Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Φιλολογικό και Θρησκευτικό Μνημόσυνο του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή



Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ) διοργανώνει, Φιλολογικό και θρησκευτικό μνημόσυνο εις μνήμη του μ. Νεοκλή Σαρρή .
Ως ελάχιστο οφειλόμενο  φόρο τιμής και μνήμης προς τον μεγάλο Έλληνα αγωνιστή, διανοούμενο, οραματιστή, φίλο της Κύπρου, το μ. Νεοκλή Σαρρή , πήραμε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του τριμήνου θρησκευτικού μνημοσύνου του μ. Νεοκλή Σαρρή στην Κύπρο. Ευχαριστούμε δημόσια την οικογένεια του, η οποία πρόθυμα δέχτηκε την πρόταση και θα παραστεί στο μνημόσυνο.
Το θρησκευτικό μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 19.2.2012 στην εκκλησία της του Θεού Σοφίας( Νέα εκκλησία Αγίας Σοφίας) στο Στρόβολο.

Του θρησκευτικού μνημοσύνου θα προηγηθεί, την Παρασκευή, 17.2.2012, η ώρα 7.30 μμ Φιλολογικό μνημόσυνο, με αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο του μ. Νεοκλή Σαρρή.
Το Φιλολογικό μνημόσυνο θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο, στη Λευκωσία.
Ομιλητές στο Φιλολογικό μνημόσυνο θα είναι:
•    ο κ. Περικλής Νεάρχου, Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής ,του Ανδρέα Παπανδρέου, επι πρωθυπουργίας του, επι Τάσου Παπαδοπούλλου  πρέσβης της Κυπριακήε Δημοκρατίας στο Παρίσι  και στενός φίλος του μ. Νεοκλη Σαρρή.
•    ο κ. Χρίστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών.
Ο μ. Νεοκλής Σαρρής αγαπούσε την Κύπρο και ανησυχούσε για την τύχη της, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής και στρατηγικής στο Κυπριακό. Αγωνιζόταν για αλλαγή αυτής της πολιτικής και στρατηγικής μέχρι της τελευταίας του πνοής. Πραγματικά γνοιαζόταν για όλους εμάς και εις ένδειξη τιμής ΚΑΛΟΥΜΕ όλους όσους τον γνώρισαν, τον άκουσαν, ή απλά τον διάβασαν  να παραστούν στα μνημόσυνα και όλοι μαζί να τιμήσουμε τη μνήμη του.  Καλούμε Οργανωμένα Σύνολα που τιμούν τη μνήμη του να καλέσουν μέλη και φίλους τους να παραστούν στα μνημόσυνα και θα αναφερθούν, τόσο στο Φιλολογικό όσο και στο θρησκευτικό μνημόσυνο.


Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου