Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

37 μαύρες επέτειοι…


Στο βαρύ κλίμα των ημερών που ζούμε μετά την τραγωδία στο Μαρί, έρχεται να δυσχεραίνει η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής. Σαν σήμερα, πριν  37 χρόνια, η Κύπρος ξύπνησε από τις σειρήνες που αντηχούσαν το θλιβερό μήνυμα της εισβολής του Αττίλα στο μαρτυρικό νησί μας.

Οι Τούρκοι, που επί δεκαετίες, εποφθαλμιούσαν την Κύπρο μας, βρήκαν αφορμή με την προδοσία της αμερικανοκίνητης Χούντας, να αποβιβαστούν στο Πέντε Μίλι, στην Κερύνεια και να εφαρμόσουν τα νεο-οθωμανικά σχέδιά τους για κατάκτηση του 37%  της πατρίδας μας, κάτι το οποίο ολοκλήρωσαν κατά τη 2η φάση της εισβολής που ξεκίνησε την 14η Αυγούστου 1974.

Οι συνέπειες της τουρκικής εισβολής ήταν και παραμένουν καταστροφικές για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Η τουρκική βαρβαρότητα εκδηλώθηκε με ποικίλες φρικαλεότητες όπως δολοφονίες αιχμαλώτων και αμάχων, βιασμούς, λεηλασίες, βεβήλωση των αρχαιολογικών και εκκλησιαστικών μας μνημείων αλλά και με το πολυετές μαρτύριο των 1619 αγνοουμένων, εκ των οποίων, πολλών η τύχη παραμένει μέχρι πρόσφατα άγνωστη. Το μίσος των τουρκικών ορδών και τα εγκλήματά τους συνεχίστηκαν με τους διωγμούς κατά των εγκλωβισμένων, τον τουρκικό εποικισμό του νησιού μας και γενικότερα τις έντονες προσπάθειες εκτουρκισμού του ελληνικότατου κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου προκαλώντας τον πόνο των 200 000 προσφύγων που βλέπουν τα πάτρια εδάφη τους να σπιλώνονται κάτω από την μπότα των Τούρκων κατακτητών.

Παρά τις πάμπολλες δυσκολίες, ο Κυπριακός Ελληνισμός ανένηψε στο ελεύθερο τμήμα της Κύπρου και συνέχισε το δύσκολο αγώνα του για την εθνική δικαίωση. Δικαίωση, την οποία οι πολιτικοί ταγοί του τόπου έχουν διαστρεβλώσει και από το δίκαιο αίτημα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ, έχουν καταντήσει να διαπραγματεύονται με τους εγκάθετους του Αττίλα το έκτρωμα που λέγεται Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, προωθώντας την είτε ως «επανένωση της πατρίδας μας» είτε «ως ρεαλιστική λύση». Αγνοεί ή εθελοτυφλεί η κομματική ηγεσία του τόπου πως η ΔΔΟ αποτελεί την ενυπόγραφη διχοτόμηση της Κύπρου μας και την αναίμακτη παράδοση του ελεύθερου τμήματος του νησιού στο έλεος του Τουρκικού επεκτατισμού, κάτι που θα σημαίνει το τέλος της τρισχιλιετούς παρουσίας του Ελληνισμού σε αυτή τη απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας.

Η Α.Φ.Κ. Τόλμη καταδικάζει τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και καλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό σε αγώνα ενάντια στις προσπάθειες των Τούρκων να προσαρτήσουν την πατρίδα μας στη νεο-οθωμανική αυτοκρατορία που οραματίζονται ο νεο-σουλτάνος Ερντογάν με το βεζίρη του, τον Νταβούτογλου. Ο αγώνας μας οφείλει και πρέπει να είναι αγώνας γιαΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των σκλαβωμένων μας εδαφών και δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Αυτός είναι άλλωστε και ο καλύτερος φόρος τιμής, στους ήρωες που τίμησαν με τις θυσίες τους τον Ελληνισμό και πότισαν το νησί με το αίμα τους για μια Κύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ και όχι ομοσπονδιακή.

Εκ του ΔΣ
Α.Φ.Κ. Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου