Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. 25/4/2011: Για την ανθελληνική συμπεριφορά, των οργανωμένων φίλων της Ομόνοιας Λευκωσίας


Γίναμε πάλι μάρτυρες της ανθελληνικής συμπεριφοράς, των οργανωμένων φίλων της Ομόνοιας Λευκωσίας. Ανήμερα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, προσπάθησαν για άλλη μια φορά, να βεβηλώσουν το ιερό μας σύμβολο, την Ελληνική σημαία.

Το νέο ανθελληνικό περιστατικό έλαβε χώρα, απέναντι από το οίκημα των οργανωμένων φίλων της Ομόνοιας, "Θύρα 9", στον Άγιο Αντώνιο στη Λευκωσία. Τηρώντας το έθιμο της "λαμπρατζιάς", οι φίλοι της Ομόνοιας μαζί με τους σωρούς από ξύλα προσπάθησαν να κάψουν και 3 ελληνικές σημαίες. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από περαστικούς, όπου κάλεσαν την αστυνομία και με επέμβαση της, απέτρεψε το κάψιμο των σημαιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μερίδα οπαδών της συγκεκριμένης ομάδας, προβαίνουν σε ανθελληνικές πράξεις που έχουν καταντήσει πια καθημερινή τους συνήθεια. Μετά από τα εμετικά πανό, την ανύψωση της παράνομης σημαίας τους ψευδοκράτους σε ποδοσφαιρικό αγώνα και τις προηγούμενες βεβηλώσεις σημαιών, για άλλη μια φορά προσπάθησαν να κάψουν το ιερό μας σύμβολο.

Κύριοι της Θύρα 9, έχετε καταντήσει αηδία. Αυτό το γαλανόλευκο πανί, που εσείς χωρίς ίχνος ντροπής και σεβασμού καταστρέφετε επανειλημμένα, είναι ότι ιερότερο μας έχουν καταλείψει οι πρόγονοι μας. Αυτό το πανί, δεν είναι μόνο ένα κομμάτι ύφασμα, αλλά η ιστορία ενός ολόκληρου έθνους. Γι αυτό το πανί, έχουν χύσει ποτάμια αίμα οι ήρωες μας.

Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. καταδικάζει, τόσο την συγκεκριμένη πράξη, όσο και τη γενική ανθελληνική στάση των "νεοκύπριων" οπαδών. Τα τελευταία χρόνια και από την ημέρα ανάληψης της εξουσίας από τον Δημήτρη Χριστόφια, η προσπάθεια για απαλλαγή από κάθε τι ελληνικό στο νησί μας, έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο. Κύριε Χριστόφια, περιμένουμε την τοποθέτηση σας για το περιστατικό.

Κύριοι της Θύρα 9, ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία. Σεβαστείτε την ιστορία αυτού του τόπου. Είτε σας αρέσει είτε όχι, η καρδιά της Κύπρου κτυπάει ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδώ και τριάντα τέσσερις αιώνες. Είτε σας το έχουν μάθει, είτε όχι, η Κύπρος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού. Ίσως στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ να μην σας το έχουν μάθει, γι' αυτό εμπεδώστε το καλά. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

http://www.drasis-kes.org/news/deltia-typou/item/135-deltio-typou-omonoia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου