Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Δελτίο τύπου Α.Φ.Κ. Ασπίς Ηρακλείου: Για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση:


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/05/2011, η καθιερωμένη γενική συνέλευση της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου. Η Α.Φ.Κ – ΑΣΠΙΣ όντας η μοναδική Ανυπόταχτη, Αυτόνομη, Αντιομοσπονδιακή φωνή του Ηρακλείου Κρήτης, με τις πάγιες θέσεις είπε τα πράγματα ξεκάθαρα.

Τεκμηριώσαμε τις θέσεις μας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης και εκφράσαμε την αντίθεση μας σε εκτρωματικά, διχοτομικά, ομοσπονδιακά σχέδια που μας σερβίρουν οι κάθε λογής υπάλληλοι του κατακτητή.

Όσο αφορά τους αντίλαλους των κομματικών ταγών οι οποίοι για ακόμα μια φορά φανέρωσαν τον πραγματικό σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την εξεύρεση ψήφων για τα κόμματα τους, αυτό που υπεστήκαμε ήταν οι κενές τους διακυρήξεις. Ακολουθώντας και ενισχύοντας πιστά τον προεκλογικό αγώνα των φιλομοσπονδιακών κομμάτων τους, έβγαλαν από το μπαούλο τις ξεθωριασμένες ψευτοιδεολογίες τους και μας τις σέρβιραν ξαναζεσταμένες έτοιμες για φάγωμα και συνοδευμένες για μια χλιαρή συνθηματολογία για την χώνεψη.

Αρχίζοντας με την Πρωτοπορία, τα παιδιά του «μεγάλου Νίκου ΑΝΑΝστασιάδη», επιδόθηκαν σε μια ξενδιάντροπη πατριδοκαπηλία, που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα οι ίδιοι πράττουν εδώ και τόσα χρόνια σε συνεργασία πάντα με τον πρώτιστο και μεγαλύτερο υπέρμαχο του ΝΑΙ, Δημοκρατικό Συναγερμό. Φαίνεται ότι οι συναδέλφοι της Πρωτοπορίας ξέχασαν να δείξουν τις αναμνηστικές φωτογραφίες τους που τράβηξαν στην κατεχόμενη μας Κερύνεια πίνοντας το καφεδάκι τους μετά από συνάντηση τους με Τουρκοκυπριακές νεολαίες αλλά και την απόφαση τους να στηρίξουν το πολύχρωμο πανί του Ανάν (Σημαία της Ενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου). Κάποιοι «εθνικόφρωνες», «πατριώτες» βιάστηκαν να υποστείλουν την Ελληνική μας σημαία.

Συνεχίζοντας με τους εκπρόσωπους των δήθεν κομμουνιστών, οι οποίοι ακολούθησαν πιστά την παράδοση, υπεράσπισαν τα αντιλαικά μέτρα του μεγαλύτερου επιχειρηματία της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και ξενδιάντροπα δήλωσαν τα φιλοτουρκικά τους αισθήματα. Εμείς διερωτούμαστε αν ο Ερνέστο Γκεβάρα, η φιγούρα η οποία είναι τυπωμένη στα κόκκινα μπλουζάκια τους θα αποδεχόταν ποτέ εκ περιτροπής προεδρία με τον Μπατίστα και όλες τις υπόλοιπες υποχωρήσεις του δήθεν κομμουνιστή Δ. Χριστόφια. Όσο για τον εκπρόσωπο της προοδευτικής ο οποίος δήλωσε πως το καταστατικό της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου μιλά για Δ/Ζ – Δ/Κ Ομοσπονδία άρα και εμείς (AΣΠΙΣ) είμαστε ομοσπονδιακή παράταξη, του απαντάμε και γραπτώς όπως του απαντήσαμε και προφορικώς στην συνέλευση: «Σύμφωνα με την δική σας λογική η Προοδευτική είναι «Ενωτική» παράταξη αφού στο καταστατικό της Ε.Φ.Ε.Κ Αθηνών αναγράφεται πως οι παρατάξεις που είναι μέλη είναι υποχρεωμένες να μάχονται για την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.».

Τέλος όσο αφορά την συγκυβερνούσα παράταξη της Αναγέννησης η οποία λασπολόγησε προς την παράταξη μας λέγοντας ότι είμαστε παρακλάδι του ΕΛΑΜ και αδερφική παράταξη με το ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ απαντάμε πως μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει Α.Φ.Κ – ΑΣΠΙΣ ( ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ). Όσο αφορά τις κατηγορίες τους περι ΕΛΑΜ ας κατηγορήσουν καλύτερα την Φ.Π.Κ – Πρωτοπορία αφού μεγάλα στελέχη του κόμματος τους βρίσκονται συνεχώς στα γραφεία τους για ομιλίες (Σωτήρης Σαμψών) και ξεκαθαρίζουμε πως δεν έχουμε σχέση με κανένα πολιτικό κόμμα. Όσο για το αν είμαστε αδερφική παράταξη με το ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ τους απαντάμε με υπερηφάνεια πως ΝΑΙ είμαστε αδερφική παράταξη με το μεγαλύτερο ιδεολογικό σχολείο του Αντιομοσπονδιακού – Αυτόνομου – Ενωτικού κινήματος των Αθηνών και για να μην τους κάνουμε δύσκολη την ζωή ψάχνοντας την «ύποπτη» ιστορία του ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ σας επικολλούμε το χρονολόγιο του ιστορικότερου και διαχρονικότερου κινήματος της Κύπρου που διαφωτίζει τον Κυπριακό Ελληνισμό από το 1968: http://www.drasis-kes.org/drasis-kes/drasis-history.

H A.Φ.Κ – ΑΣΠΙΣ δηλώνει ευθέως πως δεν πρόκειται να υποκύψει σε οποιαδήποτε φιλομοσπονδιακα – κομματικά συμφέροντα παραμένοντας πιστοί στην ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και τον αγώνα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Ελληνικής μας νήσου.


Εκ του Δ .Σ
Α.Φ.Κ - ΑΣΠΙΣhttp://afk-aspis.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου