Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. 13/5/11: Βουλευτικές Εκλογές 2011



Όσο πλησιάζουμε στην 22α Μαΐου πιο έντονες γίνονται οι συζητήσεις για το θέμα τον βουλευτικών εκλογών. Εμείς ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π, ως το μόνο πραγματικά Αυτόνομο, Αγωνιστικό και Αντιομοσπονδιακό δευτεροβάθμιο φοιτητικό όργανο που συνειδητά επιλέγουμε να είμαστε αδέσμευτοι και απαγκιστρωμένοι από κομματικές ιδιότητες δίνουμε τη δική μας απάντηση όσο αφορά τις βουλευτικές εκλογές.

Λόγο των θέσεων μας επί του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει εδώ και 37 χρόνια η πατρίδα μας, έχουμε μια διαχρονική στάση. Η Ελευθερία, Εθνική και ατομική, δεν μετριέται σε ψήφους ή χρήμα. Για εμάς η επίλυση του Κυπριακού περνά μέσα από αρχές οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Το δικαίωμα της επιστροφής, της ελεύθερης διακίνησης, η βασική αρχή ένα άτομο μια ψήφος καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών είναι η μόνη επιλογή για μια δίκαιη, βιώσιμη και ανθεκτική στο χρόνο λύση. Απορρίπτουμε κάθε λύση τύπου Δ.Δ.Ο, συνομοσπονδίας ή διχοτόμησης αφού δεν συνάδουν τόσο με το διεθνές δίκαιο, όσο και με τα δίκαια του λαού μας.

Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και μετά λύπης βλέπουμε πως όπως και στα πανεπιστήμια έτσι και στην καθημερινότητα ο διπολισμός κυριαρχεί οδηγώντας σιγά – σιγά την πατρίδα μας σ΄ένα τυφλό, άνευ λόγου και αιτίας πόλεμο μεταξύ «κόκκινων» και «μπλε». Το ΔΗΣΑΚΕΛ έχει καταφέρει να πολώσει και να φανατίσει τον κόσμο με απώτερο σκοπό την ενίσχυσή του στις βουλευτικές εκλογές. Αν και ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν, εντούτοις ο πόλεμος που διεξάγεται γίνεται χάριν των υψηλών ποσοστών και τη συντήρηση των κομματικών μηχανισμών οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατρακύλα που ακολουθούμε 37 χρόνια τώρα. Ταυτόχρονα τα μικρότερα κόμματα παρασυρόμενα από το κύμα του διπολισμού στέκονται ανίκανα να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό. Εφαρμόζοντας σταθερά μια αλλοπρόσαλλη πολιτική χωρίς όμως να παράγουν ουσιαστικό έργο καθώς ακολουθούν και αυτά την πολιτική του συμβιβασμού με το κατεστημένο, γεγονός που τα συντηρεί και τα κάνει κομμάτι του.

Επίσημα εμείς ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π δεν στηρίζουμε κανένα κόμμα, κίνημα ή συνδυασμό παρά την διαχρονική προσπάθεια πολλών να μας ταυτίσουν ( η ιστορία μας τους δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις ). Ο κάθε Έλληνας, Κύπριος, πολίτης οφείλει με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, της κοινωνίας αλλά και των γενιών που θα μας διαδεχθούν να σκεφθεί, να κρίνει και να επιλέξει με βάση τις αξίες και τα ιδανικά που τον εκφράζουν. Να επιλέξουν με γνώμονα την προσφορά, τον αγώνα και την ανιδιοτέλεια . Να επιλέξουν αναλογιζόμενοι τις αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουμε πως η μη πολιτικοποιημένη και οργανωμένη αποχή δεν προσφέρει κάτι. Αντίθετα ενισχύει το εν λόγω πολιτικό σύστημα και κατεστημένο.Ο αγώνας ο δικός μας όμως συνεχίζεται! Γιατί δεν σταματά ποτέ! Γιατί δεν έχει στόχο να εκκολάψει βουλευτές αλλά ελεύθερους ανθρώπους και αυτόνομες συνειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου