Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Αντί καλημέρα να λέτε ”ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ” και άμα έρθει η απελευθέρωση θα ἐρθει και η καλημέρα…


Χθες το βράδυ διοργανώθηκε στο Μέγαρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, η εκδήλωση «ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ» με θέμα την επέτειο της 1ης Απριλίου, ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και οι παρευρισκόμενοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη προσπάθεια της Α.Φ.Κ. Τόλμης.
Προς μεγάλη μας τιμή, επίσημος προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής ήταν ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ και φιλόλογος, Γιάννης Σπανός. Με την άνοδό του στο βήμα, καθήλωσε το κοινό με τη συγκλονιστική ομιλία του για τα βιώματά του από τον αγώνα αλλά και τις πληροφορίες που ο ίδιος έχει περισυλλέξει για τους απαγχονισμούς των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
Εν κατακλείδι, η Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη ευχαριστεί όλους όσους μας τίμησαν χθες με την παρουσία τους στην εκδήλωση. Το ενδιαφέρον που επέδειξαν τόσο οι Κύπριοι, φοιτητές αλλά και μόνιμοι κάτοικοι των Ιωαννίνων, όσο και οι Ελλαδίτες αδελφοί μας για την εκδήλωση αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και δέσμευση για να συνεχίσουμε με τον ανάλογο ζήλο στο μέλλον.
Εκ του ΔΣ,
ΑΦΚ Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου