Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Άλλος ένας μαύρος Ιούλης


11 Ιουλίου 2011

Ολόκληρος ο Ελληνισμός παρακολουθεί έντρομος τις εξελίξεις από την τελευταία ανείπωτη τραγωδία που έπληξε τον τόπος μας.
 
Σήμερα τα ξημερώματα, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στην ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι, μετά από φωτιά που ξέσπασε, κάτω από άγνωστους λόγους, σε δύο εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικά. Τα συγκεκριμένα κιβώτια είχαν κατασχεθεί, μαζί με άλλα 96 εμπορευματοκιβώτια, πριν από δύο χρόνια από πλοίο που κατευθυνόταν προς τη Συρία. Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να πραγματοποιηθεί ισχυρότατη έκρηξη που προκάλεσε την τραγωδία που βιώνουμε σήμερα. Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, δυστυχώς, θρηνούμε 12 νεκρούς και 62 τραυματίες, μέλη της Εθνικής Φρουράς, της Πυροσβεστικής Δύναμης, υπαλλήλων της ΑΗΚ και απλούς πολίτες που περνούσαν εκείνη τη στιγμή από τον αυτοκινητόδρομο.
 
Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και δηλώνουμε την συμπαράσταση μας  στις οικογένειες των θυμάτων της νέας αυτής τραγωδίας.
 
Απαιτούμε από την πολιτεία, όπως διερευνηθεί το σημερινό περιστατικό και όλοι όσοι ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση όχι μόνο να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά να τιμωρηθούν για την δολοφονική τους αδιαφορία. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, το εν λόγω περιστατικό είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας από τους αρμόδιους στο ΓΕΕΦ, αλλά και από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, αφού υπήρχαν ενδείξεις για το περιστατικό, εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς όμως να παρθούν δραστικά μέτρα.
 
Ακόμη ένα μαύρο καλοκαίρι βιώνει η πολύπαθη Κύπρος μας, αφού ανήμερα του τραγικού δυστυχήματος του Ευάγγελου Φλωράκη στις 11 Ιουλίου του 2002, στο στρατόπεδο που τιμητικά φέρει το όνομα του, έλαβε χώρα η νέα αυτή τραγωδία. Εννέα χρόνια πριν το ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, που μετέφερε τον  τότε αρχηγό Ευάγγελο Φλωράκη μαζί με τον Ταξίαρχο Στυλιανό Δεμέναγα, τον Σμηναγό Πάρη Αθανασιάδη, τον Υποπλοίαρχο Νικόλα Γεωργίου και τον Υποσμηναγό Μιχάλη Σιακαλλή, κατέπεσε ενώ εκτελούσε πτήση από την αεροπορική βάση της Πάφου, οδηγώντας και τους 5 αξιωματικούς στο θάνατο.
 
Καλούμε όλο τον κόσμο όπως συμμετέχει απόψε στις αυθόρμητες σιωπηρές εκδηλώσεις συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, στην Λευκωσία στις 20:00, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και στη Λεμεσό στις 20:30, έξω από το Επαρχιακό Διοικητήριο Λεμεσού. Δηλώνουμε το παρόν μας με μαύρη φανέλα και ένα κερί στην μνήμη των θυμάτων.


Αυθόρμητη Πρωτοβουλία Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου