέλουμε, και όλα θα πάνε καλά.

Εμπρός μην χάνουμε καιρό, ας ξεκινήσουμε να στηρίζουμε τη δική μας γη και τις ντόπιες παραγωγές!!!



* Το παρόν άρθρο έχει γραφεί από μέλος της ΕΦΕΝ
Ιούλιος 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου