Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ! ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΟ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΑΔΙΩΝ…!!!


Αναδημοσίευση από http://www.protigrammi.com/?p=2520

Είναι δυνατόν σε μια σκλαβωμένη χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση να αποκόπτονται χρήματα από τον στρατό της; Δυστυχώς ναι, γιατί μιλούμε για την νήσο Κύπρο! Η Εθνική Φρουρά δεν θυμίζει σε τίποτα την πάλε ποτέ ισχυρή στρατιωτική δύναμη του νησιού. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατού  μας, έχει πιάσει πάτο αφού οι περικοπές και η λιτότητα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση Χριστόφια στον τομέα αυτό, έχουν γονατίσει και αποδιοργανώσει τελείως το στράτευμα.


Ότι και αν δηλώνουν, περί του αντιθέτου, οι «αρμόδιοι» του Υπ. Αμύνης για την ετοιμότητα του στρατεύματος σε περίπτωση απειλής, δυστυχώς δεν μας πείθουν. Και ξέρεται γιατί δεν μπορούν να μας πείσουν; Ξέρεται γιατί τους λέμε κατάμουτρα ότι είναι ψεύτες; Επειδή πολύ απλά δεν μπορούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα:
  • Άρματα χωρίς καύσιμα και λάδια.
  • Μείωση ασκήσεων μονάδων ζωτικής σημασίας για την άμυνα του νησιού (σπατάλη χρημάτων!).
  • Μείωση ασκήσεων με πραγματικά πυρά εν ονόματι του κόστους.
  • Ακινητοποιημένα και ασυντήρητα οπλικά συστήματα λόγο έλλειψης χρημάτων.
Αυτά είναι ορισμένα από τα πολλά που συμβαίνουν στις τάξεις της Ε.Φ. Αυτά μπορούν να μας τα εξηγήσουν; Πως μπορούν να διατυμπανίζουν το αξιόμαχο του στρατού μας ενώ συμβαίνουν όλα αυτά;
Δυστυχώς αυτά που γράφουμε συμβαίνουν καθημερινός στα στρατόπεδα μας. Δεν είναι ούτε λόγια του αέρα και ούτε έχουν κάποια κομματική ή πολιτική σκοπιμότητα. Τα λέμε γιατί πραγματικά προβληματιζόμαστε  και διερωτόμαστε τι θα γίνει αν αποφασίσει η Τουρκία να ολοκληρώσει τα επεκτατικά σχέδια που έχει για την Κύπρο.


Το ερώτημα που τίθεται φυσικά είναι, εάν όλες αυτές οι περικοπές γίνονται λόγο των κακών οικονομικών του κράτους ή  απλά είναι μια πολύ ωραία δικαιολογία για την διάλυση του νόμιμου στρατού της Κύπρου, όπως προνοούν οι συμφωνίες που έχει κάνει ο ευέλικτος…; Ας μην είμαστε πονηροί όμως και ας πιστέψουμε την πρώτη δικαιολογία. Και πάλι είστε αδικαιολόγητοι. Κόψτε λίγο από τις παχυλές σας συντάξεις και μισθούς και αναβαθμίστε επιτέλους την Ε.Φ. Σταματήστε να βολεύεται κόσμο και να βολεύεστε και εσείς. Αποκτήστε λίγη διάκριση και λίγο φιλότιμο. Άλλωστε ο φτωχός κοσμάκης πληρώνει τους μισθούς σας. Από αυτόν εξαρτάστε.


Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και χρειαζόμαστε ισχυρό στρατό. Αλλάξτε μυαλά πριν να είναι αργά γιατί η Τουρκία καραδοκεί… Είμαστε ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο που είναι ημικατεχόμενη, που κινδυνεύει να σκλαβωθεί ολόκληρη και δεν επενδύει στον στρατό της. Αίσχος κύριοι, αίσχος. Τίποτα άλλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου