Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Άλλη μια δικαίωση από το ΕΔΑΔ...

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), η Τουρκία αναγκάζεται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στον Κώστα Καλησπέρα, για υλική και ηθική βλάβη. Ο Κώστας Καλησπέρας είχε στραφεί κατά της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ μαζί με άλλους 28 πρόσφυγες τον Σεπτέμβριο του 2009 για την παράνομη κατοχή των περιουσιών τους από την εισβολή του 1974 μέχρι και σήμερα.

Ενώ το ΕΔΑΔ, συνεχώς δικαιώνει τους εκτοπισμένους Έλληνες Κύπριους και επιβαρύνει την θέση της Τουρκίας, η πολιτική μας ηγεσία αρνείται να το εκμεταλλευτεί. Προσκολλημένη στην ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και τις παράνομες δικοινοτικές συνομιλίες έχει υποβαθμίσει την μορφή του Κυπριακού προβλήματος σε δικοινοτικό. Είναι καιρός λοιπόν η πολιτική μας ηγεσία να καταλάβει ότι μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ιδιότητας μας ως πλήρες μέλος της, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά βήματα προόδου για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Άμεση είναι η ανάγκη για επανατοποθέτηση του κυπριακού ως πρόβλημα εισβολής, παράνομης κατοχής και εποικισμού. Η απεμπλοκή μας από τα διχοτομικά σχέδια Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και η συλλογική καταγγελία της Τουρκίας, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα φέρει τον πραγματικό υπαίτιο του προβλήματος στη θέση του κατηγορούμενου και θα την αναγκάσει, να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Παράλληλα η Τουρκία στην προσπάθεια της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια είναι αναγκασμένη πρώτα, να λύσει τις διαφορές της με την Ε.Ε. αφού κατέχει παράνομα ευρωπαϊκό έδαφος.

Το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. καλεί, τόσο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και την υπόλοιπη πολιτική μας ηγεσία όπως απαγκιστρωθεί από την ΔΔΟ και να ξεκινήσει μια υγιής προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Απαιτούμε την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην Κύπρο. Η αποφάσεις του ΕΔΑΔ καθιστούν την Τουρκία παράνομη κατοχική δύναμη στην Κύπρο. Εμείς γιατί την αθωώνουμε;

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.



Αναδημοσίευση από http://drasis-kes.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου