Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο Χριστόφιας, πιόνι του Έρογλου

Αναδημοσίευση από http://apoellas.com/main/article.php?id=2-9-67


«Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Κύπρου»,ήταν το θέμα της διάλεξης που έδωσε ο Αττιλάρχης Έρογλου σε επιχειρηματίες των Αδάνων. Οι θέσεις του δεν ενόχλησαν κανέναν στην ελληνική πλευρά, καθώς οι «δικοί μας» έχουν πάρει προ πολλού... υπνωτικό!

Το θέμα βέβαια, είναι εμείς, η εθνική φωνή της Κύπρου να μην πάθουμε ανοσία στις τουρκικές προκλήσεις και τις «ημέτερες» παραχωρήσεις...

Ξεκάθαρη θέση του Έρογλου λοιπόν, είναι πως στην Κύπρο «υπάρχουν δύο χωριστά κράτη, δύο λαοί και δύο δημοκρατίες», και πως για τη λύση του Κυπριακού απαραίτητη προϋπόθεση είναι «ένας νέος συνεταιρισμός, και όχι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας». Αυτή είναι η οπτική Έρογλου για τη λύση του Κυπριακού, που συζητά με τον Χριστόφια εδώ και τόσους μήνες.

Και γίνεται σαφέστερος στη συνέχεια: «η λύση θα είναι διζωνική, δικοινοτική, με ισότιμο καθεστώς των δύο κυρίαρχων συνιστώντων κρατών που θα έχουν τα σύνορά τους. Η τουρκική δημοκρατία θα είναι κυρίαρχο κράτος, με την αστυνομία και τα σύνορά της και η ομοσπονδία θα εγκαθιδρυθεί με τις εξουσίες που θα παραχωρήσουν τα δύο συνιστώντα κράτη».

Πάλι καλά, που οι Τούρκοι κοινοποιούν καθαρά τις θέσεις τους, για να ξέρουμε και μεις οι Έλληνες, τί παίζεται κάθε βδομάδα στον πρωινό καφέ των Χριστόφια-Έρογλου-Ντάουνερ, υπό τις συμβουλές του... λήπτη ανεργιακού επιδόματος, Γιώργου Ιακώβου!!


Μα ζούμε σε σοβαρό κράτος;

Με ποιο δικαίωμα ο Χριστόφιας συνεχίζει τις δικοινοτικές συνομιλίες, εφ’ όσον οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται κάθε λεπτό από αυτό το θέατρο;

Και μή βγει κανείς ακελόφρων να μας πει πως ο Έρογλου λέει ψέματα... Τον δικαιώνει το σχέδιο Ανάν, το οποίο ο νύν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποσχέθηκε στους Αγγλοαμερικανούς πως θα το τσιμεντώσει εν καιρώ...

Τα πράγματα είναι σαφή: η κυβέρνηση Χριστόφια εδραιώνει τη Διχοτόμηση και ταυτόχρονα, διευρύνει την τουρκική επικυριαρχία επί της Πατρίδας μας.

Ως πότε θα τον αντέχουμε;

Μέχρι πού φτάνει ο πάτος;

Χριστόφια παραιτήσου!!


WWW.APOELLAS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου