Αναδημοσίευση από http://www.afk-tolmi.net/?p=348

Η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτέλεσε ιστορικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία του νησιού μας, αφού κατα πολλούς ήταν ο πρώτος αριστερίζων Πρόεδρος που εξελέγη. Στην πορεία όμως αποδείκτηκε πως ο Δημήτρης Χριστόφιας θα έμενε στην ιστορία για τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις του που συχνά αποβαίνουν επιζήμιες για τον Κυπριακό Ελληνισμό.
Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας, ο Εξοχότατος έλαμψε για ακόμη μια φορά με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά στόχος του Δημήτρη Χριστόφια ήταν η παιδεία και η αναφορά του για «κυπριακή εκπαίδευση».
Ως Έλληνες της Κύπρου απορούμε για ακόμη μια φορά με το όραμα του Προέδρου να επιφέρει την κυπριακή εκπαίδευση και ανησυχούμε γιατί θύμα αυτού του νοσηρού στόχου δεν είναι κανείς άλλος από την Ελληνική μας παιδεία. Η Ελληνική μας παιδεία που αποτελεί το μεγαλύτερο θησαυρό του Κυπριακού Ελληνισμού και την οποία φαίνεται πως οι κυβερνώντες επιδιώκουν να θυσιάσουν στο βωμό του παραληρήματος των Νεοκυπρίων. Σοβαρότερο είναι το γεγονός πως οι δηλώσεις του Εξοχότατου έγιναν σε δημοτικό σχολείο, ενώπιον παιδιών, που είναι η πιο ευάλωτη ομάδα της κοινωνίας, προπαγανδίζοντας με αυτό τον τρόπο την ισοπεδωτική διεθνιστική ιδεολογία του κόμματός του. Αγνοεί όμως ο κύριος Χριστόφιας πως το πελιδνό σοβιετικό κράτος, ο κύριος εκπρόσωπος αυτής της ιδεολογίας, κατέρρευσε παταγωδώς μετρώντας μόνο 80 χρόνια ζωής. Απέναντί του βρίσκεται μια Ελλάδα, βαθιά ριζωμένη στις καρδιές μας για περισσότερα από τρεις χιλιάδες χρόνια και δεν πρόκειται να την εξαλείψει όσο και αν προσπαθήσει.
Ως Α.Φ.Κ. Τόλμη καταδικάζουμε τις δηλώσεις του Προέδρου, ο οποίος συνεχίζει αμετανόητος την ανθελληνική πολιτική του. Η παρθενογένεση του «κυπριακού έθνους» της απονεύρωσης και της απάθειας δεν πρόκειται να πετύχει και ο Κυπριακός Ελληνισμός θα σταθεί συνεπής στην ιστορία του, υπερασπίζοντας την ελληνική παιδεία που αποτέλεσε φάρος και οδηγός στους εκάστοτε εθνικούς αγώνες του.
Εκ του ΔΣ
Α.Φ.Κ. Τόλμη