Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (Μέρος Β΄)


Δυστυχώς όμως, τα μεγάλα σχολεία του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. ακολουθώντας το αναπόφευκτο παιγνίδι των φοιτητικών εκλογών αφενός και την ασυνέχεια με το πέρας των σπουδών αφετέρου δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν στα μέλη τους το ίδιο αγωνιστικό φρόνημα. Είναι τοις πάσι γνωστόν ότι οι Κύπριοι που ακολουθούν την γραμμή των παρατάξεων αυτών προέρχονται από την Κυπριακή πατριωτική και αστική δεξιά που έκφραζε κυρίως ο ΔΗ.ΣΥ. Η αντίληψη για το τι σήμαινε ομοσπονδιακή λύση στο νησί δυστυχώς για την πλειοψηφία των φοιτητών σταματούσε ως δια μαγείας μετά το πέρας των σπουδών τους και τον επαναπατρισμό τους στο νησί. Η ένταξη στους κομματικούς μηχανισμούς που προωθούν την ομοσπονδία ήταν και είναι αναπόφευκτη με τα σημερινά δεδομένα.

Η απουσία χώρου που θα εκφράζει το τρίπτυχο ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΝΩΣΗ οδήγησε εκατοντάδες συναγωνιστές στους ψυκτικούς θαλάμους του ΔΗΣΥ αφού η κυπριακή πολιτική σχιζοφρένεια θέλει τους πατριώτες να ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ιδρυτή του Γλαύκου Κληρίδη. Η ίδρυση των Νέων Οριζόντων το 1996 δεν μπόρεσε να αλλάξει το σκηνικό. Η ανεπάρκεια και η δύναμη των παραδοσιακών δομών εξουσίας δεν επέτρεψαν στην μεταξέλιξη ενός καθαρού αντικατοχικού πολιτικού σχηματισμού με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές προερχόμενοι είτε από ανέντακτες οικογενειακές δομές είτε από την παραδοσιακή αστική δεξιά της διγλωσσίας να αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια τα ίδια διλήμματα.

Οι επαφές των οργανώσεων αυτών με άλλες οργανώσεις και η προσπάθεια διατήρησης ίσων αποστάσεων δημιουργούσε και δημιουργεί αναπόφευκτα πολλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των παρατάξεων αυτών. Η Κυπριακή πολιτική πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και αυτό δεν μπόρεσαν οι οργανώσεις να το αντιληφθούν έγκαιρα. Τόσο η αυτονομία των οργανώσεων αυτών, όσο και το αντικατοχικό στοιχείο το οποίο εκφράζουν καθώς και το τρίπτυχο Λευτεριά-Αυτοδιάθεση-Ένωση δεν μπορεί να ταυτιστεί με την αστική δεξιά της Κύπρου αλλά ούτε με κανέναν άλλο κομματικό μηχανίσμό.

Οι βουλευτικές εκλογές που πλησιάζουν θα δώσουν πάλι το έναυσμα για προβληματισμό αλλά και για άσκοπες φιλολογικές συζητήσεις.

Η μόνιμη επιστροφή των μελών των αντικατοχικών παρατάξεων στο νησί, οφείλει να ταυτιστεί με την αυτόνομη δράση σε κάθε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό και εργασιακό χώρο, με μοναδικό σκοπό την απαλλαγή από την κατοχή για την αυτοδιάθεση της ιδιαίτερης μας πατρίδας. Πρωταρχικός στόχος η απελευθέρωση, προσωπική και εθνική.

Η νέα γενιά των αυτόνομων ενωτικών φοιτητών, οφείλει να αντισταθεί στη λογική της μάντρας των καθεστωτικών κομμάτων και να δραστηριοποιήσει την παρουσία της για την Κύπρο, το Έθνος και την Φυλή μας. Οφείλει να απορρίψει το χάπι της αστικής δεξιάς και της διγλωσσίας που χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι της εδώ και χρόνια και να λειτουργήσει αυτόνομα και εθνικιστικά. Οφείλει να απαλλαγεί από την ψηφοθηρική νοοτροπία και να λειτουργήσει συνειδητά για ένα υγιές αντικατοχικό κίνημα. Αυτονομία και Εθνικισμός είναι η απάντηση που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα του Ζυριχικού κράτους και των εκφραστών του.

Ο αυτόνομος εθνικιστικός χώρος  δεν έχει σχέση και δεν μπορεί να έχει σχέση με κανέναν κομματικό χώρο, δεν έχει σχέση και δεν μπορεί να έχει σχέση με ηγέτες και σωτήρες.

Η επανεγκατάσταση μετά το πέρας των σπουδών στο νησί, σίγουρα  δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και σίγουρα πιο δύσκολα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας νέος επιστήμονας. Πρωτίστως το οικονομικό, η εύρεση εργασίας, απαραίτητο εφόδιο για την νέα του ζωή. Παρ΄όλα αυτά, η μαθητεία τους στα σχολεία του ΕΦΑΕΦΠ δεν πρέπει να πάει χαμένη. Εδώ ακριβώς καλείται να αποδείξει στον εαυτό του και στους συναγωνιστές του, πόσο συνειδητά πίστευε και ενεργούσε σαν φοιτητής, μέλος των οργανώσεων αυτών.

Οι αγνοούμενοι συναγωνιστές των φοιτητικών μας χρόνων, για μας δεν είναι πλέον συναγωνιστές. Είναι ανύπαρκτοι αστοί, βολεμένοι και εχθροί μας όπως οι υπόλοιποι ομοσπονδιακοί. Ένας αντικατοχικός οφείλει κάθε στιγμή να δείχνει τα πιστεύω του. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε και δεν βασιζόμαστε σε αυτούς. Πως μπορείς να πιστέψεις στα λόγια και στις πράξεις ενός πρώην συμφοιτητή που εντάσσεται σε ένα δίγλωσσο ξύλινο πολιτικό λόγο; Πως μπορείς να βασιστείς στα λόγια ενός συμφοιτητή όταν ο ίδιος αυτοαναιρείται και διαγράφει με την επάνοδο του στο νησί τα χρόνια της αυτόνομης αντικατοχικής ενωτικής του δράσης;  Επομένως είναι καθήκον του κάθε αυτόνομου κύπριου αντικατοχικού/ενωτικού φοιτητή να ξεκαθαρίσει την θέση του απέναντι στους ψευτοαντιομοσπονδιακούς των ομοσπονδιακών κομμάτων και να τοποθετηθεί ευθαρσώς στο πλευρό του τρίπτυχου που υποστηρίζει. Η λευτεριά θα έρθει, η ποθητή Ένωση θα γίνει πραγματικότητα μόνο αν το αυτόνομο Ενωτικό κίνημα αναπνεύσει μακρυά από τον μολυσμένο αέρα των κομματικών. Αν παραμείνουν μετέωρα, άβουλα και ουδέτερα τα μέλη των παρατάξεων του ΕΦΑΕΦΠ τότε θα έρθει η αποσύνθεση ολόκληρου του φορέα.  
Δεν θα επεκταθούμε άλλο επί του παρόντος στο άρθρο αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι η μαγιά υπάρχει. Η επάνοδος στο νησί μπορεί να γίνει δημιουργική και αισιόδοξη για το μέλλον των Ελλήνων στην Κύπρο. Δημιουργία αυτόνομων ομάδων παντού για την απελευθέρωση και την αυτοδιάθεση. Για την κοινωνία και την Φυλή.

Nικόλαος Θησέας

Σχόλιο Διαχειριστή: Ο Αγών για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΝΩΣΗ συνεχίζεται.. Μακριά από τα κομματικά μαντριά και τους ψευτοπατριωτισμούς... Οι αγώνες κερδίζονται στους δρόμους..


Εκ γενετής ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ
Δια ζωής ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ μέχρι τέλους
ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου