Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση Ε.Κ.Φ ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στόν ΑΝΤ1

Σήμερα 22 Ιουνίου 2011, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, με αφορμή την προσβλητική πράξη του καναλιού προς τον Ελληνισμό της Κύπρου αλλά και ολόκληρου του Έθνους. Ο ΑΝΤ1 εδώ και λίγες μέρες προβάλλει στην νυχτερινή του ζώνη, τουρκική σειρά με την ονομασία "ΕΖΕΛ"

Με προσυγκέντρωση στο οίκημα μας στις 19:00, μαζευτήκαμε γύρω στα 50 άτομα και φτάσαμε γύρω στις 20:30 έξω από τα κεντρικά γραφεία του συγκροτήματος του ΑΝΤ1 Ελλάδος στην Λεωφόρο Κηφισίας. Εκεί βρήκαμε ολιγάριθμη αστυνομική δύναμη να μας περιμένει, αφού ήταν φανερό ότι η παρουσία μας θα τρόμαζε τους εγκάθετους της παραπληροφόρησης για μιθριδατισμού του Ελληνισμού.

Κύριο σύνθημα της εκδήλωσης ήταν το "Δεν γίνεται φιλία Ελληνοτουρκική εφόσον συνεχίζεται στην Κύπρο η Κατοχή". Κάναμε αισθητή την παρουσία μας και δηλώσαμε την αντίθεση μας με την προδοτική στάση του καναλιού. Μεταξύ άλλων φωνάξαμε:
"Αντ1 ξεχνάς, τους Τούρκους προσκυνάς"
"Η Κύπρος είναι Ελλήνική"
"Αντ1 – Εζέλ και βάλτε φερετζέ"
"Αν έχετε πατρίδα, αν έχετε τιμή, σίριαλ να γυρίσετε για την κατοχή"

Στην ειρηνική διαδήλωση μας διαβάστηκε ψήφισμα απαίτησης τερματισμού της προβολής της σειράς, το οποίο παραδόθηκε στους υπεύθυνους του σταθμού. Παραθέτουμε το ψήφισμα όπως παραδόθηκε στον σταθμό εδώ. (http://www.drasis-kes.org/news/item/151-psifisma-drasis-kes-ant1)

Για περισσότερο από 1,5 ώρα βρισκόμασταν μπροστά από την κεντρική είσοδο των γραφείων, ενώ μοιράσαμε ενημερωτικά φυλλάδια σε περαστικούς και υπαλλήλους του σταθμού οι οποίοι αναγνώριζαν το δίκαιο των θέσεων μας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, αφού μας διαβεβαίωσαν ότι το αίτημα μας θα έφτανε στους αρμόδιους.

"Τριάντα τόσα χρόνια, κάτοχή και βία, τα σίριαλ σας κτίζουνε στους τούρκους προξενία"

Παρακαλούμε όπως ο καθένας μας τηλεφωνεί καθημερινά στον ΑΝΤ1 και να δηλώνει την αγανάκτηση του για το τούρκικο σίριαλ μέχρι να σταματήσει η προβολή του.


Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.http://www.drasis-kes.org/news/item/149-ekdilosi-diamiartirias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου