Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου Α.Φ. Έπαλξης Παν. Κύπρου: Βουλευτικές 2011


Όσο πλησιάζουμε στην 22α Μαΐου πιο έντονες γίνονται οι συζητήσεις για το θέμα τον βουλευτικών εκλογών. Εμείς ως Α.Φ.ΕΠΑΛξη, ως αυτόνομοι φοιτητές που συνειδητά επιλέγουν να είναι αδέσμευτοι και απαγκιστρωμένοι από κομματικές ιδιότητες αλλά και κομματικές ιδεολογίες δίνουμε τη δική μας απάντηση σ’ όλους όσοι ρωτούν σχετικά το θέμα των βουλευτικών.

Εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις στο Κυπριακό. Κρτούμε μια διαχρονική στάση που παραμένει σταθερή, γιατί η ελευθερία, εθνική και ατομική, δεν μετριέται με τη ψηφοθηρία ή με τη “μόδα”. Για μας η επίλυση του Κυπριακού περνά μέσα από αρχές οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες. Το δικαίωμα της επιστροφής, ελεύθερης διακίνησης, η βασική αρχή ένα άτομο μια ψήφος καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών είναι η μόνη επιλογή για μια δίκαιη, βιώσιμη και ανθεκτική στο χρόνο λύση. Απορρίπτουμε οποιαδήποτε πρόταση Δ.Δ.Ο, συνομοσπονδίας ή διχοτόμησης αφού δεν συνάδουν τόσο με το διεθνές δίκαιο, όσο και με τα δίκαια του λαού μας.

Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και μετά λύπης βλέπουμε πως όπως και στα πανεπιστήμια έτσι και στην καθημερινότητα ο διπολισμός κυριαρχεί οδηγώντας σιγά – σιγά την πατρίδα μας σ΄ένα τυφλό, άνευ ιδεολογίας και ιδέας πόλεμο μεταξύ κόκκινων και μπλε. Το ΔΗΣΑΚΕΛ έχει καταφέρει να πολώσει και να φανατίσει τον κόσμο με απώτερο σκοπό την ενίσχυσή του στις βουλευτικές εκλογές. Αν και ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν, εντούτοις ο πόλεμος που διεξάγεται γίνεται για διατήρηση των υψηλών ποσοστών και συντήρηση όλων αυτών των κομματικών μηχανισμών οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατρακύλα που ακολουθούμε. Ταυτόχρονα το ΔΗ.ΚΟ εφαρμόζοντας σταθερά μια αλλοπρόσαλλη πολιτική προσπαθεί να βρίσκεται σ’ όλους τους συνδυασμούς χωρίς όμως να παράγει ουσιαστικό έργο και μέσα από αυτό το σύστημα να αυτοσυντηρείται.

Επίσημα εμείς ως αυτόνομοι φοιτητές δεν στηρίζουμε κανένα κόμμα, κίνημα ή συνδυασμό. Ο κάθε Κύπριος πολίτης οφείλει με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, της κοινωνίας αλλά και των επόμενων γενιών που θα έρθουν να σκεφθεί, να κρίνει και να επιλέξει. Καλούμε όλους τους νέους να αναλογιστούν με βάση αξίες και ιδανικά. Να επιλέξουν με γνώμονα την προσφορά, τον αγώνα, την ανιδιοτέλεια . Να επιλέξουν βασισμένοι στις αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουμε πως η μη πολιτικοποιημένη και οργανωμένη αποχή δεν προσφέρει κάτι. Αντίθετα ενισχύει το εν λόγω πολιτικό σύστημα και κατεστημένο.

Ο αγώνας ο δικός μας συνεχίζεται! Γιατί δεν σταματά ποτέ! Γιατί δεν έχει στόχο να εκκολάψει βουλευτές αλλά ελεύθερους ανθρώπους!


Εκ του Δ/Σ
Α.Φ.ΕΠΑΛξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου