Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Συνεχίζονται οι τούρκικές προκλήσεις στην Κύπρο...

Συνεχίζονται οι τούρκικές προκλήσεις στην Κύπρο. Άσκηση έρευνας και διάσωσης, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση ότι θα πραγματοποιήσει, ανοικτά της Αμμοχώστου το προσεχές τετραήμερο 13-16 Ιουνίου. Η άσκηση αυτή θα γίνει σε συνεργασία με το ψευδοκράτος με προφανή στόχο, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη άσκηση, αφού έχει γίνει και στο παρελθόν. Μάλιστα κατά την περσινή εκτέλεση της άσκησης, μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ την παρακολούθησαν, χωρίς να συμμετέχουν, όμως αυτό θεωρείται σοβαρό ατόπημα, αφού αντιτίθεται στην ιδιότητα της παρουσίας της Ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο.

Σε σχέση με τις εκτελούμενες ασκήσεις στα κατεχόμενα, ο λεγόμενος Υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους, την προηγούμενη εβδομάδα σε δηλώσεις του, τόνισε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ο κατοχικός στρατός, αντίθετα θα ενισχυθεί. Σύμφωνα με τον Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν («Υπ. Εξωτερικών» ψευδοκράτους), η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στο νησί. Επίσης δήλωσε ότι και μετά την όποια λύση, σημαντικός αριθμός τουρκικού στρατού θα πρέπει να παραμείνει στο νησί για την ασφάλεια των τούρκων της Κύπρου...

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά, η δική μας πλευρά παραμένει αμέτοχη και ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Χρόνο με το χρόνο η Εθνική Φρουρά αποδυναμώνεται. Φυλάκια και στρατόπεδα, κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ το ηθικό μεταξύ των κληρωτών στρατιωτών χρόνο με το χρόνο πέφτει. Τοποθετήσεις και μεταθέσεις γίνονται ανάλογα με το «μέσον» που διαθέτει ο καθένας, ενώ τα «τρελλόχαρτα» δίνονται πιο εύκολα από ποτέ. Αισθητή είναι και η μείωση τόσο του εξοπλισμού του στρατεύματος όσο και η εκπαίδευση των στρατιωτών. Το "Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου", που δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση της τούρκικης απειλής και τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, σήμερα παραμένει απενεργοποιημένο από τις δύο κυβερνήσεις.

Από τη μία ο πρόεδρος Χριστόφιας, αποδυναμώνει την Ε.Φ. ως ένδειξη καλής θελήσεως για την αποστρατικοποίηση που θέλει να πραγματοποιήσει, ενώ η τουρκική κυβέρνηση ενισχύει συνεχώς και αναβαθμίζει τα κατοχικά στρατεύματα. Πιο αναγκαία από ποτέ είναι σήμερα η επανασύσταση και η επαναλειτουργία του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, αλλά και η ενδυνάμωση της Ε.Φ τόσο με υλικό εξοπλισμό όσο και με τη σωστή αναδιοργάνωση της. Μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις πρέπει να υπάρχει και η δική μας απάντηση και όχι η αμέτοχη στάση που κρατούμε σήμερα.

Αυτόνομος Ενωτικός



Το άρθρο δημοσιεύεται επίσης εδώ http://apoellas.com/main/article.php?id=2-14-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου