Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Vs Χριστόφιας & ΑΚΕΛ

Αναδημοσίευση από http://apoellas.com/main/article.php?id=2-9-70


Στη διαμάχη Εκκλησίας-Προεδρικού, ασφαλώς και ψηφίζουμε Αρχιεπίσκοπο! Για πολλούς λόγους. Το πιστεύουμε και όσους πραγματικά αντιδρούν στη Χριστόφεια περιπέτεια που περνά ο τόπος μας.

Η εύκολη κριτική στις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου, είναι η διάκριση των αρμοδιοτήτων Εκκλησίας-Πολιτείας. Άλλωστε, οι Στ. Ευαγόρου (εκπρόσωπος ΑΚΕΛ) και Στέφανος Στεφάνου (κυβερνητικός εκπρόσωπος), εμφανώς αναστατωμένοι από τις (εύστοχες) τοποθετήσεις του Αρχ. Χρυσοστόμου Β΄επικαλούνται αυτό το επιχείρημα. Και τους ερωτούμε:

1) Κατά τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές παρενέβη ή όχι το ΑΚΕΛ; Φυσικά!
Το ίδιο και ο ΔΗΣΥ. Αυτό είναι δεδηλωμένο και γνωστό!

2) Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να επηρεάσει τους ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου όσον αφορά το εθνικό θέμα; Μάλιστα! Και το καταμαρτυρούν και τα έγγραφα Ντάουνερ, όπως τα αποκαλύπτει η «Σημαδεμένη Τράπουλα».

Όταν λοιπόν οι κομματάρχες επεμβαίνουν στα εκκλησιαστικά ζητήματα να σιωπούμε και όταν η Εκκλησία εκφράζει τις ανησυχίες της για το εθνικό ζήτημα να διαμαρτυρόμαστε;

Και εξ’ άλλου, το ΑΚΕΛ δε δικαιούται να κρίνει και να μιλά για τη στάση της Εκκλησίας. Ούτε ξεχνούμε τα βρώμικα παρασκήνια του ΑΚΕΛ επί Προεδρίας Αρχ. Μακαρίου και λασπολογίας κατά της Ελληνικής Μεραρχίας, ούτε και ξεχνούμε την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ αποχή του ΑΚΕΛ από τον αγώνα της ΕΟΚΑ, τον οποίο ευλόγησε η Εκκλησία και εν πολλοίς προετοίμασε με τον Αρχηγό Διγενή.

Όταν στο ΑΚΕΛ συμφέρει, εξυμνούν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και ξεχνούν τη διάκριση Εκκλησίας-Πολιτείας. Όταν στο ΑΚΕΛ τους συμφέρει αλλιώς, ντύνονται το μανδύα της διάκρισης των εξουσιών...

Η ΑΠΟΕΛΛΑΣ υποστηρίζει τις εθνικές θέσεις της Εκκλησίας στο Κυπριακό και την ενθαρρύνουμε να συνεχίσει να καυστηριάζει την ιδιοτέλεια των κομματαρχών. Δε ξεχνούμε ότι καθ’ όλη την ελληνική ιστορία, η Εκκλησία πρωτοστάτησε στα εθνικά κινήματα και συντήρησε το εθνικό αίσθημα και την εθνική επιβίωση κατά την Τουρκοκρατία.

Η Εκκλησία έχει και σήμερα σημαντικό ρόλο στα εθνικοκοινωνικά ζητήματα της χώρας μας. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της ακελοκρατίας που διανύουμε, ο Αρχιεπίσκοπος είναι η μόνη εθνική αντιπολιτευτική δύναμη, που προτάσσει την Απελευθέρωση της Κύπρου ως τη μόνη δίκαιη λύση.

Και καλούμε όλους να τον στηρίξουν!


WWW.APOELLAS.COM 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου