Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Χριστόφιας: Το ανώτατο στάδιο του αποβλακωμένου αυταρχισμού


Αναδημοσίευση από http://vasosftohopoullos.wordpress.com


Ο πρόεδρος Χριστόφιας έδειξε ξανά τον καλό του εαυτό. Στην συνέντευξη τύπου με τους δημοσιογράφους –τώρα μεταξύ μας τι δημοσιογράφοι κι αυτοί, που δεν τόλμησε κανείς να σηκωστεί και να φύγει- ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπεριφέρθηκε ως αυτό που είναι, δηλαδή ενας αυταρχικός ηγετίσκος, που αν η Κύπρος δεν ήταν χώρα δημοκρατική θα μπορούσε άνετα να συμπεριφερθεί ως ένας άλλος Τσαουσέσκου ή Μουμπάρακ ή ακόμη και Καντάφι. Το γεγονός οτι δεν πυροβόλησε αρκετούς δημοσιογράφους δεν οφείλεται στην πεποίθησή του ότι η διαφωνία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατίας αλλά στο γεγονός οτι ΔΕΝ τον παίρνει να δολοφονήσει εν ψυχρώ τους αντιπάλους του.
Μετά και από αυτήν την επιβεβαίωση ότι ζούμε την χειρότερη διακυβέρνηση της χώρας από την ίδρυση της δημοκρατίας κανονικά κάποιος που σέβεται τον εαυτόν του θα είχε ήδη παραιτηθεί μιας και όλοι απ’ ότι παραδέχεται και ο ίδιος ο Πρόεδρος είναι εναντίον του. Κανονικά αντί να αμολά ασυναρτησίες που τον εκθέτουν ακόμη και μπροστά στα μάτια των δικών του ανθρώπων θα έπρεπε να παραιτηθεί πριν κάνει και άλλες ζημιές σε αυτόν τον τόπο. Ούτε που περνά απ’ το μυαλό του φυσικά. Έστω και αν είναι ολοφάνερο ότι το προϊόν του ΔΕΝ μπορεί να το πουλήσει ούτε στους ακελικούς, πόσο μάλλον στο σύνολο του κυπριακού ελληνισμού. Ακόμη και οι πάτρονοί του οι ξένοι, οι εγγλέζοι, οι αμερικάνοι και οι Τούρκοι τον έχουν πάρει χαμπάρι και προφανώς ψάχνουν για αντικαταστάτη κάποιον που, τουλάχιστον την λύση που μαγειρεύουν, να μπορεί να την πουλήσει στον λαό, και ο λαός να την αγοράσει. Ο Χριστόφιας αποδεικνύεται ανίκανος όσες υποχωρήσεις και αν κάνει, να πείσει τον ξένο παράγοντα ότι μπορεί να πείσει το λαό να αποδεκτεί την λύση που έχει ετοιμάσει. Ο Χριστόφιας ουσιαστικά τους είναι πια άχρηστος. Έκανε όλες τις υποχωρήσεις που του επέβαλαν όταν δεσμεύτηκαν να τον κάνουν Πρόεδρο, έκανε κι άλλες πολλές που δεν τις γνωρίζουμε προς το παρόν έτσι για να δείξει καλή θέληση, μόνο που αντί να τσιμεντώσει το ΝΑΙ τσιμέντωσε τον εαυτό του και την παράταξή του. Τώρα βλέπει παντού συνωμότες και αύριο όταν συνειδητοποιήσει ότι ακόμη και οι πάτρονοι του δεν το θέλουν θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος. Ως τσιβίτζιν των εγγλέζων, δηλαδή ένα παράσιτο της νεοαποικιοκρατίας, ο Χριστόφιας δεν νοιάζεται εάν η Κύπρος βυθιστεί. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το κόμμα του να τρώει καλά από την πίττα της εξουσίας. Θέλει την εξουσία και τα καλά που προσφέρει στους οπαδούς του, θέλει όμως όλοι να τον προσκυνούν και να μην τον κριτικάρουν. Είναι δηλαδή κάτι σαν τους τουρκοκύπριους που θέλουν και τον βορρά δικό τους και τον νότο συναίτερο. Γι’ αυτό άλλωστε ο Πρόεδρος διακατέχεται από μια έντονη τουρκοκυπριακολαγνεία, διότι αυτοί είναι το σόι του, η φυλή, το έθνος του και όχι εμείς οι Έλληνες.
Έφτασε η ώρα να φύγει ο Χριστόφιας πριν είναι αργά, πριν δώσει στους Τούρκους πολύ περισσότερα απ’ αυτά που μπορούμε να φανταστούμε. Έφτασε η ώρα το ΔΗΚΟ να πάρει μια απόφαση εάν θα είναι συνεργό στην τσιμέντωση του ΝΑΙ, ή εάν θα είναι με τον κυπριακό λαο. Έφτασε η ώρα, μάλιστα εν όψει των εκλογών να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους . Δεν γίνεται να είσαι και με τον Χριστόφια και με μια δίκαιη λύση του κυπριακού. Ούτε γίνεται να μην τολμούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποδεσμευτούν επιτέλους από την καταστροφική λύση της ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Ας μην έρθει κανείς να ζητήσει την ψήφο μας ούτε από τους επαναστάτες του ΔΗΚΟ, ούτε από τους άλλους διζωνικούς των κομμάτων ΕΔΕΚ, ΕΥΡΟΚΟ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ. Θα έχετε προσέξει  πως δεν μίλησα καθόλου για το άλλο μισό του ΔΗΣΑΚΕΛ,τον ΔΗΣΥ. Σκοπίμως το κόμμα δεν αναφέρεται καν στο κυπριακό ωσάν να ζούμε στο Πακιστάν. Περιμένει φαίνεται οι εγγλέζοι να δώσουν την εντολή να είναι αυτοί που θα μας πουλήσουν τη λύση. Όπως έγραψα πολλές φορές οι λύσεις οι αντεθνικές περνούν μόνο διαμέσου εθνικαφρόνων. Γι’ αυτό και ο Χριστόφιας ειναι άχρηστος. Ούτε το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να πείσει, πόσο μάλλον τους Έλληνες αυτού του τόπου.
Συναγωνιστές μην απελπίζεστε, κανένας δεν ευρέθηκεν για να μας ιξηλείψει, κανένας διότι σιέπει μας που τα ψη ο θεός μας.
vasosftohopoullos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου