Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Φίμωση της Α.Φ.Κ. Τόλμης και Διακοπή Συνέλευσης

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Χθες ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Πανεπιστήμιο η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων για το μήνα Μάρτιο, όπου και θα έκανε για ακόμη μια φορά την προσπάθεια να μιλήσει η Α.Φ.Κ. Τόλμη μετά τα γεγονότα του Νοέμβρη, όταν εκδιώχθηκε από ομάδα στοιχείων που δεν έχουν σχέση με την Κυπριακή φοιτητική κοινότητα των Ιωαννίνων. Ενώ είχε αποφασιστεί από τη Γ.Σ. να δοθεί ισότιμη μεταχείριση της Α.Φ.Κ. Τόλμης σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Συλλόγου, όταν ο εκπρόσωπος της Α.Φ.Κ. Τόλμης ανέβηκε στο βήμα για να εκφράσει τις θέσεις της παράταξης για τα φοιτητικά θέματα, άγνωστα ως προς το Σύλλογο άτομα άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα και να εκφράζονται με προσβλητικούς ως προς την Α.Φ.Κ. Τόλμη αλλά και ως προς την δημοκρατία χαρακτηρισμούς. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει μια χαώδης κατάσταση κατά την οποία ο εκπρόσωπός μας δεν μπορούσε να διατυπώσει τις θέσεις μας. Η Γενική Συνέλευση μετατράπηκε σε μια φαρσοκωμωδία, με τα παρευρισκόμενα μέλη του Συλλόγου να ταλαιπωρούνται από την οχλαγωγία των αλλότριων στοιχείων και την Συνέλευση να διακόπτεται με την Α.Φ.Κ. Τόλμη να φιμώνεται για ακόμη μια φορά!

Παρά τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς και τις συκοφαντίες που ακούστηκαν εις βάρος της παράταξής μας, εμείς δεν ασχοληθήκαμε και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να απαντήσουμε σε εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες. Η Α.Φ.Κ. Τόλμη ασχολείται με σοβαρά πολιτικά και φοιτητικά θέματα και δεν έχει καμία διάθεση να παρουσιάζεται ως κατηγορούμενος στο εδώλιο και να απαντά σε αστειότητες.

Εμείς ουδέποτε συναινέσαμε στη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης εντός Πανεπιστημίου, όπου οι ταραχές και η φίμωση των απόψεων μας θα ήταν αναπόφευκτη. Είχαμε προειδοποιήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου πως αυτή θα ήταν η κατάληξη μιας τέτοιας απόφασης και ενώ είχαμε παραθέσει προτάσεις για να βρεθεί μια καλύτερη λύση, η αντίδραση ήταν η ειρωνεία από παρατάξεις του Δ.Σ και η άποψη πως ο Σύλλογος δεν πρόκειται να μετατραπεί σε εντολοδόχο μιας παράταξης. Δυστυχώς όμως επέλεξε, όπως είχαμε προβλέψει, να καταντήσει εντολοδόχος ατόμων που ουδεμία σχέση είχαν με το Σύλλογο και τη Γενική Συνέλευση.

Με τη διακοπή της Συνέλευσης αποφασίστηκε πως θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για διεξαγωγή της Συνέλευσης ή debate εντός της εβδομάδας και πραγματοποίηση των εκλογών εκτός Πανεπιστημίου τις 19 του Μάρτη, που είναι η αρχική ημερομηνία η οποία είχε οριστεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Σε αυτή την πρόταση εμείς συναινέσαμε και μαζί με όλες τις παρατάξεις. Ευελπιστούμε πως οι προσπάθειες για εξεύρεση χώρου θα καρποφορήσουν , διαφορετικά εκλογές εντός ασύλου είναι δεδομένο ότι θα είναι το ίδιο φιάσκο με την χθεσινή συνέλευση.

Εμείς ως Α.Φ.Κ Τόλμη, πιστά προσηλωμένοι στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ αρχές και αξίες που μας διέπουν διαβεβαιώνουμε τον φοιτητή ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να φιμώσει τη φωνή μας και να αποτρέψει την έκφραση των ιδεών μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενάντια στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, την ενυπόγραφη διχοτόμηση της μαρτυρικής μας πατρίδας και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του τόπου μας.


Εκ του Δ.Σ.

Α.Φ.Κ. Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου