Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΒΡΕΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ!!!


Αυτή είναι η τακτική που θέλησε να ακολουθήσει η κυβέρνηση μας. Όσο δύσκολο και αν είναι να το δεχτούμε, δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα στην πατρίδα μας.
Δεν μπορεί κανένας μας, να χρεώσει στη κυβέρνηση την οικονομική κρίση, ούτε και τα καταστροφικά αποτελέσματα της… Μπορεί όμως να χρεώσει στην κυβέρνηση τα μέτρα που πήρε για να αποφύγει αυτές τις ολέθριες επιπτώσεις, που θα είχε μια τέτοια κρίση στην Κυπριακή οικονομία…

Η οικονομική κρίση μαζί με όλα τα καταστροφικά επακόλουθα της, έκανε την εμφάνιση της και ‘γονάτισε’ μεγάλες χώρες. Πολλές ήταν και οι χώρες που βίωναν την οικονομική εξαθλίωση καθημερινά. Ήταν λοιπόν θέμα ημερών να κτυπήσει και σε μας την πόρτα.. Το πιο λογικό θα ήταν να είμαστε προετοιμασμένοι, αφού δεν θα ήμασταν οι πρώτοι που θα λαμβάναμε κάποια μέτρα για να κάνουμε την κρίση να περάσει από πάνω μας, αφήνοντας μας, όσον το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Ωστόσο, εμείς είχαμε ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνοντας τις ακόλουθες δηλώσεις : 14/οκτ/2008 “Είμαι ΠΕΠΕΙΣΜΈΝΟΣ ότι η Κυπριακή οικονομία θα παραμείνει αλώβητη από την οικονομική κρίση…”. Αυτό είναι το ίδιο άτομο που λίγους μήνες αργότερα είπε: “η κυπριακή οικονομία καίγεται και μαζί μ’ αυτήν καιγόμαστε κι εμείς ”

Στα 3 χρόνια διακυβέρνησης του Δ. Χριστόφια λένε ότι έγινε δικαιότερη η κοινωνία… Ανέλαβε το “κόμμα του λαού και του εργαζόμενου” τα ηνία… Αυτό νομίζω ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους 30,000 άνεργους… Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους νέους μας όπου ένας στους τέσσερις είναι άνεργος, έχουμε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κρατιούνται στην ζωή με νύχια και με δόντια. Όλα αυτά μας λένε είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη… Πως γίνετε τότε η Κυπριακή δημοκρατία να πληρώνει το πιο ακριβό ρεύμα; Πως γίνετε τα επιτόκια μας να είναι 3% πιο ακριβά από τον μέσο όρο της Ευρώπης; Η ανεργία στη Ευρώπη από 7,5% πήγε στο 9,9% τον Γενάρη, στην Κύπρο από 3,6% πήγε στο 7,4%. Και ενώ στην Ευρώπη υπάρχει μια ελαφρά μείωση από 10%, τον Δεκέμβρη πήγε στο 9,9% τον Γενάρη εμάς παρουσιάζει συνεχώς μια αυξητική πορεία… σε μία χώρα που της ήταν άγνωστος ο όρος ανεργία.
Στο 7,6% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Απρίλιο, έναντι 7,3% το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα (2/6/2011) στη δημοσιότητα η Eurostat.
Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητη τον Απρίλιο στο 9,9% του, ενώ στο σύνολο της ΕΕ μειώθηκε στο 9,4% από 9,5%. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσει από το λήθαργο της η πολιτική μας ηγεσία και να λάβει μέτρα;

Δημόσια Υπηρεσία…
Η δημόσια υπηρεσία είναι μία άλλη πονεμένη ιστορία. Ακούγαμε το “κόμμα του εργαζομένου” να “φωνάζει” πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσλάμβαναν άτομα στο δημόσιο με ξέφρενους ρυθμούς και αυτό δημιουργούσε προβλήματα… Τώρα που είναι στην εξουσία βγαίνουν και λένε ότι μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες, μειώθηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων. Την ίδια ώρα που οι στατιστικές υπηρεσίες του κράτους μας παρουσιάζουν ακριβώς τα αντίθετα! Λειτουργικές δαπάνες από το 2008-2010 αυξήθηκαν κατά 20% και το κόστος της δημόσιας υπηρεσίας αυξήθηκε κατά 33,7% και σε σύνολο 3 χρόνων αυξήθηκε κατά 50,5% !!!! Με βάση πολύ πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία μάλιστα έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια κατά 5,212. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί με αύξηση 8% του δημοσίου τομέα μέσα σε μία τριετία. Η δραματική αύξηση δεν αφορά τοπικές αρχές ή εταιρείες που ελέγχονται από το δημόσιο στο μεγαλύτερο μέρος της. Αντιθέτως, οι απασχολούμενοι μόνο στην κεντρική κυβέρνηση κατά την τριετία Χριστόφια, είναι 4,497 περισσότεροι.

Ένα μέτρο ακόμα που κατάφερε η κυβέρνηση μας ήταν η νέα φορολογία με +5% στα φάρμακα και τα τρόφιμα! Είναι υποχρέωση μας προς την Ε.Ε από το 2004 να υιοθετήσουν όλες οι χώρες κράτη μέλη αυτά τα νέα φορολογικά μέτρα. Η Κύπρος είχε επιτύχει την αναβολή της επιβολής του φόρου για τέσσερα χρόνια μέχρι το 2008. Λόγω του γεγονότος ότι η επιβολή του ΦΠΑ θα συνέπιπτε με την υιοθέτηση του ευρώ, δόθηκαν ακόμα δύο χρόνια αναβολή στην Κύπρο μέχρι το τέλος του 2010, για να μην συνδεθούν οι αυξήσεις στις τιμές με το ευρώ. Θα μπορούσαμε όμως να ζητήσουμε περαιτέρω παράταση, όπως έχει κάνει και η Μάλτα, η οποία εγκρίθηκε από την ΕΕ. Η απόφαση αυτή της ΕΕ για παράταση προς την Μάλτα για μηδενικό συντελεστή του ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα, έχει δημοσιευτεί με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2009 από το Council of the European Union στην 2931, στη συνεδρία του Συμβουλίου με τίτλο «Economic and Financial Affairs».
Τελικά ποιος από τους δυο είναι ο ψεύτης; Η κυβέρνηση με τις μειώσεις της ή μήπως η Στατιστική υπηρεσία του κράτους με τις αυξήσεις της;

Για του λόγου του αληθές μπορείτε να βρείτε τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.cystat.gov.cy/mof/cystat/statistics.nsf/labour_31main_gr/labour_31main_gr?OpenForm&sub=1&sel=2

 Εκ Δ.Σ.
Α.Φ.Κ - ΑΣΠΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου