Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. 5/4/2011 Για τις νέες δηλώσεις του "προέδρου" Χριστόφια


Έχουν καταντήσει κουραστικές οι επί καθημερινής βάσης, ανθελληνικές δηλώσεις του ανιστόρητου-ανθέλληνα τουρκολάγνου Δημήτρη Χριστόφια. Ο εν λόγω κύριος έχει καταντήσει αηδία. Αηδία και μόνο μας προκαλούν καθημερινά οι προκλητικές του δηλώσεις.
Σε ομιλία του, κατά την τελετή εγκαινίων του Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας, αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και χαρακτηριστικά μίλησε μεταξύ άλλων για κυπριακή εκπαίδευση. ''Το όραμα γενιών εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για μια κυπριακή εκπαίδευση που θα μας επιτρέπει να πρωταγωνιστούμε από πλευράς μάθησης στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο σταδιακά υλοποιείται…''
Για ποια κυπριακή εκπαίδευση και παιδεία μιλάς κ. Χριστόφια; Από πότε αποκτήσαμε "κυπριακή παιδεία"; Όσο και να προσπαθείς να πείσεις, ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό, για την ύπαρξη "κυπριακού έθνους" και πολιτισμού, δεν θα τα καταφέρεις. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις αποτυχημένε «πρόεδρε», θα βρίσκεις την ΕΛΛΑΔΑ. Τριάντα τέσσερις και πλέον αιώνες το νησί μας αναπνέει Ελληνικά. Δεν θα το αλλάξεις εσύ σε 5 χρόνια εφιαλτικής διακυβέρνησης.
Σαν Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. καταδικάζουμε τις συνεχείς ολισθήσεις του «προέδρου» της Δημοκρατίας από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Μας έχει μιλήσει για 2 μητέρες πατρίδες, για 2 εισβολές, για «Ωραίους Έλληνες», για περισσότερες ομοιότητες με τους Σύριους παρά τους Ελλαδίτες και για άλλες τόσες ανθελληνικές θέσεις που τον εκφράζουν σαν εδονόπουλο. Δημήτρη Χριστόφια, μας έχεις κουράσει. Φέρσου σαν πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι σαν Γενικός Γραμματέας του προδοτικού ΑΚΕΛ. Ανάλαβε τις ευθύνες που σου αρμόζουν, ή ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου