Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αδιάβαστος και ανιστόρητος, για άλλη μια φορά ο Χριστόφιας…


Αναδημοσίευση από http://www.protigrammi.com/?p=2265
Μια από τα ίδια, που μας έχει συνηθίσει, ήταν η δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου Χριστόφια. Αμετακίνητος στη διαδικασία των παρωχημένων πλέον δικοινοτικών συνομιλιών, υπερασπίστηκε την πολιτική του στο Κυπριακό, καταγγέλλοντας όσους «Ωραίους Έλληνες» δηλώνουν εθνικά σκεπτόμενοι και αντιομοσπονδιακοί. Αναμασώντας τη διαχρονική ακελική προπαγάνδα, ο Χριστόφιας συνθηματολόγησε πως:
«Αν η ελληνική πλευρά αμφισβητήσει τη λύση Ομοσπονδίας, τότε με μαθηματική ακρίβεια, η Τουρκία και οι Τ/κύπριοι θα απεγκλωβιστούν από τη διαδικασία επίλυσης, η αξιοπιστία μας θα καταρρακωθεί διεθνώς και θα οδηγηθούμε στη διχοτόμηση»
Η πλέον ανήθικη και ανιστόρητη δήλωση του Προέδρου αφορούσε το γνωστό δίλημμα των αγγλοθρεμμένων ακελικών:
«Η λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αποτελεί στρατηγικό στόχο. Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται μπροστά μας, είναι η επιλογή μεταξύ της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και της καταστροφικής διχοτόμησης».
Αμα ο Πρόεδρος του κράτους απειλεί το λαό με τέτοια ψευδοδιλήμματα, τί σόι ηγέτης είναι; Ποιο το ήθος του ως άνθρωπος και ως πολιτικός άρχοντας (που υπόκειται μάλιστα στη λαϊκή ετυμηγορία), όταν επιβάλλει την (ξενόφερτη όπως και να το κάνουμε) ομοσπονδοποίηση της πατρίδας μας;
Αυτό ειναι το όραμα του Προέδρου μας; Η δια της ομοσπονδοποίησης εξυπηρέτηση των αγγλοτουρκικών συμφερόντων; Όποιος πραγματικά θέλει να αναζητήσει την ιστορική εξάρτηση της Κύπρου από τη Βρετανία, εύκολα βρίσκει τις απαντήσεις στα αποδεσμευθέντα έγγραφα του Foreign Office (ως προς τούτο, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το νέο βιβλίο – έρευνα της Φανούλας Αργυρού «Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011»).
Από πότε η διαδικασία των δικοινοτικών συνομιλιών έλαβε χαραχτήρα «στρατηγικής»; Όταν κε Χριστόφια, ούτε καν τη βάση συνομιλιών δεν έχεις συμφωνήσει με τον Τ/κύπριο Αττιλάρχη, όταν εδώ και 3 δεκαετίες η Τουρκία δεν έχει μετακινηθεί ούτε χιλιοστό από τις θέσεις της, όταν λόγω των ολισθημάτων σας, το ψευδοκράτος αναβαθμίζεται συνεχώς, σε ποια «στρατηγική» και πράσινα άλογα αναφέρεσαι;
Η απάντηση στις λασπολογίες Χριστόφια έχει καταγραφεί ιστορικά, έχει νούμερο και λόγο:
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!
Ας μη μας πουλά το ΑΚΕΛ και οι γλάστρες του πολιτικές ηλιθιότητες και βρετανοδιλήμματα.
Η ελληνική μας ψυχή είναι ανυπότακτη. Κι αν τα τσιράκια του Υπουργείου Αποικιών αδυνατούν να ανταποκριθούν στο δημόσιο χρέος που ανέλαβαν, ας παραιτηθούν.
Υπάρχουν άλλοι, ικανοί, αξιοπρεπείς, και πάνω απ’ όλα Ωραίοι Έλληνες, να αναλάβουν την τύχη της πατρίδας μας!
ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου