Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο ΄Ερογλου πιστός στο όραμα της ΤΜΤ και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ που «πήγε στη Ρόδο αλλά δεν πήδησε…..»


Οι Τούρκοι σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους τους σε ότι αφορά την Κύπρο και το Κυπριακό, ενθαρρυμένοι από  την συνοδοιπορία δικών μας φανατικών θιασωτών της Τουρκικής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν τηρούν πλέον ούτε τα  προσχήματα.

Ο ΄Ερογλου ωμά και απροκάλυπτα  με τη φωνή της ΤΜΤ προκαλεί τους Κερυνειώτες πρόσφυγες ότι δεν θα ξαναεπιστρέψουν στην Κερύνεια.
Περιμέναμε υπομονετικά να ακούσουμε επίσημη αντίδραση στη δήλωση του ΄Ερογλου προτού εμείς αντιδράσουμε.

Δυστυχώς όμως μεταξύ των Κομματικών Ηγετών και της Κυβέρνησης επικράτησε
«άκρα του τάφου σιωπή». Μάλιστα , ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είχε την ευκαιρία αμέσως μετά τη δήλωση ΄Ερογλου  να απαντήσει, ομιλώντας στο συνέδριο του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος στα κατεχόμενα , δεν  το έκαμε. Πήγε στη Ρόδο ο  Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αλλά δεν πήδησε…., για να  δικαιολογήσει και τις διακηρύξεις περί επιστροφής στην Κερύνεια που είχαν χρησιμοποιηθεί ως σύνθημα για εξασφάλιση ψήφων στις Βουλευτικές εκλογές.

Σημειώνουμε για ακόμη μια φορά την ασυνέπεια των Κομματικών Ηγετών, οι οποίοι είναι θιασώτες της Διζωνικής Δικοινοτικής  Ομοσπονδίας, να κάμουν πολιτική πράξη τα συνθήματα με τα οποία εξασφαλίζουν  την  ψήφο των προσφύγων σε εκλογές για πλήρωση καρέκλας εξουσίας.

Αυτή η συμπεριφορά τους , επιβεβαιώνει τη δική μας εκτίμηση ότι με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν μπορεί να υπάρξει  επιστροφή των προσφύγων και είναι γιαυτό που επιβάλλεται να υπάρξει επανατοποθέτηση  του Κυπριακού και ανάληψη αγώνα αντικατοχικού για την απελευθέρωση της Κύπρου και απαλλαγή της από την Τουρκική κατοχή και τα παράγωγα  της.

Οι Ηγέτες μπορεί να σιωπούν. Οι Κερυνειώτες όμως , καθώς και οι υπόλοιποι  πρόσφυγες, απαντούν ξεκάθαρα  στον κ. ΄Ερογλου και σε όλους τους άλλους συνωμότες και συνοδοιπόρους της συνωμοσίας, ότι ζουν και αναπνέουν για την πολυπόθητη ώρα της επιστροφής.

Δεν ξεχνούμε και δεν απεμπολούμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μας. Η κατεχόμενη γη, η γη της Κερύνειας είναι δική μας και δεν την εγκαταλείπουμε. Είμαστε ριζωμένοι στη γη που μας γέννησε και εκεί ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ξανά.


Δεν αρκεί όμως οι πρόσφυγες να λένε ότι διεκδικούν την επιστροφή τους στις πατρογονικές εστίες. Πρέπει επιτέλους να αποκηρύξουν και το μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο της  επιστροφής τους, που είναι η συζητούμενη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου