Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ούτε τα μνημόσυνα δε σέβονται οι ακελικοί...

Αναδημοσίευση από http://apoellas.com/main/article.php?id=2-9-69


Τα παραδείγματα της ακελικής προπαγάνδας, επί των μνημάτων των ηρώων μας, είναι πάμπολλα και καθημερινά. Είτε αφορούν τους επικήδειους λόγους των ηρώων – αγνοουμένων του ΄74, που αναγνωρίζονται σήμερα μέσω του DNA, είτε αφορά αγωνιστές του ΄55, τα παπαγαλάκια του Εζεκία αναπαράγουν την πλύση εγκεφάλου της «ανάγκης» για ομοσπονδοποίηση της πατρίδας μας.

Στο προχθεσινό μνημόσυνο λοιπόν του ήρωα της Αθηαίνου Χαράλαμπου Χαραλάμπους, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Ο Χαραλάμπους, ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, δολοφονήθηκε από τους Τούρκους κατακτητές στις 28 Μαίου 1988. Το επεισόδιο έγινε όταν Τούρκος στρατιώτης μπήκε σε ελληνικό σπίτι στην Αθηαίνου και οι στρατιώτες Χαραλάμπους και Γιάννης Καλεσίης προσέτρεξαν για να προστατεύσουν τους ανυπεράσπιστους πολίτες. Τότε ο Τούρκος σκότωσε τον Χαραλάμπους και τραυμάτισε τον Καλεσίη.

Η υποταγμένη κυπριακή πολιτική ηγεσία, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τα σφάλματά της, αλλά διαπράττει ύβρη επί των οστών των πεσόντων αγωνιστών. Να τι λέει ο ανεκδιήγετος (και αποδεδειγμένα χειρότερος υπουργός): «Η επανένωση της πατρίδας μας, στο πλαίσιο μιας συμφωνημένης λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα τερματίζει την κατοχή και θα διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη όλων των κατοίκων, θα είναι για τους ηρωικούς νεκρούς μας το καλύτερο μνημόσυνο».

Άκουσον άκουσον! Η Διζωνική αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο για τα Ελληνόπουλα της Κύπρου. Ντροπή σου υπουργέ της ξεφτίλας! Ντροπή σε όλους τους Νεοκύπριους ψευδοεπαναπροσεγγιστές.

Γιατί η «επαναπροσέγγιση» των ομοσπονδιακών με τους δολοφόνους, έχει χρωματιστεί με το αίμα της νεανικής αφέλειας. Εκεί, στην Πράσινη Γραμμή:

• 8 Απριλίου του 1976, Άγ. Κασσιανός Λευκωσίας. Νεκρός από σφαίρες Τούρκου αξιωματικού ο 19χρονος Μιχαλάκης Σοφοκλέους από τα Κουκλιά Πάφου. Ο άτυχος στρατιώτης θέλησε να μοιρασθεί ένα τσιγάρο με τουρκοκύπριο στρατιώτη που ήταν από το ίδιο χωριό...

• 21 Σεπτεμβρίου του 1982, στην Ομορφίτα, δολοφονήθηκε ο στρατιώτης Χριστάκης Γεωργίου.

• 18 Δεκεμβρίου του 1983, τρίτο θύμα των κατακτητών ο εικοσάχρονος Τρύφωνας Τρύφωνος.

• 31 Ιουλίου 1988. Ο Λοχίας Ευαγόρου Ευαγόρας απο το Παλιομέτοχο. σε φυλάκιο του Αγίου Κασσιανού απο Τούρκο οπλίτη. Εισήλθε στην Ο.Ζ παρά τις απαγορευτικές διαταγές για να δώσει μικρό ραδιόφωνο σε ΤΟΥΡΚΟ σκοπό.

• 8 Απριλίου 1993 δολοφονήθηκε ο Θάνος Κλεοβούλου, που ήθελε να μοιρασθεί λίγο κυπριακό κονιάκ με τους κατακτητές της πατρίδας του...

• 3 Ιουνίου 1996. Ο Στρατιώτης Παναγή Στέλιος απο το Γέρι. δολοφονήθηκε σε φυλάκιο της περιοχής Αγίου Ανδρέα απο Τούρκο σκοπό. Εισήλθε στην Ο.Ζ παρά τις απαγορευτικές διαταγές.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα: η υποβάθμιση της σημασίας των ακριτικών φυλακίων, η έλλειψη πειθαρχίας στο στράτευμα, το υποβαθμισμένο ηθικό και φυσικά, οι πελατειακές σχέσεις που αφορούν μεταθέσεις και ευμενή πόστα, έχουν καταστήσει την Ε.Φ περίγελο της κοινωνίας.

Τα παραπάνω, περιλούζονται με τη ψευδαίσθηση της επαναπροσέγγισης με τα αδέρφια του ΔΗΣΑΚΕΛ, του παρανομούντες Τ/κύπριους και πως η Κύπρος θα «επανενωθεί» στη βάση της Διζωνικής Ομοσπονδίας...

Ψέματα, προπαγάνδα και υποκρισία. Τα επόμενα θύματα των τουρκικών σφαίρων, ίσως συνεγείρουν την υπνώττουσα κομματοκρατούμενη κοινωνίας μας...


WWW.APOELLAS.COM

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πρώτη πράξη Εθνικής αντίστασης

Σαν σήμερα, 30 Μαΐου του 1941, στην Αθήνα πραγματοποιείται η πρώτη πράξη αντίστασης κατά της ναζιστικής Κατοχής. Η πιο μαύρη άνοιξη στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας είχε την δική της ηλιαχτίδα. Ήδη από τον προηγούμενο μήνα (27 Απριλίου 1941), η Αθήνα είχε πέσει στα χέρια των Γερμανών. Ανήμερα της κατάληψης της Αθήνας, η ναζιστική σημαία αντικαθιστά την Γαλανόλευκη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, μετά τον ηρωικό θάνατο του Εύζωνα Κωνσταντίνου Κουκίδη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. 'Έπρεπε να κατεβεί.

Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922), φοιτητής της Ανωτάτης Εμπορικής και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922), φοιτητής της Νομικής ήταν δύο νέοι, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Ένα ανοιξιάτικο πρωινό, η θέα που αντίκρισαν από το Ζάππειο, τον ιερό βράχο με το ναζιστικό σύμβολο, ήταν το έναυσμα για να πάρουν την απόφαση τους. Να κατεβάσουν το χιτλερικό σύμβολο από την Ακρόπολη. Ένα παράτολμο εγχείρημα.

Πριν την υλοποίηση της ριψοκίνδυνης πράξης τους, έκαναν αρκετές μελέτες γύρω από το βράχο της Ακρόπολης. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν οτιδήποτε σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης και εντόπισαν ένα σπήλαιο, το “Πανδράσειον άντρον”, που ξεκινά από κάποιο σημείο του βράχου και οδηγεί σ' ένα άνοιγμα δίπλα στο Ερεχθείο. Τις επόμενες μέρες ανεβαίνουν στην Ακρόπολη ως επισκέπτες, κάνοντας επιτόπια κατόπτευση του χώρου και μελετούν τις κινήσεις τους. Είναι η μαγική στιγμή που το παράλογο μετατρέπεται αίφνης σε εφικτό.

Με μοναδικά τους σύνεργα, ένα φακό και ένα μαχαίρι, αποφασίζουν να δράσουν την νύχτα τις 30ης Μαΐου. Γύρω στις 9:30 το βράδυ, και ενώ οι φρουροί του ιερού βράχου είναι μαζεμένοι στα προπύλαια, πήδηξαν τα συρματοπλέγματα και σύρθηκαν στην είσοδο της σπηλιάς του Πανδρόσειου Άντρου. Εκεί βρίσκουν σκαλωσιές που είχαν τοποθετήσει αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές και τις σκαρφαλώνουν. Ανεβαίνουν τον βράχο. Φτάνουν σε απόσταση 50 μέτρων από τον ιστό και πετούν χαλικάκια, για να διαπιστώσουν τυχόν παρουσία γερμανού σκοπού. Αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανείς και πλησιάζουν τον ιστό. Με το μαχαίρι που κρατούσαν, κόβουν τα σχοινιά και λύνουν τα συρματόσχοινα τα οποία κρατούσαν την τεράστια σημαία (4Χ2). Αυτό ήταν, η σημαία πέφτει.

Προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους τη σημαία, αλλά λόγω του μεγάλου μεγέθους της ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι κόβουν ο καθένας από ένα κομμάτι και την υπόλοιπη την πετούν εκεί σε ένα ξεροπήγαδο. Κατεβαίνουν απ' το ίδιο μέρος που ανέβηκαν και σαν να μην τρέχει τίποτα γυρίζουν στα σπίτια τους. Το παράλογο έχει γίνει πραγματικότητα!

Νωρίς το πρωί οι Γερμανοί έκπληκτοι αντίκρισαν τον άδειο ιστό. Οι γερμανικές αρχές πανικοβλημένες διέταξαν ανακρίσεις. Ανακοινώνουν ότι, οι άγνωστοι ένοχοι, όταν βρεθούν, θα τιμωρηθούν με την ποινή του Θανάτου. Η υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα, μία ενέργεια με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά τεράστια απήχηση στο ηθικό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων.

Στο σημείο που υψωνόταν ο ιστός, σήμερα υπάρχει η επιγραφή:
«Tη νύχτα της 30ης Μαΐου 1941 οι πατριώτες Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας κατέβασαν τη σημαία των ναζί κατακτητών από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης»

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

http://drasis-kes.org/news/deltia-typou/item/144-πρωτη-πραξη-εθνικησ-αντιστασησ

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1749747510538&set=o.2225645879&type=1

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ


29 Μαίου1453 η αποφράδα μέρα, η Κωνσταντινούπολη παραδίδεται μετά απο ανελέητη πολιορκία 52 ημερών στα χέρια των Οθωμανών του Μωάμεθ Β’. Η μεγαλύτερη σε διάρκεια αυτοκρατορία όλων των εποχών φτάνει στο τέλος της. Το Βυζάντιο με τα 1100 χρόνια ζωής σταματά πλέον να υφίσταται, και ο καθεδρικός ναός, η 'μεγάλη εκκλησία' της Αγίας Σοφίας, σταματά να λειτουργιέται.

Η άλωση της Πόλης και η διάλυση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας θεωρείται φυσικό επακόλουθο. Η οικονομικά εξασθενημένη βυζαντινή αυτοκρατορία, έδειχνε σημάδια παρακμής πολύ καιρό πριν, ενώ οι εσωτερικές έριδες των Παλαιολόγων και η πρώτη άλωση της πόλης από τους σταυροφόρους το 1204 είχαν φέρει την αυτοκρατορία σε μειονεκτική θέση έναντι των Οθωμανών οι οποίοι μετά την κατάκτηση της Αδριανούπολης είχαν περικυκλώσει την αυτοκρατορία, κάνοντας ξεκάθαρες τις επεκτατικές βλέψεις τους για την περιοχή.

Η κατάληψη της Πόλης είχε γίνει η εμμονή του 21χρονου Μωάμεθ. ΄Εμενε αγρυπνος μέρες χαράζοντας στο χαρτί το σχέδιο της Πόλης και σημειώνοντας τα σημεία που μπορούσαν να προσβληθούν ευκολότερα. Ο φιλοπόλεμος, σκληροτράχηλος χαρισματικός ηγέτης και επικεφαλής των Οθωμανών ήξερε πολύ καλά τα τρωτά σημεία της Πόλης του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και γι’ αυτό έστησε τα υπερσύγχρονα για την εποχή 'κανόνια' στο ισχυρό οχυρό ρουμελι χισάρ στο πιο στενό σημείο του Βοσπόρου, έτσι απέκοψε την θαλάσσια επικοινωνία της ακτής με τα λιμάνια του Εύξεινου Πόντου. Καταλαμβάνοντας τις βυζαντινές περιοχές της Πελοποννήσου στέρησε από την Πόλη οποιαδήποτε ελπίδα ενίσχυσης. Η Κωνσταντινούπολη είχε μείνει μόνη και αβοήθητη στο έλεος των 200 και πλέον χιλιάδων αντρών του Σουλτάνου. Ο αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είχε στη διάθεσή του γύρω στις 5 χιλίαδες ετοιμοπόλεμο στράτευμα και χιλιάδες αμάχους να θρέψει.

Στις 7 Απριλίου κηρύσσεται επίσημα η πολιορκία της Πόλης από τους Οθωμανούς και στις 12 του μήνα καταφτάνει ο στόλος από την Καλλίπολη, και αρχίζουν οι βομβαρδισμοί. Τα πέτρινα βλήμματα των ορυχάλκινων κανονιών, δημιουργούν τεράστιες ζημιές στα πανίσχυρα οχυρωμένα τείχη, και η πόλη τραντάζεται. Οι υποδεέστερες δυνάμεις του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου αντιστέκονται σθεναρά στις σφοδρές επιθέσεις των Οθωμανών. Η κατάληψη της Πόλης δεν είναι εύκολη υπόθεση και ο Μωάμεθ το αντιλαμβάνεται, μετά και από την κατατρόπωση του στόλου του από τρία γενουάτικα πλοία και ένα βυζαντινό στις 20 του μήνα. Τότε μπαίνει σε εφαρμογή ένα λαμπρό σχέδιο, από πλευράς βυζαντινών, η πυρπόληση όλου του τουρκικού στόλου με υγρό πυρ, το οποίο δίνει τεράστιες ελπίδες για απόκρουση της επίθεσης. Όμως ο προαιώνιος εχθρός η προδοσία εκ των έσω κάνει για ακόμη μια φορά αισθητή την παρουσία της και το σχέδιο αναβάλλεται.

Στις 21 Μαΐου, ο σουλτάνος στέλνει πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη ζητώντας την παράδοση της Πόλης με την υπόσχεση να επιτρέψει στον Αυτοκράτορα και σε όσους το επιθυμούσαν να φύγουν με τα υπάρχοντά τους. Επίσης, θα αναγνώριζε τον Κωνσταντίνο ως ηγεμόνα της Πελοποννήσου. Τέλος, έδινε εγγύηση για την ασφάλεια του πληθυσμού που θα παρέμενε στην πόλη. Οι αντιπροτάσεις του Κωνσταντίνου διαπνέονταν από πνεύμα αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας

Την Τρίτη το βράδυ της 29ης Μαΐου εκδηλώθηκε νέα γενική συνδιασμένη επίθεση και απο τις τρεις πλευρές συγχρόνως. Ο Παλαιολόγος χάνει το στρατηγό του Ιωάννη Ιουστιάνη και παλεύει μόνος του σαν απλός στρατιώτης καταμήκος των τειχών της πόλης, Παρόλη την σφοδρότητα της επίθεσης και το βαρύ πυροβολικό, οι Οθωμανοί δεν καταφέρνουν να εισβάλουν στην Πόλη, αλλά μπαίνουν από την Κερκόπορτα μετά απο μια ακόμα προδοσία από μειονότητα της Πόλεως. Ακολουθούν σφαγές και λεηλασίες. Ο τουρκικός όχλος που ακολούθησε τις Δυνάμεις του σουλτάνου μπαίνοντας στην Πόλη κατασπάραξε με μένος ότι βρήκε μπροστά του. Ούτε τα γυναικόπαιδα που μπήκαν στην Αγιά Σοφιά για να γλυτώσουν δεν είχαν τύχη βρήκαν τον ίδιο φρικτό, βασανιστικό θάνατο όπως και οι υπόληποι ομοεθνείς τους στην Πόλη. Η πόλη υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή.

Σήμερα το τουρκικό κράτος δεν έχει μεγάλες διαφορές απο την προκάτοχο του Οθωμανική αυτοκρατορία. Οι επεκτατικές βλέψεις των Τούρκων παραμένουν οι ίδιες σταθερές και αναλλοίωτες, Το Αιγαίο παραμένει υπο αμφισβήτηση, η Θράκη υπό κατοχή από το τουρκικό προξενείο και η Κύπρος μισή. Όλα αυτά μετά την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης του 1923 που οριοθετούσε τα ελληνοτουρκικά σύνορα και εξασφάλιζε τα δικαιώματα του εναπομείναντα ελληνικού πληθυσμού στη Τουρκία. Η Τουρκία δεν τήρησε την συμφωνία, όπως και καμιά άλλη άλλωστε διατηρώντας τον αδιάλλακτο, αντιδημοκρατικό και σοβινιστικό χαρακτήρα της. Αφού η Τουρκία αρνείται να τηρήσει τις συμφωνιες τις οποίες υπέγραψε, γιατί πρέπει να τo κάνουμε εμείς; Δεν απαιτούμε απλά να φύγει το τουρκικό προξενείο από τη Θράκη, ο τουρκικός κατοχικός στρατός από την Κύπρο και την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων. Διεκδικούμε τα ελληνικά εδάφη που βρίσκονται για χρόνια υπό κατοχή. Ίμβρο, Τένεδο, Μικρά Ασία, Ανατολική Θράκη, Εύξεινο Πόντο, Ανατολική Ρωμυλία, και Βόρεια Μακεδονία.

Στην Ήπειρο, στην Θράκη και στην Αγιά Σοφία και ακόμα παραπέρα στην Κόκκινη Μηλιά.

Αναδημοσίευση από http://www.drasis-kes.org

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο Συμβολισμός της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης


Αναδημοσίευση από http://www.afk-tolmi.net/?p=438

«Εάλω η Πόλις…». Αυτή η πένθιμη κραυγή ανακοίνωσε στον μαχόμενο Ελληνισμό, την πτώση της Βασιλεύουσας, της Πόλης των πόλεων στα χέρια των Οθωμανών μετά από μια σκληρή πολιορκία και τις ηρωικές μάχες που έδωσαν οι μόλις 7 000 υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης ενάντια στις εκατοντάδες χιλιάδες ορδές που συγκέντρωσε ο Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής.  Εκείνη την αποφράδα μέρα, η ένδοξη Βυζαντινή αυτοκρατορία έφτασε στο τέλος της και ο Ελληνισμός περνούσε στη σκοτεινότερη περίοδο της ιστορίας του, την Τουρκοκρατία. Έκτοτε ο Ελληνισμός θυμάται την 29η Μαΐου, νοσταλγώντας την μητρόπολή του την Κωνσταντινούπολη που αποτελούσε τον εθνικό πόθο της Μεγάλης Ιδέας και των αγώνων που διεξήγαγε ο Ελληνισμός το 1821 και έπειτα.

Όμως, ποιος είναι ο πραγματικός συμβολισμός της άλωσης της Κωνσταντινούπολης για τον Ελληνισμό; Θρηνούμε μεν, την πτώση της Βασιλεύουσας αλλά αγνοούμε την ουσιαστική της σημασία. Στην Οδύσσεια της Ελληνικής Ιστορίας, η Πόλη δεν αλώθηκε μόνο την 29η Μαΐου, αλλά σε κάθε ήττα που άφηνε ανοικτές τις πληγές της 29ης Μαΐου και κάθε εθνικό όλεθρο που άφηνε αλύτρωτες μερίδες του Ελληνισμού. Επομένως, όταν μιλούμε για Άλωση, οφείλουμε να συμπεριλαμβάνουμε και τα θλιβερά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 που στην ουσία ήταν η τελειωτική πτώση του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία μετά από 3000 χρόνια λαμπρής παρουσίας. Άλωση είναι η απώλεια της Βορείου Ηπείρου και των εκεί αλύτρωτων αδελφών μας οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν στο έλεος των νέων δυναστών τους. Εξίσου θλιβερή, είναι η πιο πρόσφατη όλων των αλώσεων, η Άλωση της Κύπρου από τους Τούρκους το 1974 και η έναρξη της δεύτερης Τουρκοκρατίας στο μαρτυρικό νησί μας.

Με αφορμή την τελευταία των αλώσεων, αξίζει να γίνει ένας παραλληλισμός των γεγονότων πριν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο. Στα χρόνια που προηγήθηκαν της αλώσεως,  οι αυτοκράτορες αποπειράθηκαν να ενώσουν το ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τη Καθολική Εκκλησία, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά τη θρησκευτική εξουσία του πάπα, θεωρώντας όμως πως ο ποντίφικας θα μεσολαβούσε για να τους στείλει στρατιωτική βοήθεια κατά των Τούρκων. Παρέβλεπαν δε, τη ειδεχθή συμβολή των Καθολικών στην αποδυνάμωση της Κωνσταντινούπολης με τη Δ’ Σταυροφορία του 1204. Η προσπάθεια ενώσεως των Εκκλησιών δίχασε την τότε Ρωμιοσύνη, με το λαό να χωρίζεται στα στρατόπεδα των ενωτικών και των ανθενωτικών. Οι μεν ενωτικοί, χαρακτηριζόμενοι από «πατριωτικό ρεαλισμό» απαιτούσαν την ένωση των Εκκλησιών για να επιβιώσει το κράτος, οι δε ανθενωτικοί θεωρούσαν αυτή την απόπειρα ως εθνικό ξεπούλημα αφού η υιοθέτηση του καθολικισμού σήμαινε το τέλος της δικής τους εθνικής ταυτότητας και υποταγή στους Λατίνους. Εν τέλει, η ανθενωτική μερίδα που αντιτάχθηκε σε αυτό το σαθρό σχέδιο εθνικοθρησκευτικής απονεύρωσης του Ελληνισμού νίκησε και η ένωση των Εκκλησιών δεν πραγματοποιήθηκε. Η βοήθεια από τη Δύση ουδέποτε έφθασε και το βυζαντινό κράτος καταλύθηκε από τους Τούρκους. Ο Ελληνισμός όμως επιβίωσε και μέσα από τις στάχτες της ηρωικής θυσίας του Παλαιολόγου αναστήθηκε για να δοξαστεί το 1821 με την ιστορία να δικαιώνει τον αγώνα των ανθενωτικών και να επαινεί την αξιοπρεπή στάση τους σε αυτή τη διαμάχη.

Πώς αυτό συσχετίζεται με τα γεγονότα της Κύπρου; Μετά την ντροπιαστική ήττα του 1974, οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας διαπραγματεύονται τη λύση του Κυπριακού στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που αποτελεί την ταφόπλακα του Κυπριακού Ελληνισμού. Παράλληλα αποτελεί νομιμοποίηση, δια της υπογραφής μας, των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και μια εθελούσια υποταγή στα σχέδια της Τουρκίας που ολοκληρώνονται αναίμακτα αυτή τη φορά με την επιβολή της ΔΔΟ στο νησί μας.    Και πώς με την έντονη συζήτηση περί του διζωνικού απαρτχάιντ ξαναζωντανεύουν στο νησί μας τα προ της αλώσεως γεγονότα τον πιο παραστατικό τρόπο! Οι μεν πολιτικοί ταγοί και οι λοιποί υποστηρικτές τους αναδύονται ως ενωτικοί-ομοσπονδιακοί ενώ η ανθενωτική παράταξη ζωντανεύει μέσω του αντιομοσπονδιακού κινήματος. Επικαλούνται οι σύγχρονοι ενωτικοί τον «πατριωτικό ρεαλισμό» και την «επανένωση» της πατρίδας μας μέσω ενός οδυνηρού συμβιβασμού έχοντας αποκλείσει εξ αρχής τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαίων μας ενώ ειρωνεύονται το κάλεσμα των αντιομοσπονδιακών για αγώνα και απειλούν όπως και τότε(αλλά και το 2004) με εκβιαστικά διλήμματα περί διχοτόμησης ή νέας καταστροφής.

Η απελευθέρωση του τόπου μας αποτελεί τον αντικειμενικό στόχο του Κυπριακού Ελληνισμού που οφείλει να αγωνιστεί ενάντια στη διζωνική δικοινοτική άλωση της πατρίδας του, αυτή τη φορά μέσω της Κερκόπορτας της κομματοκρατίας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι πρωταγωνιστές της ορχήστρας έχουν λάβει τις θέσεις τους. Θα δικαιωθεί όμως και αυτή τη φορά η σύγχρονη ανθενωτική-αντιομοσπονδιακή  παράταξη στο δύσκολο αγώνα της αξιοπρέπειας και της αποκατάστασης της εθνικής μας τιμής; Παραμένει να διδαχθούμε όσο το δυνατό περισσότερο από το συμβολισμό της Αλώσεως…

Ανδρέας Δημητριάδης

Φτάνει πια!

Η Α.Φ.ΕΠΑΛξη θα είναι εκεί!
Τρίτη 31/05, 19:00, Πλατεία Ελευθερίας

Η κρίση σε όλη την Ευρώπη δεν μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους. Ας σταθούμε και ‘μεις δίπλα στους υπόλοιπους Ευρωπαίους και ας διαμαρτυρηθούμε για το υπάρχον πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κατεστημένο.
Μπορεί να μην ελεγχόμαστε από ΔΝΤ, οδεύουμε όμως και ‘μεις προς στην οικονομική καταστροφή. Ήδη αυξήθηκαν οι φόροι, οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά και η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 7%. Η δημοκρατία νοσεί. Γίναμε μάρτυρες πολτικής ρουσφετιού, καταστολής και ταμπελώματος της όποιας αντικυβερνητικής δραστηριότητας. Η λαθρομετανάστευση έχει αγγίξει επικίνδυνα επίπεδα και στην Κύπρο.
Ζητούμε υγιέστερη Δημοκρατία. Η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο στον θεσμό της Άμεσης Δημοκρατίας.
Στην Κύπρο μπορεί να μη φτάσαμε ακόμα στην άθλια κατάσταση των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, έχουμε όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο από μόνο του θα έπρεπε να ήταν ικανοποιητικό για να βγούμε στους δρόμους: Την κατοχή!
Σε καλούμε λοιπόν, Κύπριε, να βγεις μαζί μας στους δρόμους και να διαδηλώσεις. Μπορεί ακόμα να είσαι βολεμένος και να μην πεινάς αλλά η καταστροφή έρχεται και αν δεν κινηθούμε να την προλάβουμε θα υποφέρουμε.
Κύπριε αν δεν αγωνιστείς, ΘΑ πεινάσεις!



Αναδημοσίευση από http://epalxi.net/?p=1780

29η ΜΑΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ. Η Άλωση της Βασιλεύουσας...

Αναδημοσίευση από http://apoellas.com/main/article.php?id=2-3-17


Η θύμηση της επετείου της αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους, δεν είναι αχρείαστη ή παρωχημένη. Κάθε άλλο! Στην εποχή του δόγματος της «Ελληνοτουρκικής Φιλίας» και συμβιώνοντας με το όραμα του Παντουρκισμού και της σύγχρονης άλωσης του Αιγαίου και της Κύπρου, ο Ελληνισμός καλείται να (συγ)κρατήσει την εθνική του αξιοπρέπεια, προκειμένου να επιβιώσει στις επικίνδυνες εποχές της παγκοσμιοποίησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τις σύγχρονες προκλήσεις είναι η καλλιέργεια της εθνικής μας ταυτότητας, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι η ιστορική γνώση, ως το θεμέλιο για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού...


Στην υπερχιλιετή ζωή της η Ανατολική Ρωμαϊκή, η Βυζαντινή αυτοκρατορία, απέκρουσε τις επιθέσεις των Σλάβων (540, 559, 581), Περσών και Αβάρων (626), Αράβων (669-679 και 717-718), Βουλγάρων (813, 913 και 924) και Ρώσσων (τέσσερις επιθέσεις μεταξύ 860-1043). Το 1204 οι σταυροφόροι κατάφεραν να αλώσουν την βασιλίδα των πόλεων αλλά το 1261 ο Μιχαήλ Παλαιολόγος ανακαταλαμβάνει την Πόλη. Ώσπου εμφανίστηκαν μπροστά από τα τείχη της Πόλης, οι Τούρκοι…

Οι πολιορκητές ανέρχονταν σε 150.000 στρατιώτες και πλαισιώνονταν από τεχνίτες, εργάτες, υπηρέτες και μεγάλο πλήθος ατάκτων. Ηταν άριστα οργανωμένοι, εκπαιδευμένοι και φανατισμένοι από τους δερβίσηδες (Τούρκους μοναχούς), που κυκλοφορούσαν στο στρατόπεδο και τόνωναν την πολεμική ορμή του πλήθους. Ο πολεμικός στόλος αποτελούμενος από 400 πλοία έφθασε στο Βόσπορο στις 12 Απριλίου.

Ο πληθυσμός της Πόλης δεν ξεπερνούσε τα 50.000 άτομα. Οι Βυζαντινοί στρατιώτες ανέρχονταν σε 5.000 και 2.000 οι ξένοι, κυρίως Γενουάτες και Βενετοί. Μάλιστα 700 Γενουάτες είχαν φθάσει με δυο καράβια στις 26 Ιανουαρίου 1453 με αρχηγό τον έμπειρο Ιωάννη Ιουστινιάνη. Τα τείχη είχαν επισκευαστεί βιαστικά, και εκβαθύνθηκε η τάφρος. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, ενώ τα κειμήλια των εκκλησιών δόθηκαν για να κοπούν νομίσματα και να πληρωθούν οι στρατιώτες.

Στις 21 Μαίου ο Μωάμεθ ζήτησε την παράδοση της Πόλης και υποσχόταν στον Κωνσταντίνο και σε όσους ήθελαν, ότι θα μπορούσαν να φύγουν ελεύθεροι από την Πόλη. Ο τελευταίος Αυτοκράτορας ήξερε πως η Δύση και η τύχη του είχαν γυρίσει την πλάτη. Όμως εκεί "αυτοπροαιρέτως" στάθηκε ανδρείως και κοίταξε κατά πρόσωπο τον Τούρκο και τον θάνατο. "Το δε την πόλιν σοι δούναι, ούτ' εμόν έστιν ούτ' άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών".

Στις 27 Μαίου άρχισε σφοδρός βομβαρδισμός. Τα τείχη είχαν πάθει σοβαρές ζημιές, όμως οι υπερασπιστές της Πόλης έστηναν ξύλινους φράκτες από μεγάλα δοκάρια και γέμιζαν τις τρύπες και τις ρωγμές των τειχών με ξύλα και πιθάρια από χώμα.

Στις 28 Μαίου ο αυτοκράτορας συγκέντρωσε το φοβερό εκείνο βράδυ της Δευτέρας όλους τους άρχοντες, και τους βαθμοφόρους του στρατού, στους οποίους είπε τα παρακάτω λόγια: «…Ξέρετε πολύ καλά, αδέρφια μου, ότι για τέσσερις λόγους είμαστε υποχρεωμένοι να προτιμήσουμε το θάνατο παρά τη ζωή. Πρώτον, για την πίστη και τη θρησκεία μας, δεύτερον, για την πατρίδα, τρίτον, για το βασιλιά, τον αντιπρόσωπο του Κυρίου μας, και τέταρτον, για τους συγγενείς και τους φίλους μας. Αν λοιπόν, αδέρφια μου, πρέπει να αγωνιζόμαστε μέχρι θανάτου για έναν από τους παραπάνω λόγους, τότε έχουμε υποχρέωση να πολεμάμε ακόμα σκληρότερα αν πρόκειται και για τα τέσσερα μαζί, διαφορετικά θα χάσουμε τα πάντα… Στα συγκλονιστικά αυτά λόγια του Αυτοκράτορα, δακρυσμένοι απαντούν όλοι: "Αποθανόμεν υπέρ της Χριστού Πίστεως και της Πατρίδος ημών !"

Ξημέρωνε 29 Μαϊου 1453. Εδώ και πενήντα δύο ημέρες ο τουρκικός στρατός, ορκισμένος στον ιερό πόλεμο κατά των απίστων, πολιορκεί την Κωνσταντινούπολη. Η μεγάλη τάφρος μπροστά από τα απόρθητα τείχη της Πόλης έχει γεμίσει από τα πρησμένα σώματα των εκλεκτών του Μωάμεθ. Στα τείχη ανεμίζουν οι Αυτοκρατορικοί Δικέφαλοι. Στην πύλη του Αγίου Ρωμανού έφιππος ο Κωνσταντίνος. Ξεκίνησε η τελική επίθεση των Τούρκων σε πολλά μέρη των τειχών, αλλά με επίκεντρο την Πύλη του Αγίου Ρωμανού, διότι εκεί το τείχος είχε σχεδόν καταπέσει. Μια πρώτη έφοδος εκεί, καθώς και μια δεύτερη, μεγαλύτερη, αποκρούστηκαν ύστερα από μάχες σώμα προς σώμα, στις οποίες ήταν παρόντες ο Γενουάτης στρατηγός Ιουστινιάνης και ο Κωνσταντίνος. Τότε ο Μωάμεθ διέταξε να προχωρήσουν νέα τάγματα, που ως τότε δεν είχαν πάρει μέρος στη μάχη, και άρχισε η τρίτη, σφοδρότερη έφοδος. Οι δυνάμεις των πολιορκημένων είχαν εξαντληθεί. Ο Ιουστινιάνης τραυματίστηκε και εγκαταλείποντας τη θέση του κατέφυγε μαζί με τα στρατεύματά στο Γαλατά, όπου πέθανε μετά από λίγες μέρες. Η αποχώρησή του προκάλεσε σύγχυση και οι Τούρκοι άρχισαν να εισβάλλουν στην Πόλη κατά μάζες ανάμεσα από τα ερείπια του τείχους.

Μια μισάνοιχτη πόρτα, πετυχαίνει ό,τι δεν κατόρθωσαν τα κανόνια του Ούγγρου Ουρβανού… Οι Τούρκοι μπήκαν στην Πόλη και το ξημέρωμα τους βρήκε μέσα στην Πόλη πίσω από τις γραμμές των υπερασπιστών της. Τότε άρχισε η τελευταία σκηνή του δράματος. Μάχες σώμα με σώμα. Ο αυτοκράτορας βλέποντας το χρέος που τον βάραινε αφαίρεσε από πάνω του τα αυτοκρατορικά σύμβολα και ρίχτηκε κι αυτός στη μάχη. Έπεσε στα τείχη σαν απλός στρατιώτης. Η Πόλις Εάλω! Νωρίς το πρωί της 29η Μαϊου 1453 η μακροβιότερη αυτοκρατορία στην ιστορία είχε καταλυθεί...

Το τέλος του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, χάνεται στα όρια του μύθου.

Το όνομά του και η ιστορία του Μαρμαρωμένου Βασιλιά έγιναν τραγούδι στο στόμα και ελπίδα στην καρδιά των υπόδουλων Ελλήνων... Άγγελος Κυρίου μαρμάρωσε τον Κωνσταντίνο τη στιγμή που οι Αγαρηνοί εφορμούσαν ασεβώς στην θεοφύλακτη Πόλιν. Ο Αυτοκράτορας μαρμαρώθηκε και δεν πέθανε... Περιμένει το άγγιγμα του Αγγέλου που θα του δώσει το ξίφος για να κυνηγήσει όχι μόνο τους κατακτητές ως εκεί απ'όπου ξεκίνησαν -την κόκκινη Μηλιά- αλλά ακόμα και τον αδερφό του και τον ανηψιό του, που αργότερα τούρκεψαν και πολέμησαν τους Έλληνες. Για να επιβάλλει ποινή σε όσους ατίμασαν το αίμα και τα δάκρυα του Γένους...

Για να γίνει τιμωρός τους...

"Σώπασε κυρά Δέσποινα, και μη πολυδακρύζεις,
πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας είναι".

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Εθνικό Μνήμόσυνο-Πρόσκληση

Αναδημοσίευση από http://apoellas.com/main/article.php?id=2-11-41


Προσκαλείστε να τιμήσετε με την παρουσία σας το εθνικό μνημόσυνο και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ, πρώτου ομαδάρχη της ΕΟΚΑ 1955-59 τα οποία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωρίου στη Χλώρακα την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΡΟΣ Α΄

Θεία Λειτουργία και Εθνικό Μνημόσυνο, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄στο εκκλησάκι αγ. Γεωργίου (07.00-9.30)

ΜΕΡΟΣ Β΄

Αποκαλυπτήρια Προτομής

1. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο Επιτροπής Ανέγερσης Προτομής κ. Γεώργιο Ιωαννίδη.

2. Χαιρετισμός από τον συγκρατούμενο του τιμωμένου στις Κεντρικές Φυλακές, αγωνιστή κ. Μιχαλάκη Μαραθεύτη.

3. Ομιλία από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο Β΄.

4. Αποκαλυπτήρια της Προτομής.

5. Ευχαριστίες εκ μέρους της οικογένειας Παπακώστα Λεωνίδα.

6. Κατάθεση Στεφάνων.

7. Εθνικός Ύμνος.

Δεξίωση στο Ξενοδοχείο St. George.

Επιτροπή Ανέγερσης Προτομής Παπακώστα Λεωνίδα και η οικογένειά του
Τηλ: 99389389, 99659670

Άλλη μια δικαίωση από το ΕΔΑΔ...

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), η Τουρκία αναγκάζεται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στον Κώστα Καλησπέρα, για υλική και ηθική βλάβη. Ο Κώστας Καλησπέρας είχε στραφεί κατά της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ μαζί με άλλους 28 πρόσφυγες τον Σεπτέμβριο του 2009 για την παράνομη κατοχή των περιουσιών τους από την εισβολή του 1974 μέχρι και σήμερα.

Ενώ το ΕΔΑΔ, συνεχώς δικαιώνει τους εκτοπισμένους Έλληνες Κύπριους και επιβαρύνει την θέση της Τουρκίας, η πολιτική μας ηγεσία αρνείται να το εκμεταλλευτεί. Προσκολλημένη στην ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και τις παράνομες δικοινοτικές συνομιλίες έχει υποβαθμίσει την μορφή του Κυπριακού προβλήματος σε δικοινοτικό. Είναι καιρός λοιπόν η πολιτική μας ηγεσία να καταλάβει ότι μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ιδιότητας μας ως πλήρες μέλος της, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά βήματα προόδου για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Άμεση είναι η ανάγκη για επανατοποθέτηση του κυπριακού ως πρόβλημα εισβολής, παράνομης κατοχής και εποικισμού. Η απεμπλοκή μας από τα διχοτομικά σχέδια Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και η συλλογική καταγγελία της Τουρκίας, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα φέρει τον πραγματικό υπαίτιο του προβλήματος στη θέση του κατηγορούμενου και θα την αναγκάσει, να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Παράλληλα η Τουρκία στην προσπάθεια της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια είναι αναγκασμένη πρώτα, να λύσει τις διαφορές της με την Ε.Ε. αφού κατέχει παράνομα ευρωπαϊκό έδαφος.

Το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. καλεί, τόσο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και την υπόλοιπη πολιτική μας ηγεσία όπως απαγκιστρωθεί από την ΔΔΟ και να ξεκινήσει μια υγιής προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Απαιτούμε την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην Κύπρο. Η αποφάσεις του ΕΔΑΔ καθιστούν την Τουρκία παράνομη κατοχική δύναμη στην Κύπρο. Εμείς γιατί την αθωώνουμε;

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.



Αναδημοσίευση από http://drasis-kes.org

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΦΑΕΦΠ ΚΑΤΑ ΟΝΕΚ


ΕΦΑΕΦΠ - ΟΝΕΚ - Επιχορήγηση - Προσφυγή
ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 25/5/2011

--------------------------------------------------------------------------------
Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (ΕΦΑΕΦΠ) και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου καταχώρησαν προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας εναντίον απόφασης του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) να απορρίψει στις 9 Μαρτίου 2011 αίτημα για επιχορήγηση της δραστηριότητάς του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Δικηγόρο, Ξενή Ξενοφώντος, «με την προσφυγή προβάλλονται, μεταξύ άλλων, ισχυρισμοί για αντισυνταγματική συγκρότηση του ΟΝΕΚ αφού η Νομοθεσία προβλέπει για καταρτισμό του Συμβουλίου του από μέλη νεολαιών κομμάτων με κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που συνιστά, κατά την γνώμη των αιτητών, παραβίαση της αρχής της ισότητας».

Προβάλλεται, επίσης, ισχυρισμός, «για διακριτική μεταχείριση με βάση την άποψη και την ιδεολογία μέσω της, για πρώτη φορά, εισαγωγής εξωγενών κριτηρίων, όπως η απαίτηση του ΟΝΕΚ για συμμετοχή των επιχορηγούμενων στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), στην οποία είναι γνωστό ότι ο ΕΦΑΕΦΠ αντιτίθεται για ιδεολογικούς λόγους, με σκοπό τον έμμεσο αποκλεισμό του ΕΦΑΕΦΠ από την λήψη της χορηγίας».

Με την προσφυγή προβάλλεται και ο ισχυρισμός για «μεροληψία των μελών του ΔΣ του ΟΝΕΚ λόγω συμμετοχής τους σε φοιτητικές οργανώσεις ανταγωνιστικές του ΕΦΑΕΦΠ στο φοιτητικό κίνημα, τις οποίες και επιχορηγούν αποκλειστικά αποκλείοντας τον ΕΦΑΕΦΠ καθώς και για μεροληψία μέλους του ΔΣ του ΟΝΕΚ, εκπροσώπου της ΝΕΔΗΣΥ λόγω προσωπικών του διαφορών με μία εκ των φοιτητικών παρατάξεων του ΕΦΑΕΦΠ, την Ανεξάρτητη Φοιτητική Επαλξη».

Ο ΕΦΑΕΦΠ και τα μέλη του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «είχαν καταθέσει ένσταση με επιστολή τους στις 22 Μαρτίου 2011 εναντίον της απόφασης του ΟΝΕΚ ζητώντας αναθεώρηση της απόφασής του, η οποία όμως παρέμεινε αναπάντητη».

Η προσφυγή καταχωρήθηκε μέσω των Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Ξενή Ξενοφώντος, Δικηγόρων, οι οποίοι ενεργούν από κοινού για τον ΕΦΑΕΦΠ και τα μέλη του.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ)

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μετεκλογικές "κρυάδες"...

Αναδημοσίευση από http://apoellas.com/main/article.php?id=2-8-66

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από τα αποτελέσματα της Κυριακής είναι η εκλογική νίκη του ΔΗΣΑΚΕΛ. Η αύξηση των ποσοστών τους σε σχέση με τις βουλευτικές του 2006 (οι οποίες ακολούθησαν το δημοψήφισμα του 2004 και μετέφεραν τα προβλήματα εσωκομματικής συνοχής) αποδεικνύει πως η ΔΗΣΑΚΕΛΙΚΗ ρητορεία του ΝΑΙ (γιατί περί αυτού πρόκειται) πέτυχε τον σκοπό της: την αναίρεση των επιχειρημάτων του ΟΧΙ.

Πολιτικοί όπως οι Γιώργος Κολοκασίδης, Μαρίνος Σιζόπουλος, Κυρ. Κενεβέζος και Ρίκος Ερωτοκρίτου, που αντιπροσώπευαν την «απορριπτική γραμμή», απέτυχαν να επανεκλεγούν. Εξάλλου, το ΔΗΚΟ απώλεσε 2 έδρες (πολύ καλά τα πήγε υπό τις περιστάσεις και ο Κάρογιαν μια χαρά βολεύεται...), ενώ η ΕΔΕΚ, το πλέον αξιοπρεπές κόμμα απέτυχε να αυξήσει την εκλογική της δύναμη. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο ΕΥΡΩΚΟ, που πραγματικά τα έκανε θάλασσα. Και η εκλογική αποτυχία έχει περιεχόμενο και όνομα: Δημήτρης Συλλούρης!

Η ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ και η πολιτική του γραμμή κατέστρεψαν την αντιομοσπονδιακή φωνή του 2004. Γέννημα του δημοψηφίσματος, το ΕΥΡΩΚΟ καπηλεύτηκε το αντιομοσπονδιακό ρεύμα της περιόδου, και αντί να χαράξει μια υγιή εθνική γραμμή, αναμασούσε τις ευρωσαχλαμάρες.

Ο Δημ. Συλλούρης ποτέ δεν υπήρξε αντιομοσπονδιακός. Άσχετα αν 5 μήνες πριν τις εκλογές ξεφώνησε το «Δημήτρη Δώστα Όλα» (αναφερόμενος στο Χριστόφια). Φίλαρχος και εγωιστής, μονοπωλούσε επί μακρόν την επικοινωνία του κόμματος. Παραμέρισε την αντιομοσπονδιακή πτέρυγα του ΕΥΡΩΚΟ, προκαλώντας εσωτερικές ταραχές και επιδιώκοντας την «παλαιοσυναγερμική» ηγεμονία στο κόμμα. Αυτά είναι γνωστά...

Το ΕΥΡΩΚΟ φοβήθηκε να προβάλει την εθνική, αντιομοσπονδιακή απελευθερωτική αντιπρόταση, που επέβαλλαν οι ιστορικές συνθήκες του 2004. Πιπιλώντας την κενού περιεχομένου «Ευρωπαϊκή λύση», ΟΥΔΕΠΟΤΕ δήλωσε την ιστορική αλήθεια για το εθνικό μας ζήτημα: «η Κύπρος είναι Ελληνική». Ουδέποτε!

Αντιθέτως, παρασύρθηκε και ανέπτυξε την βλακεία της 8ης Ιουλίου και της «Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με σωστό περιεχόμενο» και σε συνεργασία με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ ενταφίασαν το εθνικό περιεχόμενο του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Η ανεπάρκεια του φιλοδιζωνικού πολιτικού λόγου, που εκδήλωσε ο «τρίτος πόλος», είχε οδηγήσει τότε μαθηματικά στην ήττα του μ. Τάσου Παπαδόπουλου.

Για όσους όμως γνωρίζουν περισσότερα, ας μή ξεχνούν την ύβρη που διέπραξε ο Δημ. Συλλούρης, που παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις, επεχείρησε να ποδηγετήσει το εθνικό αντιομοσπονδιακό φοιτητικό κίνημα. Οι προειδοποιήσεις που δέχτηκε τότε ήταν πολλές και από παντού, αλλά έπεσαν στο κενό...
Επαληθεύτηκαν όμως την Κυριακή!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σχολιάστε στο eleftheros.apoellas@gmail.com

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. 20/5/11: Η άνοδος του κινήματος


Με το τέλος όλων των φοιτητικών αναμετρήσεων σε όλα τα σπουδαστικά κέντρα όπου φοιτούν Κύπριοι φοιτητές, τα αποτελέσματα είναι πέρα για πέρα ενθαρρυντικά!

Παρά το γεγονός πως η αυτόνομη αντιομοσπονδιακή φωνή βρίσκει μπροστά της ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό, ο οποίος μέσα από «ανεξάρτητους» δημόσιους φορείς αποσκοπεί στην φίμωση μας, εντούτοις φαίνεται πως η πραγματικότητα στην οποία ζούμε προβληματίζει την νεολαία.

Στόχος δεν είναι τα υψηλά ποσοστά, χρέος μας είναι η πολιτική και κοινωνική αφύπνιση της νεολαίας, η δημιουργία ενός εθνικού, επαναστατικού ρεύματος ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα της ιδιαίτερης μας πατρίδας μας. Η καλλιέργεια της αυτόνομης και ελεύθερης σκέψης, θα οδηγήσει σε υγιώς σκεπτόμενους νέους, προβληματιζόμενους και πάνω από όλα έτοιμους να αγωνιστούν για την πατρίδα τους και το ιερό δικαίωμα της ελευθερίας.

Με την σειρά τους όμως και τα ποσοστά δηλώνουν , σε κάποιο βαθμό,την απήχηση της προσπάθειας του αντιομοσπονδιακού χώρου για αφύπνιση της νεολαίας. Φέτος οι παρατάξεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π αύξησαν τα ποσοστά τους σ’ όλα τα εκλογικά φοιτητικά κέντρα στα οποία συμμετέχουν, κατακτώντας ταυτόχρονα την τρίτη θέση σε δύο από τα μεγαλύτερα, σε Κύπρο και Αθήνα.

Παρακολουθώντας όμως τις εξελίξεις, γενικότερα, στο αυτόνομο φοιτητικό αντιομοσπονδιακό κίνημα και εκτός Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π, με χαρά μας παρακολουθούμε ότι στο Η.Β., το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ, κατέλαβε την τρίτη θέση λαμβάνοντας δύο έδρες! Τέλος δυο νεοσύστατες αυτόνομες αντιομοσπονδιακές παρατάξεις, η Α.Φ.Κ Τόλμη Ιωαννίνων και η Α.Φ.Κ Ασπις Ηρακλείου καταφέρνουν να ενταχθούν με τη σειρά τους στα επίσημα όργανα των φοιτητικών τους ενώσεων με μια έδρα αντίστοιχα!

Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, όμως η ανιδιοτέλεια, η αγάπη για την Λευτεριά και την Πατρίδα, η πίστη σε αρχές και ιδανικά αναλλοίωτα στον χρόνο αποτελούν για μας φάρο ελπίδας ο οποίος θα μας οδηγεί μέχρι το τέλος.

Καλό αγώνα σ’ όλους μας και καλή λευτεριά!

http://efaefp.net/?p=479

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Πάτρα


Ο Χώρος Εναλλακτικής Παρέμβασης «Κοινοτικόν» (Κανακάρη 227) σας προσκαλεί την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 8 μμ. σε εκδήλωση - ομιλία του Βλάση Αγτζίδη, Δρ Ιστορίας και συγγραφέα με θέμα:


19 Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας στον Πόντο.

Η γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής
με αφορμή τα γεγονότα του Πόντου.

Είσοδος ελεύθερη.


Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων


19 Μαΐου

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Κεντρική εκδήλωση μνήμης Πλατεία Συντάγματος αυτή την Πέμπτη στις 18:30

Προσυγκέντρωση η ώρα 17:00 στο οίκημα μας Παιανίας 5-7 Ζωγράφου.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. 12/5/11



12/05/2011
ΕΛΛΑΔΑ! Η χώρα που μεγαλούργησε ανά τους αιώνες. Η μανά που γέννησε τη δημοκρατία. Ένας μεγάλος πολιτισμός, προπύργιο της Χριστιανοσύνης. Η Μάνα Ελλάδα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Λεωνίδα, του Μέγα Αλέξανδρου, του Παύλου Μελά βρίσκεται σ’ ένα κομβικό σημείο καταστροφής από οικονομικής και πολιτιστικής πλευράς...

Γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες ενός μαύρου επεισοδίου. Η μάστιγα της λαθρομετανάστευσης ξανακτύπησε! Αυτή τη φορά με θανατηφόρο τρόπο: Τα ξημερώματα της 10ης Μαϊου η Ελλάδα θρήνησε έναν Έλληνα, θύμα των ληστρικών συμμοριών των λαθρομεταναστών και της ανοχής της κυβέρνησης Παπανδρέου στην εγκληματικότητα...

Η ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται στα χέρια των ξένων δυνάμεων και υπόδουλη στα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μια κυβέρνηση δεμένη στα ξένα συμφέροντα και ανήμπορη να διεκδικήσει αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν. Η πολιτεία είναι αδύναμη να διαφυλάξει τα σύνορά της. Οι πολίτες απολύονται καθημερίνα, οι εξευτελιστικές μειώσεις τους μισθούς εργαζομένων, που απαιτεί το ΔΝΤ προκαλούν κοινωνικές αναταραχές. Η ανεξέλεγκτη εισδοχή χιλιάδων λαθρομεταναστών αλλοιώνει το δημογραφικό χαρακτήρα της χώρας, μετατρέποντας την Αθήνα σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας και εγκληματικότητας.

Η Ένωση Κυπρίων Φοιτητων ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ εκφάζει λύπη, οργή και αποτροπιασμό για αυτά τα γεγονότα, αλλά συνάμα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του αδικοχαμένου συμπατριώτη μας. 
Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που μαστίζει την Ελλάδα έχει επιπτώσεις τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Με την εισδοχή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και τους δείκτες της ανεργίας σε εκρηκτικά επίπεδα, το ίδιο το σύστημα τους ωθεί στην εγκληματικότητα και στην παρανομία. Η Ελληνική πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα οργανωμένα σύνολα κατηγορούν όσους αντιδρούν στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης «ακροδεξιούς» και «ξενοφοβικούς»....
Κύριοι πολιτικάντηδες και ριψάσπιδες, αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει!
Για να μην έχουμε περισσότερους νεκρούς και για να μη φοβούνται οι Έλληνες να διακινούνται ελεύθερα στην χώρα τους.
Οι ίδιοι Έλληνες νοιώθουν πως είναι πολίτες δεύτερης διαλογής στην ίδια την χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και λογοδοτούν μπροστά σε άπλητους και λαθρομετανάστες... 
Με μια κυβέρνηση ανθελληνική, με οικονομικές ατασθαλίες, που λογοδοτεί στα ξένα συμφέροντα εις βάρος του Ελληνικού λαού και.... παραχωρεί την ελληνική ιθαγένεια στους (λαθρο)μετανάστες!! 

Αν νομίζετε πως θα διαλύσετε την ΕΛΛΑΔΑ βγάλτε το απ’το νου σας. Θα είμαστε εδώ και θα δηλώνουμε παρών σε ό,τι και όποτε μας χρειαστεί η μητέρα πατρίδα! 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

Γραφείο Τύπου 
Ε.Κ.Φ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ Αθήνας

Προεκλογική προβολή μέσω του αθλητισμού

Όσο πλησιάζει η 22α Μαΐου και οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, όλο και μεγαλώνει ο διαφημιστικός “πόλεμος” των επίδοξων Βουλευτών. Από απλά έντυπα και γιγαντοαφίσες, μέχρι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές διαφημίσεις, είναι μόνο μερικά από τα "όπλα" για την προβολή τους. Δεν φτάνουν μόνο οι πληρωμένες διαφημίσεις, καθημερινά όλο και πληθαίνουν οι προεκλογικές εκπομπές, και τα πλατό στις οθόνες μας γεμίζουν υποψηφίους.Ο κάθε ένας ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση και τη θέση του στη κοινωνία ευρύτερα θα έχει την ανάλογη προβολή.

Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται προεκλογικά, είναι η προσπάθεια προβολής των υποψηφίων μέσω του αθλητισμού και συγκεκριμένα μέσω των ποδοσφαιρικών αγώνων, που συγκεντρώνουν μεγάλες μάζες πληθυσμού.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι, πάντα προεκλογικά, θυμούνται και τη "μεγάλη τους αγάπη" για την ομάδα που υποστηρίζουν. Από προσωπική εμπειρία, στους τελευταίους αγώνες του ΑΠΟΕΛ, κι επί ευκαιρίας της κατάκτησης του πρωταθλήματος, οι κερκίδες του ΓΣΠ κατακλύστηκαν από τους ενθουσιώδης φίλους της ομάδας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί "επίδοξοι" βουλευτές, με βουλευτικό ύφος και πολιτικό στυλ. Ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, όλοι, από μικροί φανατικοί "πορτοκαλί", δεν έλειψαν ποτέ από το πλευρό της ομάδας. Άλλοι διετέλεσαν μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, άλλοι από μικροί, αγνοί φίλαθλοι του σωματείου. Αυτά και άλλα πολλά ακούει κανείς αν τους πλησιάσει. Καλά εκπαιδευμένοι, παίζουν με τα λεπτά αισθήματα των φιλάθλων για την «αγαπημένη τους ομάδα», προσπαθώντας να αποσπάσουν τη ψήφο τους.

Παρακολουθώντας κάποιος τις προάλλες, την φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την τηλεόραση, πριν τον αγώνα, όλα τα ρεπορτάζ από το ΓΣΠ αφορούσαν κάποιο "αποελίστα" υποψήφιο βουλευτή, που βρισκόταν στο γήπεδο και στα επίσημα θεωρεία του σταδίου. Φυσικά στα ρεπορτάζ δεν έλειπαν τα σχόλια για «την σπουδαία πορεία της "ομάδας μας"», και «…τον φανταστικό κόσμο που είναι στο πλευρό της».

Πολύ σωστά τον περασμένο μήνα ο Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ, με ανακοίνωση του, ενάντια στην πρόσκληση του Νίκου Αναστασιάδη στο σωματείο ΑΠΟΕΛ, μεταξύ άλλων, τόνισε “Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν ανεξαιρέτως να προωθεί τα κομματικά του συμφέροντα μέσω του ΑΠΟΕΛ, ειδικά κάθε φορά που βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από εκλογές!!!!”. Αντί αυτού, βλέπουμε καθημερινά και μέσω του διαδικτύου την εκμετάλλευση και την προβολή "Αποελιστών" υποψηφίων από όλα τα κόμματα σε αποελίστικες ιστοσελίδες. Οι περισσότερες ιστοσελίδες κατακλύζονται καθημερινά από προεκλογικές διαφημίσεις, ενώ δε διστάζουν να κάνουν και αφιερώματα στους «αποελίστες» υποψηφίους.

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, όπως και κάθε αθλητικό σωματείο, δεν πρέπει να έχει καμιά ανάμειξη με τα προεκλογικά παιχνίδια των κομμάτων. Η ιστορία τόσο του ΑΠΟΕΛ, όσο και των υπόλοιπων εθνικοφρόνων σωματείων, δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή υποταγμένη πολιτική των κομματικών ταγών. Ο αγνός ΕΛΛΗΝΟψυχος φίλαθλος έχει μάθει να κρατά ψηλά την Ελληνική σημαία. Δεν του αρμόζει να παραμένει καθηλωμένος στα κομματικά μαντριά. Τα κομματικά ψηφοθηρικά παιχνίδια δεν έχουν καμία θέση, τόσο στο ΑΠΟΕΛ, όσο και στον αθλητισμό γενικότερα.


ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ



http://apoellas.com/main/article.php?id=2-11-40

Δελτίο τύπου Α.Φ.Κ. Ασπίς Ηρακλείου 16/5/11

1ος χρόνος, 1 έδρα

15 Μαΐου 2011, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του συλλόγου Κυπρίων φοιτητών Ηρακλείου Κρήτης στον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας η νεοσύστατη αυτόνομη φοιτητική κίνηση Ασπίς Ηρακλείου κατελάβαμε 6,1% και με την δεύτερη κατανομή καταλάβαμε 1 έδρα από τις 9 έδρες στον σύλλογο.Ο... άθλος που επιτεύχθηκε μας δίνει απέραντη ικανοποίηση γιατί μια ακόμη αντιομοσπονδιακή κίνηση αποκτά φωνή. Ταυτόχρονα μας δεσμεύει το καθήκον και
η υπέρτατη ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φόρα όσους πίστεψαν και στήριξαν εμάς στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας. Επίσης ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε για τους συναγωνιστές του ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ που ήρθαν από Αθήνα για να στηρίξουν την προσπάθεια μας αλλά και όλο τον ΕΦΑΕΦΠ.


Η λευτεριά είναι το πιο ακριβαγόραστο αγαθό.
Δεν δίνεται δωρεάν μήτε απ' τον άνθρωπο, μήτε απ' τον Θεό.
Πηγαίνει από χώρα σε χώρα όπου την φωνάξουν, από καρδιά σε καρδιά.
Ανύπνωτη, ανυπότακτη χωρίς συμβιβασμό.
Τώρα την φώναξαν στην Κύπρο και την βλέπουμε με σίγουρη ορμή
να δρασκελάει τα αιματοβαμμένα κυπριώτικα χώματα.
Της στέλνει μήνυμα η Κρήτη, σκίζει το πέλαγο η φωνή της,
περνάει τα Δωδεκάνησα και της φωνάζει:

"Βάστα αδερφή,
όμοια κι εγώ σταυρώθηκα και πόνεσα
κι είδα Ανάσταση, όμοια θα δεις κι εσύ".

Κώστας Μουντάκης

Εκ του Δ .Σ
Α.Φ.Κ 




Δελτίο Τύπου Α.Φ.Κ. Τόλμης Ιωαννίνων 15/5/11: Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος του Άντρου Κυπριανού



Τον καταστροφικό σχεδιασμό που εφαρμόζει στο Κυπριακό από τον Φεβρουάριο του 2008 το κυβερνών ΑΚΕΛ, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη. Συγκεκριμένα, σε μια απόπειρα να δικαιολογήσει την παραχώρηση της τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας,  δήλωσε πως προτιμά έναν αριστερό Τ/Κ Πρόεδρο παρά έναν δεξιό Ε/Κ, αφού η κοινή ιδεολογική καταβολή με το ΑΚΕΛ θα βοηθήσει στην εφαρμογή των πολιτικών που θέλει να εφαρμόσει το κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Κυπριανού επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ένα εκ των αντικειμενικών στόχων του ΑΚΕΛ με την εφαρμογή του διζωνικού απαρτχάιντ των εκ περιτροπής προέδρων: Μια διαρκή εκ περιτροπής εκλογή ΑΚΕΛικών υποψηφίων στην τετραετή  ελληνική θητεία, με την ενισχυμένη (λόγω σταθμισμένης ψήφου) Τ/Κ στήριξη, έστω και αν αυτή η θητεία θα ακολουθείται από μια διετή τουρκική. Τυφλωμένος, όμως, από την εξουσιολαγνεία που καθορίζει διαχρονικά την πολιτική του ΑΚΕΛ, τόσο ο Γ.Γ. όσο και ο κύριος Χριστόφιας που έκανε την εξωφρενική υποχώρηση της εκ περιτροπής προεδρίας, αγνοούν τους κινδύνους που επιφυλάσσει η εκλογή εκ περιτροπής Τ/Κ προέδρου για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Και είναι άξιον απορίας, αν αυτός ο προτιμότερος αριστερός Τ/Κ πρόεδρος είναι ο μουτζαχίντ της ΤΜΤ και μαριονέττα της Τουρκίας, «σύντροφος» Ταλάτ ή ένας εκ των 50 000 εποίκων που αποδέχεται στο διζωνικό «όραμά» του ο κύριος Χριστόφιας.

Είναι προφανές πως οι διεθνιστικές τάσεις του ΑΚΕΛ ιεραρχούν την φαινομενική αριστερή ιδεολογία τους υπεράνω της εθνικής καταβολής. Βέβαια είναι περιττό να αναμένουμε από το ΑΚΕΛ να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα, αφού πρώτοι αυτοί συντελούν στην εθνική αποδόμηση της Κύπρου. Παράλληλα, ενώ ακούμε καθημερινά τον πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Κυπριανού(πολλές φορές μετά δακρύων) να κάνουν έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις για ενότητα, είναι οι πρώτοι που την πλήττουν με την στυγνή ιδεολογική περιχαράκωση που καλλιεργείται στο κόμμα τους. Μήπως η ενότητα που επικαλούνται, ερμηνεύεται στο ΑΚΕΛικό λεξικό ως η άνευ αμφισβήτησης υποταγή και αποδοχή στις πολιτικές που υιοθετεί η κυβερνώσα τον τόπο ιδεολογία;

Η Α.Φ.Κ. Τόλμη καταδικάζει αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις που φανερώνουν για ακόμη μια φορά την καταστροφική φύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και των όσων αυτή η «παρα-λύση» προνοεί. Η εθνική επιβίωση και τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού είναι διαρκώς υπό απειλή και οφείλουμε να αποτρέψουμε τη διζωνική εκτέλεση της Κύπρου, η οποία καταστρώνεται εδώ και δεκαετίες εις βάρος μας. Επομένως αποτελεί χρέος όλων μας ο αγώνας ενάντια στις νέο-οθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας και η διεκδίκηση της λύσης απελευθέρωσης που θα δικαιώσει το μαρτυρικό μας νησί.

Εκ του ΔΣ
Α.Φ.Κ. Τόλμη

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. 11/5/11


Μάνα Ελλάδα, πώς σε κατάντησαν;

Λονδίνο, 11 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα, η χώρα που πονάμε όσο τίποτα άλλο, έχει μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Τα ξημερώματα της 10ης Μαίου 2011, στην καρδία της Αθήνας, εκτυλίχθηκε ένα αποτρόπαιο έγκλημα απόρροια της κατευθυνόμενης και προδοτικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου.Συγκεκριμένα, συμμορία λαθρομεταναστών μαχαίρωσαν και δολοφόνησαν οικογενειάρχη,που θέλησε να πάρει το αυτοκίνητο του από το πάρκινγκ για να μεταφέρει γρήγορα την γυναίκα του στο μαιευτήριο, όπου θα γεννούσε το δεύτερο παιδί του. Ο λόγος της δολοφονίας ήταν μια κάμερα, μια τσάντα με ρούχα για το νεογέννητο και λίγα λεφτά που έφερε επάνω του.

Η Μητέρα Πατρίδα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο, χωρίς οποιαδήποτε ελπίδα να βγει από αυτό. Μια πατρίδα παραδομένη στα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα, δέσμια των ξένων δυνάμεων, με μια κυβέρνηση ανήμπορη να προστατεύσει τα σύνορα και τα εθνικά της κυριαρχικά δικαιώματα και με πολίτες που υποφέρουν από την φτώχεια, την πείνα, τηνεξαθλίωση, τους εξευτελιστικούς μισθούς που απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, που έχουν αλλοιώσει  τον δημογραφικό χαρακτήρα της Αθήνας μετατρέποντας το ιστορικό της κέντρο σε ένα τεράστιο κέντρο εμπορίας ναρκωτικών, πορνείας και εγκληματικότητας.

Η στυγερή δολοφονία από συμμορία λαθρομεταναστών μόνο λύπη, θλίψη, αγανάκτηση και οργή μπορεί να φέρει. Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου εκφράζει τηνλύπη και την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Έλληνα πολίτη. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει καταντήσει μάστιγα για την ελληνική κοινωνία, όπως τείνει να συμβεί και στην Κύπρο. Η ευθύνη, όμως, βαραίνει πρώτα τους κάθε λογής δουλεμπόρους, που εκμεταλλεύονται την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση ανθρώπων που ζουν σε τριτοκοσμικές χώρες, και τους νταβατζήδες πολιτικούς, οι οποίοι τους κάνουν πλάτες έχοντας βαλθεί να καταστρέψουν την Ελλάδα και νααποσταθεροποιήσουν την ελληνική κοινωνία βάζοντας την σε μακροχρόνια «κατάθλιψη». Ηανεργία, τα γκέτο, τα άθλια κοινόβια στο κέντρο της Αθήνας και η προβληματική τους ένταξη στην ελληνική κοινωνία, λόγω της απαράδεκτης και τεράστιας αριθμητικής εισδοχής λαθρομεταναστών στην χώρα, φέρνει, αναπόφευκτα, την «ανάγκη» για κλοπές, πλιάτσικα και δολοφονίες με σκοπό να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Ο Έλληνας δεν υπήρξε ποτέ ρατσιστής. Όμως, η αδικία που υφίσταται και γίνεται εις βάρος του, τον αναγκάζει να αντιμετωπίζει τον έξωθεν κίνδυνο που προέρχεται από τα διεθνή κέντρα αποφάσεων με εσωστρέφεια. Η «ανθελληνική» πολιτική, που ακολουθείται από την κυβέρνηση της Ελλάδας και προωθείται από τα ΜΜΕ, προσπαθεί να μας εμπεδώσει ότιοποιεσδήποτε δυνάμεις, είτε αυτοί είναι απλοί πολίτες, κάτοικοι της Αθήνας, είτε οργανωμένα σύνολα, που αντιστέκονται στην πολιτική τους, είναι «ακροδεξιές» με σκοπό την εξόντωση των ξένων. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας έχει κουραστεί να είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στην ίδια του την χώρα. Έχει κουραστεί να βρίσκεται, καθημερινά, στα πρόθυρα της απελπισίας. Έχει κουραστεί να ζει με τον κίνδυνο της απόλυσης. Έχει κουραστεί να ζει με τον φόβο ότι για πολύ λίγα χρήματα είναι δυνατόν να βρεθεί στο πεζοδρόμιο αιμόφυρτος. 

Εν τέλει, το αγγελούδι γεννήθηκε. Τα «γιατί» και τα «πως» θα τον κυριεύσουν όταν αρχίσει να καταλαβαίνει και να διερωτάται πως χάθηκε ο πατέρας του.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου


Φέρτε μου μια πιστωτική, να πάω κατεχόμενα!

Αναδημοσίευση από http://apoellas.com/main/article.php?id=2-8-65

Ανείπωτα ρεζιλίκια των σύγχρονων νεόπλουτων – νεοκυπρίων...

Άκου λέει, οι Κύπριοι ξόδεψαν τους πρώτους 4 μήνες του 2011, πέραν του ενός εκατομυρίου Ευρώ στα ξενοδοχεία και στα καζίνο των κατεχομένων. Με πιστωτικές κάρτες κυπριακών τραπεζών! Χώρια τα μετρητά...

Βάσει των επίσημων στοιχείων της JCC Payment System, πληρώθηκαν στα κατεχόμενα 430 χιλιάδες ευρώ στα παράνομα καζίνο, 630 χιλιάδες ευρώ στα παράνομα ξενοδοχεία και 370 χιλιάδες ευρώ για αγορά εισητηρίων για μετάβαση στην Τουρκία, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Κύπρου...

Απίστευτο! Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η τάξη των νεοκυπρίων προκαλεί το δημόσιο αίσθημα: στηρίζει οικονομικά τον εχθρό μας, τον κατακτητή της πατρίδας μας. Το δολοφόνο των αδελφών μας και το βιαστή των γυναικών μας.

Ντροπή τους. Χίλιες φορές ντροπή τους.

Όχι, δεν μας πρέπει Λευτεριά. Δε μας αξίζει ΤΙΠΟΤΑ!

Ενώ ο Πρόεδρος Χριστόφιας σε πρόσφατη διάσκεψη Τύπου, έκανε λόγο για οικογένειες, που έχασαν ακίνητες περιουσίες στα καζίνο των κατεχομένων, ενω δηλαδή σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο έχουν γίνει αντιληπτά τα οικονομικά συμπτώματα αυτής της ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ πράξης, το κράτος σφυρίζει αδιάφορα:

Γιατί ρε αλήτες δεν κλείνετε τα οδοφράγματα;
Κατεχόμενη είναι η Κύπρος μας, όχι ξέφραγο αμπέλι...

Αυτή είναι η «κοινωνική σημασία» των επαναπροσεγγιστών:
Επαναπροσέγγιση για τους λεφτάδες, τους απάτριδες, τους αρχοντοχωριάτες. Γι΄αυτούς που τσαλαπάτησαν τον πόθο των προσφύγων να δουν μια φορά το σπίτι τους, στο βωμό της ιδιοτέλειας και της κατανάλωσης. Γι΄αυτούς που έχουν τα μούτρα και ζητάνε από τα ταμεία των κυπριακών τραπεζών ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ...

Να φέρουν καύσιμα και τούβλα από τα κατεχόμενα, για να κερδίσουν οι επιχειρήσεις,
Να αγοράσουν μπλουζάκια και τσιγάρα από τα κατεχόμενα, επειδή είναι πιο φθηνά,
Να φάνε ψάρι στην κατεχόμενη Κερύνεια, επειδή είναι φρέσκο...

Κάθε ευρώ που δαπανούν οι αγγλοθρεμμένοι νεοκύπριοι, είναι και μία τουρκική σφαίρα. Είναι ένας λαμπτήρας στον φωταγωγημένο, αλυσοδεμένο Πενταδάκτυλο.

Αλλά, δεν τους νοιάζει. Ούτε και αντιλαμβάνονται τί λέμε. Γιατί η σκέψη τους και τα μάτια τους, είναι βυθισμένα στα αμερικανοδόλλαρα του Ντάουνερ!

Γρηγόρη συγνώμη.

Κυριάκο, Ευαγόρα, Τάσο και Σολωμέ, ειλικρινά συγνώμη...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ




Δελτίο Τύπου Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. 13/5/11: Βουλευτικές Εκλογές 2011



Όσο πλησιάζουμε στην 22α Μαΐου πιο έντονες γίνονται οι συζητήσεις για το θέμα τον βουλευτικών εκλογών. Εμείς ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π, ως το μόνο πραγματικά Αυτόνομο, Αγωνιστικό και Αντιομοσπονδιακό δευτεροβάθμιο φοιτητικό όργανο που συνειδητά επιλέγουμε να είμαστε αδέσμευτοι και απαγκιστρωμένοι από κομματικές ιδιότητες δίνουμε τη δική μας απάντηση όσο αφορά τις βουλευτικές εκλογές.

Λόγο των θέσεων μας επί του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει εδώ και 37 χρόνια η πατρίδα μας, έχουμε μια διαχρονική στάση. Η Ελευθερία, Εθνική και ατομική, δεν μετριέται σε ψήφους ή χρήμα. Για εμάς η επίλυση του Κυπριακού περνά μέσα από αρχές οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Το δικαίωμα της επιστροφής, της ελεύθερης διακίνησης, η βασική αρχή ένα άτομο μια ψήφος καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών είναι η μόνη επιλογή για μια δίκαιη, βιώσιμη και ανθεκτική στο χρόνο λύση. Απορρίπτουμε κάθε λύση τύπου Δ.Δ.Ο, συνομοσπονδίας ή διχοτόμησης αφού δεν συνάδουν τόσο με το διεθνές δίκαιο, όσο και με τα δίκαια του λαού μας.

Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και μετά λύπης βλέπουμε πως όπως και στα πανεπιστήμια έτσι και στην καθημερινότητα ο διπολισμός κυριαρχεί οδηγώντας σιγά – σιγά την πατρίδα μας σ΄ένα τυφλό, άνευ λόγου και αιτίας πόλεμο μεταξύ «κόκκινων» και «μπλε». Το ΔΗΣΑΚΕΛ έχει καταφέρει να πολώσει και να φανατίσει τον κόσμο με απώτερο σκοπό την ενίσχυσή του στις βουλευτικές εκλογές. Αν και ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν, εντούτοις ο πόλεμος που διεξάγεται γίνεται χάριν των υψηλών ποσοστών και τη συντήρηση των κομματικών μηχανισμών οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατρακύλα που ακολουθούμε 37 χρόνια τώρα. Ταυτόχρονα τα μικρότερα κόμματα παρασυρόμενα από το κύμα του διπολισμού στέκονται ανίκανα να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό. Εφαρμόζοντας σταθερά μια αλλοπρόσαλλη πολιτική χωρίς όμως να παράγουν ουσιαστικό έργο καθώς ακολουθούν και αυτά την πολιτική του συμβιβασμού με το κατεστημένο, γεγονός που τα συντηρεί και τα κάνει κομμάτι του.

Επίσημα εμείς ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π δεν στηρίζουμε κανένα κόμμα, κίνημα ή συνδυασμό παρά την διαχρονική προσπάθεια πολλών να μας ταυτίσουν ( η ιστορία μας τους δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις ). Ο κάθε Έλληνας, Κύπριος, πολίτης οφείλει με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, της κοινωνίας αλλά και των γενιών που θα μας διαδεχθούν να σκεφθεί, να κρίνει και να επιλέξει με βάση τις αξίες και τα ιδανικά που τον εκφράζουν. Να επιλέξουν με γνώμονα την προσφορά, τον αγώνα και την ανιδιοτέλεια . Να επιλέξουν αναλογιζόμενοι τις αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουμε πως η μη πολιτικοποιημένη και οργανωμένη αποχή δεν προσφέρει κάτι. Αντίθετα ενισχύει το εν λόγω πολιτικό σύστημα και κατεστημένο.Ο αγώνας ο δικός μας όμως συνεχίζεται! Γιατί δεν σταματά ποτέ! Γιατί δεν έχει στόχο να εκκολάψει βουλευτές αλλά ελεύθερους ανθρώπους και αυτόνομες συνειδήσεις

Στις 15 Μαΐου στις εκλογές της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου στηρίζουμε την Α.Φ.Κ. Ασπίς

Αγαπητοί συμφοιτητές,

Επικοινωνούμε μαζί σας και πάλι εν όψει των φοιτητικών εκλογών για να μοιραστούμε μαζί σας τους εθνικούς μας προβληματισμούς.
Είναι γνωστές σε όλους μας οι τραγικές υποχωρήσεις του Προέδρου Χριστόφια.

Είναι γνωστοί σε όλους μας οι εφιαλτικοί όροι των «οικονομικών μεταναστών» (αντί εποίκων), της εκ περιτροπής προεδρίας με τον Τούρκο κατακτητή, της αντιδημοκρατικής αρχής της «σταθμισμένης ψήφου» με τους μειοψηφούντες και παρανομούντες Τουρκοκύπριους.
Είναι γνωστά σε όλους μας τα ανείπωτα λάθη της εσωτερικής διακυβέρνησης, με αποκορύφωμα την προνομιακή πολιτική υπέρ των λαθρομεταναστών, που έχουν κατακλείσει την ημικατεχόμενη πατρίδα μας.

Αγαπητοί συμφοιτητές,

Οι Κύπριοι φοιτητές του Ηρακλείου Κρήτης έχουν για πρώτη φορά λόγο ενάντια στο κομματικό κατεστημένο και την ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Δεν ξεχνούμε τα λυκοφιλίες Αναστασιάδη – Χριστόφια με τους εγκάθετους της Τουρκίας Ταλάτ – Έρογλου.

Δεν ξεχνούμε τις «επαναπροσεγγιστικές» δολιότητες των Ναινέκων.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε δημόσια και ενώπιόν σας την
ομοσπονδιακή, δήθεν «ρεαλιστική» πολιτική της «επαναπροσέγγισης» και το ανόητο δίλημμα «Ομοσπονδία ή Διχοτόμιση» .
Ομοσπονδία = Διχοτόμιση.

Φέτος στις 15 του Μάη δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους καρεκλοκένταυρους της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου πως αυτή η γη δεν πουλιέται.

Φέτος για πρώτη φορά σου δίνεται η ευκαιρία να στηρίξεις την μοναδική ΑΥΤΟΝΟΜΗ – ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ, αγνή φοιτητική παράταξη του Ηρακλείου Κρήτης.
Για μια Κύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ για πάντα ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Εκ Δ.Σ
Α.Φ.Κ - ΑΣΠΙΣ


Δελτίο τύπου Α.Φ.Κ. Ασπίς Ηρακλείου: Για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση:


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/05/2011, η καθιερωμένη γενική συνέλευση της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου. Η Α.Φ.Κ – ΑΣΠΙΣ όντας η μοναδική Ανυπόταχτη, Αυτόνομη, Αντιομοσπονδιακή φωνή του Ηρακλείου Κρήτης, με τις πάγιες θέσεις είπε τα πράγματα ξεκάθαρα.

Τεκμηριώσαμε τις θέσεις μας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης και εκφράσαμε την αντίθεση μας σε εκτρωματικά, διχοτομικά, ομοσπονδιακά σχέδια που μας σερβίρουν οι κάθε λογής υπάλληλοι του κατακτητή.

Όσο αφορά τους αντίλαλους των κομματικών ταγών οι οποίοι για ακόμα μια φορά φανέρωσαν τον πραγματικό σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την εξεύρεση ψήφων για τα κόμματα τους, αυτό που υπεστήκαμε ήταν οι κενές τους διακυρήξεις. Ακολουθώντας και ενισχύοντας πιστά τον προεκλογικό αγώνα των φιλομοσπονδιακών κομμάτων τους, έβγαλαν από το μπαούλο τις ξεθωριασμένες ψευτοιδεολογίες τους και μας τις σέρβιραν ξαναζεσταμένες έτοιμες για φάγωμα και συνοδευμένες για μια χλιαρή συνθηματολογία για την χώνεψη.

Αρχίζοντας με την Πρωτοπορία, τα παιδιά του «μεγάλου Νίκου ΑΝΑΝστασιάδη», επιδόθηκαν σε μια ξενδιάντροπη πατριδοκαπηλία, που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα οι ίδιοι πράττουν εδώ και τόσα χρόνια σε συνεργασία πάντα με τον πρώτιστο και μεγαλύτερο υπέρμαχο του ΝΑΙ, Δημοκρατικό Συναγερμό. Φαίνεται ότι οι συναδέλφοι της Πρωτοπορίας ξέχασαν να δείξουν τις αναμνηστικές φωτογραφίες τους που τράβηξαν στην κατεχόμενη μας Κερύνεια πίνοντας το καφεδάκι τους μετά από συνάντηση τους με Τουρκοκυπριακές νεολαίες αλλά και την απόφαση τους να στηρίξουν το πολύχρωμο πανί του Ανάν (Σημαία της Ενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου). Κάποιοι «εθνικόφρωνες», «πατριώτες» βιάστηκαν να υποστείλουν την Ελληνική μας σημαία.

Συνεχίζοντας με τους εκπρόσωπους των δήθεν κομμουνιστών, οι οποίοι ακολούθησαν πιστά την παράδοση, υπεράσπισαν τα αντιλαικά μέτρα του μεγαλύτερου επιχειρηματία της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και ξενδιάντροπα δήλωσαν τα φιλοτουρκικά τους αισθήματα. Εμείς διερωτούμαστε αν ο Ερνέστο Γκεβάρα, η φιγούρα η οποία είναι τυπωμένη στα κόκκινα μπλουζάκια τους θα αποδεχόταν ποτέ εκ περιτροπής προεδρία με τον Μπατίστα και όλες τις υπόλοιπες υποχωρήσεις του δήθεν κομμουνιστή Δ. Χριστόφια. Όσο για τον εκπρόσωπο της προοδευτικής ο οποίος δήλωσε πως το καταστατικό της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου μιλά για Δ/Ζ – Δ/Κ Ομοσπονδία άρα και εμείς (AΣΠΙΣ) είμαστε ομοσπονδιακή παράταξη, του απαντάμε και γραπτώς όπως του απαντήσαμε και προφορικώς στην συνέλευση: «Σύμφωνα με την δική σας λογική η Προοδευτική είναι «Ενωτική» παράταξη αφού στο καταστατικό της Ε.Φ.Ε.Κ Αθηνών αναγράφεται πως οι παρατάξεις που είναι μέλη είναι υποχρεωμένες να μάχονται για την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.».

Τέλος όσο αφορά την συγκυβερνούσα παράταξη της Αναγέννησης η οποία λασπολόγησε προς την παράταξη μας λέγοντας ότι είμαστε παρακλάδι του ΕΛΑΜ και αδερφική παράταξη με το ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ απαντάμε πως μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει Α.Φ.Κ – ΑΣΠΙΣ ( ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ). Όσο αφορά τις κατηγορίες τους περι ΕΛΑΜ ας κατηγορήσουν καλύτερα την Φ.Π.Κ – Πρωτοπορία αφού μεγάλα στελέχη του κόμματος τους βρίσκονται συνεχώς στα γραφεία τους για ομιλίες (Σωτήρης Σαμψών) και ξεκαθαρίζουμε πως δεν έχουμε σχέση με κανένα πολιτικό κόμμα. Όσο για το αν είμαστε αδερφική παράταξη με το ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ τους απαντάμε με υπερηφάνεια πως ΝΑΙ είμαστε αδερφική παράταξη με το μεγαλύτερο ιδεολογικό σχολείο του Αντιομοσπονδιακού – Αυτόνομου – Ενωτικού κινήματος των Αθηνών και για να μην τους κάνουμε δύσκολη την ζωή ψάχνοντας την «ύποπτη» ιστορία του ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ σας επικολλούμε το χρονολόγιο του ιστορικότερου και διαχρονικότερου κινήματος της Κύπρου που διαφωτίζει τον Κυπριακό Ελληνισμό από το 1968: http://www.drasis-kes.org/drasis-kes/drasis-history.

H A.Φ.Κ – ΑΣΠΙΣ δηλώνει ευθέως πως δεν πρόκειται να υποκύψει σε οποιαδήποτε φιλομοσπονδιακα – κομματικά συμφέροντα παραμένοντας πιστοί στην ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και τον αγώνα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Ελληνικής μας νήσου.


Εκ του Δ .Σ
Α.Φ.Κ - ΑΣΠΙΣ



http://afk-aspis.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Χριστόφιας & Eroglu Friends For Ever!!


Αναδημοσίευση από http://www.protigrammi.com/?p=2364

Είναι για να απορεί κανείς μέχρι πού φτάνει ο πάτος.
Η μηδενική αξιοπρέπεια που επιδεικνύει ο Πρόεδρος Χριστόφιας στον εχθρό, έχει κόστος. Κι όσο τον ανεχόμαστε εμείς, άλλο τόσο θα συνεχίζει. Κι ένας Θεός ξέρει τί άλλο μας περιμένει στα 2 χρόνια ακελικής διακυβέρνησης που απομένουν…

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να εγκαινιάζει με τον εχθρό της Κύπρου, τον Αττιλάρχη Έρογλου το «Σπίτι της Συνεργασίας». Ό,τι σκεφτεί το αμερικανάκι ο Ντάουνερ, ο Χριστόφιας δε χάνει λεπτό: να κόβει κορδέλες εγκαινίων με το μισησμένο τον Έρογλου, που άμα συμφέρει στους ψευδοεπαναπροσεγγιστές είναι «αδιάλλακτος σωβινιστής» κι άμα πέσει χρηματοδότηση, πληρωμένη σε δολάρια Αμερικής, είναι «φίλος της λύσης»…

Να δούμε μέχρι πού θα τραβήξει το παραμύθι με την επαναπροσέγγιση…
Θα στεγάζει το «Σπίτι της Συνεργασίας», λένε τα Ναινέκια, το «Δικοινοτικό Όμιλο για τον Ιστορικό Διάλογο και την Έρευνα». Ιδού και η αποκάλυψη: η αμερικανική τακτική στοχεύει πλέον στην επιστημονικοφανή αλλοίωση της κυπριακής ιστορίας, προκειμένου να τεκμηριωθεί «επιστημονικά» ότι οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες (αλλά Φοίνικες ας πούμε) και ότι μετά το 1960 οι ΕλληνοΦοίνικες έσφαζαν Τούρκους, εξ΄ού και η ειρηνική επέμβαση της Τουρκίας…

Γελάτε; Μα δεν είναι αστείο! Έκανε καμμιά δήλωση ποτέ, κάποιος ακελικός, ή προοδευτικάριος, που να μη ρίχνει την ευθύνη για τη διχοτόμιση της Κύπρου στην ΕΟΚΑ Β΄και στους εθνικιστές «που σηκώνουν και πάλι κεφάλι»;

Αυτό είναι το επίπεδο των Ναινέκων και έτσι δρούνε. Όσο για τον πολιτικό τους λόγο; Ξεκάθαρος ο Χριστόφιας: «Όραμά μας είναι μια ομοσπονδιακή Κύπρος, ελεύθερη και επανενωμένη, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι θα δημιουργούν και θα ευημερούν σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας».

Και η πρώτη εκδήλωση των «εγκαινίων της Συνεργασίας»; Σήμερα 8 Μαίου, θα έχει «κυνήγι θησαυρού», στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ψάχνουν χρώματα και «νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα καταφέρει πρώτη να μαζέψει όλα τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου για να σχηματίζει την Πολύχρωμη Λευκωσία, την οποία χαρακτηρίζει ένα μοναδικό πάντρεμα διαφορετικότητας»!

Πολύχρωμοι, πολυπολιτισμικοί, ομοφυλόφιλοι και φιλομετανάστες διοικούν τον τόπο μας…
Η ελληνική μας Κύπρος εκπροσωπείται από έναν ερμαφρόδιτο Αρμένη Πρόεδρο της Βουλής, τον Ακελικό Νότιο κοινοτάρχη και τον Τούρκο του Βορρά…
Μέχρι πού φτάνει ο πάτος τελικά;

ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Ανακοίνωση Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. 9/5/11


Ως ΕΦΑΕΦΠ παρακολουθώντας την κατάσταση που επικρατεί κυρίως σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δηλώνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πλήττει τον ΕΦΑΕΦΠ και τις παρατάξεις του, οποιοδήποτε άρθρο από οποιαδήποτε εφημερίδα ή μέσο.

Έτοιμοι πάντα μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις είμαστε εδώ για την Πατρίδα και τον Φοιτητή με μόνο σκοπό και στόχο την Αυτονόμηση του Φοιτητικού μας κινήματος και την Λευτεριά της σκλαβωμένης μας πατρίδας.

Κατ’ επέκταση είμαστε σίγουροι ότι οι μόνοι που μπορούν να πλήξουν τις ιδέες του ΕΦΑΕΦΠ είμαστε εμείς οι ίδιοι που με τυχόν συμπεριφορές μας θα βλάψουμε τον μόνο Φοιτητικό Αντιομοσπονδιακό χώρο.

Ενωμένοι-Ισχυροί-Ελεύθεροι


Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Δημοκρατικός Συναγερμός - Α.Κ.Ε.Λ: οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος

Αναδημοίευση από http://www.apoellas.com/main/article.php?id=2-11-38

Θα ακούσεις να λένε ότι τα κόμματα είναι το κύτταρο της δημοκρατίας. Ισχύει, έτσι είναι, και έτσι πρέπει να είναι. Αλλά αν το πάρουμε σαν δεδομένο καταλήγουμε στο ατυχές συμπέρασμα ότι πλέον η δημοκρατία μας έχει υποστεί φθορά εκ των θεμελίων της. Μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα το οποίο μοιάζει σαν ένα πτώμα σε προχωρημένο βαθμό σύψης, οι εκφραστές του οποίου έχουν προσθέσει ενα ά- συνθετικό στην κάθε δημοκρατική αξία :

Α-ναξιοκρατία, Α-νισονομία, Α-δικία.

Οι κύριοι εκφραστές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος δεν είναι άλλοι απο τα κόμματα. Στήν Κύπρο τα δύο μεγαλύτερα κόμματα είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού (Α.Κ.Ε.Λ) στα οποία αξίζει να γίνει μια μνεία.

ΔΗ.ΣΥ! Η πάλαι ποτέ «πατριωτική δέξια», ένα κόμμα το οποίο ξεκίνησε να παραμυθιάζει τον αγνό Έλληνα Κύπριο πατριώτη, με τη δηθεν καθαρή εθνοκεντρική διεκδικητική γραμμή όσον αφορα το Κυπριακό. Αλλα σε αυτή την περίπτωση η φράση ''άλλα λέω και άλλα κάνω'' θα πήγαινε γάντι στον ιδρυτή και ηγέτη του ΔΗ.ΣΥ Γλάυκο κληρίδη, ο οποίος πριν ακόμα την ίδρυση του κόμματος στις 4 ιουλιου 1976 (επέτειος ανακήρυξης της αμερικανικής ανεξαρτησίας) είχε εκφραστεί ανοιχτά υπερ της ομοσπονδοποίησης της Κύπρου. Δυστυχώς, πολλοί πατριώτες και το πλήθος των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α πιάστηκαν κορόιδα στην παγίδα των δυτικών ξένων κέντρων αποφάσεων εν καιρώ ψυχρού πολέμου και έσπευσαν να συσπειρώσουν τις τάξεις του ΔΗ.ΣΥ...

Ο Δημοκρατικος Συναγερμός για τρεις δεκαετίες συνέχισε να παραμυθιάζει τους «πατριώτες» ψηφοφόρους του, παριστάνοντας τον υπερασπιστή των εθνικών συμφερόντων. Αλλά, όπως όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος, έτσι και η κοροϊδία τελείωσε στο δημοψηφισμα του 2004, όπου οι ηγεσία του κόμματος τάχθηκε υπέρ του προδοτικού σχεδίου Αναν. Πρέπει να αντιληφθούν οι υπερασπιστές και ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κόμματος σε ποιούς δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους. Ο ΔΗΣΥ είναι ένα κόμμα νεοφιλελεύθερων καπιταλιστών, υποστηρικτών του κεφαλαίου των μεγάλων επιχειρηματίων και συμφερόντων σε όλα τα επίπεδα. Ενθερμος υποστηρικτής των φονιάδων του ΝΑΤΟ και ένας σπουδαίος σύμμαχος των συμφερόντων των Η.Π.Α στην περιοχή!

Α.Κ.Ε.Λ: Ένα θεωρητικά μαρξιστικό λενινιστικό κόμμα, που ιδρύθηκε στις 14 Απριλίου του 1941 με τις ευχες και τις ευλογίες της Μεγάλης Βρεττανίας. Δεν έχει καμιά σχέση με το αγνό Κομμουνιστικο Κομμα Κυπρου, που ιδρύθηκε το 1926 και τέθηκε εκτός νόμου το 1931, μετα τα Οκτωβριανά και την κομμουνιστική ιδεολογία. Τα λόγια δεν μπορουν να περιγράψουν την κοροϊδία, που βιώνουν οι υποστηρικτές του συγκεκριμένου κόμματος, που παραπλανημένοι θεωρουν ότι πράττουν και λειτούργημα (!!) ψηφίζοντας τους λεφτάκηδες καρεκλοκένταυρους «υπερασπιστές» των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων της αγροτίας και εργατίας.

Η δράση του ΑΚΕΛ απέδειξε το άκρος αντίθετο: Εκλέγοντας και αναδεικνύοντας το Δημήτρη Χριστόφια στο ύψιστο αξίωμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, μας απέδειξε πως η δίκαιη κοινωνία που εξήγγειλε ο Χριστόφιας, γκρεμίστηκε σα γυάλινος πύργος, μπροστα στις λίστες με το ρουσφέτι, που διέρευσαν απο τη γραμματεία του προέδρου... Πως η αντικαπιταλιστική-αντιιμπεριαλιστική τους ιδεολογία, που καυχιούνται με τόσο θράσος απεδείχθη ενα μεγάλο φιάσκο! Γιατί το ΑΚΕΛ, όντας ένα ακόμα καπιταλιστικό φιλοϊμπεριαλιστικό κόμμα, έκανε αυτό που ξέρει να κανει καλά: να εξυπηρετεί το κεφάλαιο και τα μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή. Κατασπαράζοντας τη μεσαία και χαμηλή τάξη. Διευρύνοντας τις οικονομικές ανισότητες, καταχράζοντας το δημόσιο χρήμα, δημιουργώντας τεράστιο εξωτερικό χρέος και παραχωρώντας γη και ύδωρ στις Νατοϊκές δυνάμεις της Μ.Β και των Η.Π.Α στις βρεττανικές βάσεις Ακρωτηρίου. Έτσι, μετετράπηκε σε συνένοχος στα εγκλήματα που «καταδικάζει» εδω και χρόνια.


Όσον αφορά το Κυπριακό, το ΑΚΕΛ ξεκίνησε υποστηρίζοντας την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλαδα. Μετά τάχθηκε υπέρ της ανεξάρτητης Κύπρου και σήμερα υποστηρίζει την «επανένωση των δύο κοινοτήτων» με πια ομοσπονδιακή λύση. Το ΑΚΕΛ είναι ενα κόμμα χαμαιλέων, που αλλάζει όψεις και απόψεις, σύμφωνα με το συμφέροντα του, περιμένοντας στο που θα κλίνει η κοινή γνώμη, όπως έκανε και στο δημοφήφισμα του 2004.

Το κομματικό φαινόμενο στην Κύπρο, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο περνάει μια μεγάλη κρίση. Τα κόμματα εχουν σταματήσει προ πολλού να εκφράζουν το λαό που τα ανέδειξε, δεν αφήνουν χώρο για λαϊκή κυριαρχία. Εκφράζουν μόνο τα συμφέροντα αυτών και των αφεντικών τους. Η λαϊκή βούληση για αυτούς δεν έχει καμιά σημασία. Ομοίως και για το ΔΗΣΑΚΕΛ, η λαϊκή ετυμηγορία του 2004 και το μεγαλειώδες ΟΧΙ, που έσκασε στα μουτρα τους σα βόμβα! Εμμένουν στο έκτρωμα της λύσης ομοσπονδίας και στο να μας την παρουσιάζουν ως τη μόνη εφικτή λύση για το Κυπριακο. Αλλά διατηρούν τα εκλογικά τους ποσοστά, παραπλανόντας, εξαπατόντας και αναγκάζοντας τον ψηφορόρο για μια θέση σε κάποια δημόσια υπηρεσία, «για να μεν φκουν οι φασίστες», «για να μεν μας φαν οι αριστεροι». Φυσικά τη ιστιγμη της άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν, ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει κατά νου τη μεγάλη ευθύνη, που έχει έναντι της πατρίδας και της κοινωνίας. Γι’ αυτό, όσο συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τους συγκεκριμένους επικίνδυνους πολιτικάντηδες, αυτούς που δεν μας τιμούν και δεν μας σέβονται, ε τότε, δεν έχουμε κανένα άλοθι!

Δημοκρατικός Συναγερμός - Α.Κ.Ε.Λ: οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος.

Ντροπη σε όλους μας, μα πίο πολύ σε εκείνους!!

ΠΕΛΑΣΓΟΣ