Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. 16/3/11

Λονδίνο, 16 Μαρτίου 2011

Μετά την αποκοπή χορηγίας της ΑΤΗΚ προς την εφημερίδα «Κυπριακό Ποντίκι», την προσπάθεια φίμωσης του Ξενή Ξενοφώντος, τις συλλήψεις αντιφρονούντων που μοίραζαν φυλλάδια, άλλη μια προσπάθεια φίμωσης και εξευτελισμού της αντίθετης άποψης από τους οδοστρωτήρες του ακελικού καθεστώτος βγήκε στην επιφάνεια. Φαίνεται ότι η παρουσία και η ενδυνάμωση του αντιομοσπονδιακού λόγου ανάμεσα στην φοιτητιώσα νεολαία, αποτελεί την αιτία κινητοποίησης του.

Ο χρηματοδοτούμενος από τον Κύπριο φορολογούμενο πολίτη, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), ο οποίος θα έπρεπε να ήταν υπόδειγμα αξιοκρατίας και εκπροσώπησης ολόκληρης της νεολαίας, αποφάσισε ξαφνικά να αποκόψει την χορηγία από τον ΕΦΑΕΦΠ, μιας ένωσης που συμμετέχουν αυτόνομα και αντιομοσπονδιακά κινήματα από άλλα σπουδαστικά κέντρα. Συγκεκριμένα, ο ΟΝΕΚ προφασίστηκε ότι όποια φοιτητική παράταξη δεν συμμετέχει στην ΠΟΦΕΝ, δεν μπορεί να χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό. Δηλαδή, για να μπορεί μια φοιτητική παράταξη να χορηγείται από τον ΟΝΕΚ, πρέπει να συμμετέχει στην ΠΟΦΕΝ, ενός «φοιτητικού» οργάνου που το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από πρώην φοιτητές και νυν στελέχη των κομματικών νεολαιών και προαπαιτεί την αποδοχή και υποστήριξη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Φαίνεται ότι ο ΟΝΕΚ σκοπεύει να περνά από ιερά εξέταση τα φοιτητικά κινήματα και να αποφασίζει βάση των ιδεολογικών πεποιθήσεων τους, ποιες θα χρηματοδοτήσει. Φυσικά, οι προτιμήσεις του ΟΝΕΚ γέρνουν με το μέρος των διζωνικών ιδεολογημάτων. Όσες παρατάξεις διαφωνούν με το εν λόγω μοντέλο λύσης του Κυπριακού δεν μπορούν να παίρνουν την χορηγία από τον Οργανισμό!

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καταδικάζει απερίφραστα τη στάση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου να εξαιρεί αυτόνομες φοιτητικές νεολαίες, οι οποίες αντιτίθενται στο άδικο και ρατσιστικό μοντέλο λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ένα μοντέλο λύσης που ο κυπριακός ελληνισμός καταψήφισε με 76% τον Απρίλιο του 2004. Η προσπάθεια τους για καταπολέμηση του αντιομοσπονδιακού χώρου με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, αποδεικνύει του λόγου το αληθές: την ενδυνάμωση και εξάπλωση του αντιομοσπονδιακού λόγου στην κυπριακή νεολαία.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

press@metopo.org.uk
www.metopo.org.uk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου