Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. 4/5/11: Απάντηση στο άρθρο της εφημερίδας ΈΝΩΣΙΣ


Στο άρθρο με τίτλο «Να κοπούν τα Δεσμά» στην πιο κάτω ιστοσελίδα της εφημερίδας “ΕΝΩΣΙΣ”http://www.yialousa.org/downloads/Enosis_201104.pdf (σελίδα 5) αναφέρεται το όνομα του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ με ειρωνικό και προσβλητικό ύφος.

Είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο άτομο προβαίνει σε κατηγορίες και λασπολογία εναντίον του ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. και αυτό εμείς δεν θα το αφήσουμε απαρατήρητο.
Ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου, επιχειρεί να υποβιβάσει το Κίνημά μας, και να χρεωθεί τα σύγχρονα ιδεολογικα αδιέξοδα της νεολαίας μας. Αν μή τι άλλο, τα επιχειρήματά του είναι γελοία και αυτό είναι εμφανές από το δημόσιο διάλογο που αναπτύχθηκε στο διαδίκτυο!


Το ΔΡΑΣΙΣ –Κ.Ε.Σ δεν είναι απλώς μια παράταξη. Το ΔΡΑΣΙΣ –Κ.Ε.Σ είναι μια ιδέα αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων. Το ΔΡΑΣΙΣ –Κ.Ε.Σ μεγαλούργησε έχοντας τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη ως λάβαρο στον αγώνα που διεξάγει, ενάντια στο κατεστημένο και στον κομματικό παρεμβατισμό, την υποδούλωση και την ηττοπαθή στάση των πολιτικών μας απέναντι στα καίρια προβλήματα που μαστίζουν την εποχή μας.


Το ΔΡΑΣΙΣ –Κ.Ε.Σ υπήρξε πρωτεργάτης στην ενίσχυση του αντιομοσπονδιακού χώρου με την ίδρυση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, με σκοπό την πανελλήνια προβολή του Κυπριακού ζητήματος. Σήμερα ο ΕΦΑΕΦΠ αποτελείται από:

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ Αθήνας
ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης
Α.Φ ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου
Α.Φ.Σ.Κ ΦΛΟΓΑ Πάτρας.

Ευελπιστούμε πως στην οικογένεια μας θα ενταχθούν σύντομα και η ΤΟΛΜΗ Ιωαννίνων όπου για πρώτη φορά φέτος κατήλθε στις φοιτητικές εκλογές, καταλαμβάνοντας μια έδρα και τη νεοσύστατη παράταξη ΑΣΠΙΣ Ηρακλείου.
Παρά λοιπόν τις πρωτοβουλίες του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ για διεύρυνση και ενδυνάμωση του ενωτικού-αντιομοσπονδιακού χώρου, δέχεται πυρά και από «φίλια» ΜΜΕ, με αστείρευτο προσβλητικό περιεχόμενο, που θίγει γενικότερα το εθνικό κίνημα στην Κύπρο.

Γράφει ο Αλ. Μιχαηλίδης: «οι ομφάλιοι λώροι πρέπει να κοπούν σύριζα. Η Κύπρος έχει ανάγκη από νέους έτοιμους να θυσιαστούν για την λευτεριά και όχι φοιτητές, συνήθως ελέω εκλογών ξεχνουν ιδέες, ενώσεις...». Επίσης, ο συντάκτης του άρθρου, αναφέρεται ειρωνικά σε «γηπεδικά συνθήματα» και «λαιφσταλίστες νέους» που έχουν σκοπό να πάρουν μια θέση στο δημόσιο...

Πολύ μικροί και ανιστόρητοι είναι όσοι επιχειρούν να προσβάλουν το ΔΡΑΣΙΣ. Εξ ιδρύσεως ενωτικό, υπέστηκε το κόστος του αντιχουντικού-ενωτικού αγώνα και έστειλε τα παιδιά του στην Κύπρο για την απόκρουση της τουρκικής εισβολής. Και από τότε, το ΔΡΑΣΙΣ διαμόρφωσε τον εθνικό αντιομοσπονδιακό λόγο, που τόσο σε επίπεδο ιδεολογικής διαφώτισης, όσο και με πράξεις νεανικής αυτοθυσίας, εδραιώθηκε στη συνείδηση των φοιτητών για τον πατριωτισμό και την Αυτονομία του.


Γι΄αυτό, την επόμενη φορά που κάποιος θελήσει να αναφέρει το όνομα του ΔΡΑΣΙΣ –Κ.Ε.Σ, ας διαβάσει την ιστορία του και ας μάθει όσα πέτυχε, αγωνιζόμενο και προασπιζόμενο τα δίκαια της πατρίδας μας εώς και σήμερα. Πλάθουμε ανθρώπους με ώριμη κριτική σκέψη να προασπίζονται τα ιδανικά των προγόνων μας, για μια λύση ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ και όχι διάλυσης. Ανθρώποι έτοιμοι να δώσουν και την ζωή τους ακόμα, όταν κληθούν από την μητέρα πατρίδα.


Κλείνω, με την προσδοκία όπως οι παρατάξεις και οι φοιτητές του ΕΦΑΕΦΠ να παραμείνουν ενωμένοι στον εθνικό μας σκοπό και συσπειρωμένοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις έξωθεν κακοπροαίρετες επιβουλές, που θίγουν την ταυτότητα και την ιστορία των παρατάξεων μας.

Λάζαρος Κουρσερτάρης
Πρόεδρος Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ 2010-2011

Hλεκτρονική διεύθυνση άρθρου εδώ: http://www.drasis-kes.org/general-articles/item/136-apantisi-enosis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου