Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αυτόνομη Φοιτητική Παράταξη και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ)




«..Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελλοί, δεν εκάναμε την επανάσταση, διατί ηθέλαμε συλλογισθεί πρώτον δια πολεμοφόδια, καβαλλαρία μας, πυροβολικό μας, πυροτοθήκες μας, τα μαγαζιά μας, ηθέλαμε λογαριάσει τη δύναμη την εδική μας, την τούρκικη δύναμη. Τώρα όπου ενικήσαμε, όπου ετελειώσαμε με καλό τον πόλεμό μας, μακαριζόμεθα, επαινόμεθα..» Θ. Κολοκοτρώνης


Με τα λόγια αυτά περιέγραφε την Πιστή στον Αγώνα Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, ο Γερός του Μόρια στα απομνημονεύματα του. Η επανάσταση της ελεύθερης ψυχής των Ελλήνων δεν λογάριασε ποτέ ούτε την αριθμητική υπεροχή, ούτε την υλική δύναμη του εχθρού. Εκατόν τριάντα χρόνια μετά, με την ίδια τρέλα στη ψυχή, την αλύγιστη πίστη στον Ύψιστο και στο δίκαιο του Αγώνα τους, οι μαχητές της ΕΟΚΑ ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων τους, κέρδισαν μια θέση στο πάνθεον των Ηρώων και έγραψαν Ιστορία με το άλικο αίμα τους. Οι Αγωνιστές της Ελευθερίας κληροδότησαν μια ιερή και δοξασμένη Ελλάδα στις επόμενες γενιές μα και το χρέος να φάνουν αντάξιοι τους….



‘Ένα χρέος που παραμένει ανεκπλήρωτο αφού η μισή Κύπρος μας τριάντα εφτά χρόνια μετά την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα, είναι κατεχόμενη και σπαράζει υπό την μπότα του κατακτητή. Ένα χρέος που βρίσκει την νεολαία διχασμένη και κομματιασμένη να πολεμά και να κάνει ανούσιους αγώνες για συμφέροντα τρίτων! Έτσι μια μικρή ομάδα φοιτητών του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου παρακολουθώντας τα όσα γίνονται στην πατρίδα μας, μη μπορώντας να ανεχτούμε άλλο τους συμβιβαστές και ριψάσπιδες αποφασίσαμε, ως αυτόνομοι σπουδαστές , να δημιουργήσουμε μια παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ. Την Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση «ΝΙΚΗ».



Η Α.Φ.Κ – ΝΙΚΗ απορρίπτει οποιαδήποτε λύση η οποία έχει ως βάση της τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Θεωρούμε το κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους και υποστηρίζουμε πως η λύση πρέπει να βασίζεται στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λύση η οποία θα διασφαλίζει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. 



Παράλληλα, η κίνηση μας σκοπεύει στην βελτιστοποίηση των προβλημάτων που αφορά τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, με αντικειμενική στάση και χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αυτόνομα θα σταθούμε στο πλάι όσων φοιτητών μας χρειάζονται με στόχο την ενεργητική υποστήριξη των δικαίων τους.



Μακριά από πολιτικά συμφέροντα, καλούμε τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ να συμπορευτούν μαζί μας σε έναν αγνό Αγώνα ενάντια στη λήθη και στην εξαθλίωση συνειδήσεων. Αυτό που θα μας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, θα είναι το γεγονός ότι ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΑ και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ θα βρισκόμαστε στις επάλξεις με κύριο γνώμονα τα καλώς νοούμενα της Πατρίδας μας.


ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ 
Α.Φ.Κ - ΝΙΚΗ


Προφίλ στο Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003160445705&sk=info


* Σχόλιο Διαχειριστών: Η Α.Φ.Κ. Νίκη ξεκίνησε να δραστηριοποιείται τον περασμένο Νοέμβριο στην Λεμεσό, όπου συνδιοργάνωσε μαζί με την Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν Λεμεσού αντικατοχική εκδήλωση στις 15 Νοεμβρίου. Ευχόμαστε στην νεοσύστατη παράταξη καλό Αγώνα και την διαβεβαιώνουμε ότι στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει θα μας βρει σύμμαχους της. Καλή αρχή και καλή συνέχεια συναγωνιστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου