Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Βοήθεια στους Ελλαδίτες αδερφούς μας (Τρόφιμα/ρουχισμός) από το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.



Η οικονομική εξαθλίωση που βιώνειο Ελληνικός λαός είναι δραματική. Ζώντας στην Αθήνα, καθημερινά βλέπουμε και ακούμε γύρω μας, για συνανθρώπους μας που ζούνε στους δρόμους. Για συνανθρώπους μας που δεν έχουν την πολυτέλεια να φάνε ένα πιάτο φαγητό. Τα καθημερινά συσσίτια στην Αθήνα, ξεχειλίζουν από κόσμο και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Αρκετοί Έλληνες συνάνθρωποι μας ζουν στον δρόμο, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα ακόμα και να προστατευτούν από το κρύο.

Στην Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε αμέτοχοι, ζώντας καθημερινά την κοινωνική αυτή εξαθλίωση των Ελλαδιτών αδερφών μας. Όπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη μας ανακοίνωση θα πραγματοποιήσουμε εθελοντικό έρανο, για συλλογή τροφίμων και ρουχισμού, για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ήδη κάποιοι συμφοιτητές μας ξεκίνησαν και μας έφεραν ρούχα για τους άπορους συνανθρώπους μας.

Το οίκημα μας, στην Ζωγράφου (Παιανίας 5-7), θα είναι ανοικτό καθημερινά από την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και καθημερινά από τις 17:00 μέχρι αργά το βράδυ για την συγκομιδή αγαθών. Ήδη, σε συνεργασία με αρκετές οργανώσεις στην Αθήνα, έχουμε εντοπίσει οικογένειες που χρειάζονται άμεσα την βοήθεια μας και μέχρι το τέλος της βδομάδας θα ξεκινήσουμε τον διαμοιρασμό των τροφίμων και του ρουχισμού που θα μαζέψουμε. Την πρωτοβουλία αυτή θα την συνεχίσουμε όσο χρειαστεί για την στήριξη όσο το δυνατών περισσότερων ανθρώπων.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και όχι μόνο της Αθήνας, όπως βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων. Είναι ώρα για ενότητα και πραγματική στήριξη στους Ελλαδίτες αδερφούς μας, μακριά από τα οποιαδήποτε μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά συμφέροντα. Η μάνα μας, μας χρειάζεται. Πρέπει να αποδείξουμε ότι τα παιδιά, έχουν μάθει να φροντίζουν την μάνα όταν αυτή τα χρειάζεται.

Τα τρόφιμα που μπορούμε να στείλουμε είναι: Μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, παιδικές τροφές, ζάχαρη, μπισκότα, λάδι, αλεύρι, παξιμάδια, τόνοι, γάλα κονσέρβας και δημητριακά.

Παράλληλα, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε εκστρατεία στήριξης στα Ελληνικά προϊόντα. Με το να αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα, τα λεφτά μας μένουν στην Ελλάδα και πηγαίνουν σε Ελληνικά χέρια που τα έχουν ανάγκη. Πέρα από τις Ελληνικές ονομασίες που έχουν, μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε και από τον αριθμό "barcode" στο πίσω μέρος των συσκευασιών, όπου τα Ελληνικά προϊόντα αρχίζουν με τον κωδικό 520 και 521. Έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε έμπρακτα την στήριξη μας προς τους Ελλαδίτες αδερφούς μας. Είναι καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε.

Πληροφορίες:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2107754760
Παιανίας 5-7, Τ.Κ. 15733 Ζωγράφου.
www.drasis-kes.org
ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

2 σχόλια:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΔΑΛΦΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ. ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΟΛΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΤΑΪΣΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. ΕΚΠΟΝΕΙΣΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΦΙΛΙΑ ΧΩΡΑ. ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΕΛΑΦΡΥΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΔΥΝΑΣΘΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΠΛΗΘΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΑΞΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΑΞΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή