Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΦΑΕΦΠ ΚΑΤΑ ΟΝΕΚ


ΕΦΑΕΦΠ - ΟΝΕΚ - Επιχορήγηση - Προσφυγή
ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 25/5/2011

--------------------------------------------------------------------------------
Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (ΕΦΑΕΦΠ) και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου καταχώρησαν προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας εναντίον απόφασης του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) να απορρίψει στις 9 Μαρτίου 2011 αίτημα για επιχορήγηση της δραστηριότητάς του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Δικηγόρο, Ξενή Ξενοφώντος, «με την προσφυγή προβάλλονται, μεταξύ άλλων, ισχυρισμοί για αντισυνταγματική συγκρότηση του ΟΝΕΚ αφού η Νομοθεσία προβλέπει για καταρτισμό του Συμβουλίου του από μέλη νεολαιών κομμάτων με κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που συνιστά, κατά την γνώμη των αιτητών, παραβίαση της αρχής της ισότητας».

Προβάλλεται, επίσης, ισχυρισμός, «για διακριτική μεταχείριση με βάση την άποψη και την ιδεολογία μέσω της, για πρώτη φορά, εισαγωγής εξωγενών κριτηρίων, όπως η απαίτηση του ΟΝΕΚ για συμμετοχή των επιχορηγούμενων στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), στην οποία είναι γνωστό ότι ο ΕΦΑΕΦΠ αντιτίθεται για ιδεολογικούς λόγους, με σκοπό τον έμμεσο αποκλεισμό του ΕΦΑΕΦΠ από την λήψη της χορηγίας».

Με την προσφυγή προβάλλεται και ο ισχυρισμός για «μεροληψία των μελών του ΔΣ του ΟΝΕΚ λόγω συμμετοχής τους σε φοιτητικές οργανώσεις ανταγωνιστικές του ΕΦΑΕΦΠ στο φοιτητικό κίνημα, τις οποίες και επιχορηγούν αποκλειστικά αποκλείοντας τον ΕΦΑΕΦΠ καθώς και για μεροληψία μέλους του ΔΣ του ΟΝΕΚ, εκπροσώπου της ΝΕΔΗΣΥ λόγω προσωπικών του διαφορών με μία εκ των φοιτητικών παρατάξεων του ΕΦΑΕΦΠ, την Ανεξάρτητη Φοιτητική Επαλξη».

Ο ΕΦΑΕΦΠ και τα μέλη του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «είχαν καταθέσει ένσταση με επιστολή τους στις 22 Μαρτίου 2011 εναντίον της απόφασης του ΟΝΕΚ ζητώντας αναθεώρηση της απόφασής του, η οποία όμως παρέμεινε αναπάντητη».

Η προσφυγή καταχωρήθηκε μέσω των Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Ξενή Ξενοφώντος, Δικηγόρων, οι οποίοι ενεργούν από κοινού για τον ΕΦΑΕΦΠ και τα μέλη του.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου