Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. 17/3/11

Λονδίνο, 17 Μαρτίου 2011

Οι προσπάθειες του ΜΕΤΩΠΟΥ για καταρτισμό της ΕΦΕΚ ΗΒ σε σώμα απέβησαν άκαρπες, αφού παρ’ όλη τη προσπάθεια του Κινήματός μας, οι φοιτητικές κομματικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην ΕΦΕΚ, απέρριψαν όλες μαζί το πλαίσιο προτάσεων που κατέθεσε το ΜΕΤΩΠΟ για συνεργασία. Έτσι, η ΕΦΕΚ έμεινε ακατάρτιστη, αφού ούτε υπήρξε άλλη συνεργασία μεταξύ των υπόλοιπων παρατάξεων.

Με τη στάση τους αυτή, οι κομματικές νεολαίες του ΑΚΕΛ, του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, απέδειξαν τα πραγματικά τους φιλοδιζωνικά αισθήματα και δικαίωσαν την άποψη του ΜΕΤΩΠΟΥ περί επικράτησης δύο πολιτικών στην ΕΦΕΚ. Τη μια της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της αγωνιστικότητας της κυπριακής νεολαίας, που έχει σαν στόχο την αποτροπή διχοτομικών σχεδίων μοντέλου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση του αφελληνισμού της Κύπρου, η οποία εκφράζεται μόνο από το Κίνημά μας. Και από την άλλη, αυτή της υποταγής και του συμβιβασμού στις μεθοδεύσεις και ονειρώξεις των Τούρκων και των Βρετανών, η οποία εκφράζεται από τις τρεις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις Προοδευτική, Πρωτοπορία και Αναγέννηση. Παράλληλα, απέδειξαν ότι η συντήρηση του διπολισμού είναι πιο σημαντική γι ‘αυτούς, από την επίτευξη της ενότητας, αφού - Προοδευτική και Πρωτοπορία - επιμένουν να μην συνεργαστούν μεταξύ τους και να πραγματοποιήσουν την «υπέρβαση», ενώ συμφωνούν στα πλείστα θέματα.

Το ΜΕΤΩΠΟ έχει δώσει το παράδειγμα της διαφάνειας στην ΕΦΕΚ, και με χαρά παρατηρούμε τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις να το ακολουθούν. Η πρωτοβουλία του Κινήματος μας να αποστείλει πλαίσιο με προτάσεις συνεργασίας σε όλες τις παρατάξεις, με την καταγραφή των θέσεων μας ανοικτά, καθαρά και ξάστερα, ώθησε και τις υπόλοιπες παρατάξεις -πλην της Πρωτοπορίας- για πρώτη φορά να φέρουν ενώπιον του ΔΣ της ΕΦΕΚ ΗΒ τις προθέσεις τους και τις θέσεις τους, ενεργώντας με διαφάνεια και αφήνοντας πίσω τους τις εποχές του παρασκηνίου και των συνεργασιών κάτω από το τραπέζι.

Τέλος, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου υπόσχεται στους φοιτητές που στήριξαν το Κίνημά μας στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, ότι δεν θα πραγματοποιήσει ούτε μια έκπτωση από τις προτάσεις που κατέθεσε, αφού αυτή είναι η καθαρή και αγνή ιδεολογία του Κινήματος, αυτές είναι οι θέσεις για τις οποίες αγωνίζεται εδώ και πέντε χρόνια. Παρ’ όλες τις διαφορές μας με τις κομματικές παρατάξεις, στόχος του ΜΕΤΩΠΟΥ είναι να αλλάξει τη διζωνική σύμπλευσή τους. Γι’ αυτό, πιστοί στην ιδεολογία μας, ανοίγουμε τα χέρια μας από αριστερά μέχρι δεξιά και είμαστε ανοικτοί να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε θελήσει να συμπορευτεί μαζί μας στην αναρρίχηση, στο δρόμο της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της απελευθέρωσης.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

press@metopo.org.uk
www.metopo.org.uk

Το πλαίσιο αρχών και αξιών του ΜΕΤΩΠΟΥ:
http://metopo.org.uk/protasi-synergasias-efek2011.pdf



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου