Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Προεκλογική προβολή μέσω του αθλητισμού

Όσο πλησιάζει η 22α Μαΐου και οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, όλο και μεγαλώνει ο διαφημιστικός “πόλεμος” των επίδοξων Βουλευτών. Από απλά έντυπα και γιγαντοαφίσες, μέχρι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές διαφημίσεις, είναι μόνο μερικά από τα "όπλα" για την προβολή τους. Δεν φτάνουν μόνο οι πληρωμένες διαφημίσεις, καθημερινά όλο και πληθαίνουν οι προεκλογικές εκπομπές, και τα πλατό στις οθόνες μας γεμίζουν υποψηφίους.Ο κάθε ένας ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση και τη θέση του στη κοινωνία ευρύτερα θα έχει την ανάλογη προβολή.

Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται προεκλογικά, είναι η προσπάθεια προβολής των υποψηφίων μέσω του αθλητισμού και συγκεκριμένα μέσω των ποδοσφαιρικών αγώνων, που συγκεντρώνουν μεγάλες μάζες πληθυσμού.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι, πάντα προεκλογικά, θυμούνται και τη "μεγάλη τους αγάπη" για την ομάδα που υποστηρίζουν. Από προσωπική εμπειρία, στους τελευταίους αγώνες του ΑΠΟΕΛ, κι επί ευκαιρίας της κατάκτησης του πρωταθλήματος, οι κερκίδες του ΓΣΠ κατακλύστηκαν από τους ενθουσιώδης φίλους της ομάδας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί "επίδοξοι" βουλευτές, με βουλευτικό ύφος και πολιτικό στυλ. Ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, όλοι, από μικροί φανατικοί "πορτοκαλί", δεν έλειψαν ποτέ από το πλευρό της ομάδας. Άλλοι διετέλεσαν μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, άλλοι από μικροί, αγνοί φίλαθλοι του σωματείου. Αυτά και άλλα πολλά ακούει κανείς αν τους πλησιάσει. Καλά εκπαιδευμένοι, παίζουν με τα λεπτά αισθήματα των φιλάθλων για την «αγαπημένη τους ομάδα», προσπαθώντας να αποσπάσουν τη ψήφο τους.

Παρακολουθώντας κάποιος τις προάλλες, την φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την τηλεόραση, πριν τον αγώνα, όλα τα ρεπορτάζ από το ΓΣΠ αφορούσαν κάποιο "αποελίστα" υποψήφιο βουλευτή, που βρισκόταν στο γήπεδο και στα επίσημα θεωρεία του σταδίου. Φυσικά στα ρεπορτάζ δεν έλειπαν τα σχόλια για «την σπουδαία πορεία της "ομάδας μας"», και «…τον φανταστικό κόσμο που είναι στο πλευρό της».

Πολύ σωστά τον περασμένο μήνα ο Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ, με ανακοίνωση του, ενάντια στην πρόσκληση του Νίκου Αναστασιάδη στο σωματείο ΑΠΟΕΛ, μεταξύ άλλων, τόνισε “Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν ανεξαιρέτως να προωθεί τα κομματικά του συμφέροντα μέσω του ΑΠΟΕΛ, ειδικά κάθε φορά που βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από εκλογές!!!!”. Αντί αυτού, βλέπουμε καθημερινά και μέσω του διαδικτύου την εκμετάλλευση και την προβολή "Αποελιστών" υποψηφίων από όλα τα κόμματα σε αποελίστικες ιστοσελίδες. Οι περισσότερες ιστοσελίδες κατακλύζονται καθημερινά από προεκλογικές διαφημίσεις, ενώ δε διστάζουν να κάνουν και αφιερώματα στους «αποελίστες» υποψηφίους.

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, όπως και κάθε αθλητικό σωματείο, δεν πρέπει να έχει καμιά ανάμειξη με τα προεκλογικά παιχνίδια των κομμάτων. Η ιστορία τόσο του ΑΠΟΕΛ, όσο και των υπόλοιπων εθνικοφρόνων σωματείων, δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή υποταγμένη πολιτική των κομματικών ταγών. Ο αγνός ΕΛΛΗΝΟψυχος φίλαθλος έχει μάθει να κρατά ψηλά την Ελληνική σημαία. Δεν του αρμόζει να παραμένει καθηλωμένος στα κομματικά μαντριά. Τα κομματικά ψηφοθηρικά παιχνίδια δεν έχουν καμία θέση, τόσο στο ΑΠΟΕΛ, όσο και στον αθλητισμό γενικότερα.


ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ



http://apoellas.com/main/article.php?id=2-11-40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου