Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αιτητής προσπάθησε να πατήσει με το αυτοκίνητο του αστυνομικό


Αναδημοσίευση από http://www.sigmalive.com/news/local/359888


Προσπάθησε να πατήσει με το αυτοκίνητου του αστυνομικό επειδή δεν του άρεσε το δωμάτιο που μίσθωσε γι αυτόν και άλλους αιτητές πολιτικού ασύλου το κράτος. Μάλιστα πάνω στην συμπλοκή επιχείρησε να αποσπάσει από τον αστυνομικό το υπηρεσιακό του όπλο.
Νέα, σοβαρά επεισόδια στη Λάρνακα με πρωταγωνιστές αιτητές πολιτικού ασύλου και τραυματίες δύο αστυνομικούς και μια Παλαιστίνια, έρχονται  να ταρακουνήσουν, για άλλη μια φορά, πολιτεία και κράτος. 
Τα επεισόδια προκλήθηκαν όταν ομάδα αλλοδαπών αρνήθηκε να διαμείνει σε ξενοδοχείο που εκμίσθωσαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2 το απόγευμα όταν 70 Παλαιστίνιοι αιτητές πολιτικού ασύλου, από τους οποίους απεκόπη το κυβερνητικό επίδομα, υπό την συνοδεία αστυνομικών και λειτουργών του γραφείου ευημερίας, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, στην τουρκοκυπριακή συνοικία.
Οι 41 αιτητές, ανάμεσα τους και παιδιά, δέχθηκαν να υπογράψουν και να παραμείνουν στο ξενοδοχείο ενώ οι υπόλοιποι 29 αρνήθηκαν, εκφράζοντας παράπονα για τους χώρους διαμονής τους.
Τα επεισόδια ωστόσο ξεκίνησαν όταν 51χρονος, ο οποίος έφθασε στο ξενοδοχείο την ώρα που η σύζυγος του επιχειρούσε να υπογράψει, μπήκε στο χώρο υποδοχής και άρχισε να διαμαρτύρεται. Μάλιστα άρχισε να τραβά τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά, 12 και 15 ετών, έξω από το ξενοδοχείο απαγορεύοντας στη σύζυγο να δώσει γραπτή συγκατάθεση στέγασης στον εν λόγω χώρο.
Έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου, άρχισε ένας συζυγικός καυγάς, οπότε, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης που εκτελούσαν καθήκοντα φρούρησης του χώρου, επέστησε την προσοχή στο μαινόμενο σύζυγο.
Τότε ήταν που  ο τελευταίος, επιτέθηκε στον αστυνομικό, ενώ στην συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο του, οδηγώντας το προς το μέρους του αστυνομικού, ο οποίος  τον έθεσε υπό σύλληψη. Ωστόσο, ο 51χρονος, επιχείρησε να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο, οπότε, ο αστυνομικός αναγκάστηκε να κάνει χρήση σπρέι. Τότε, άρχισε η σύρραξη στην οποία ενεπλάκησαν και άλλοι αιτητές ασύλου την ώρα που στο μέρος έσπευδαν αστυνομικές ενισχύσεις.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι διακομίστηκαν στο γενικό νοσοκομείο της Λάρνακας με μώλωπες στο σώμα τους και μια αλλοδαπή η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, λόγω της εγκυμοσύνης της.
Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 51χρονου  αι ακόμα ενός Παλαιστίνιου αιτητή πολιτικού ασύλου, 22 ετών. 
Οι σαράντα- ένας αιτητές πολιτικού ασύλου που υπέγραψαν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο βρίσκονται εκεί ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.
Μετά τα νέα αυτά επεισόδια, έντονη είναι η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν επιθυμούν την διαμονή των αιτητών πολιτικού ασύλου στην γειτονιά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιο πάνω διαδραματίστηκαν σε μια μέρα κατά την οποία άρχισε η στέγαση αιτητών ασύλου σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα στο πλαίσιο της πολιτικής για εξεύρεση χώρων στέγασης και σίτισης από την κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η παραχώρηση επιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου