Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μάνα… πώς σε κατάντησαν



Του Θεόδωρου Αντωνίου*
(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σημερινή)

Στο κτίριο της Νομικής στην Αθήνα, διαδραματίστηκε την Πέμπτη ένα περιστατικό που καταδεικνύει τον ξεπεσμό και την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Της ίδιας κοινωνίας που γέννησε τη δημοκρατία, της κοινωνίας που αντιστάθηκε, πολέμησε και δίδαξε στους σημερινούς υπονομευτές της τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ενώ διεξάγονταν κανονικά τα μαθήματα, εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές» (που μόνο κατά της εξουσίας δεν είναι) και με το «έτσι θέλω» εξανάγκασαν τους φοιτητές να αποχωρήσουν από τον πανεπιστημιακό χώρο, διότι αποφάσισαν ότι η Νομική τελεί πλέον υπό κατάληψη. Οι μαυροφορεμένοι και οι εφοδιασμένοι με κράνη «αγωνιστές» που αγωνίζονται και πολεμούν, όπως οι ίδιοι πάντα υποστηρίζουν, εναντίον της άδικης κοινωνίας που ζουν, δεν δίστασαν να προπηλακίσουν και να κτυπήσουν ακόμα και γυναίκες που αντιστάθηκαν στο κλείσιμο της Σχολής.

Επιτέθηκαν, επί της ουσίας, σε συμπατριώτες τους, σε παιδιά Ελλήνων, που παρά τις δυσκολίες της εποχής στέλνουν τα παιδιά τους να μορφωθούν. Παιδιά τα οποία αναζητούν ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα τους, παιδιά που επιθυμούν να μορφωθούν, να αποκτήσουν εφόδια για το μέλλον, για μια καλύτερη και πιο βιώσιμη κοινωνία.

Και αναρωτιέμαι, πού πάμε, κύριοι; Πού οδηγούμαστε; Όταν το θεμελιώδες δικαίωμα της μόρφωσης και της εκπαίδευσης καταπατάται με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Τελικά, μας αξίζει αυτός ο ξεπεσμός; Αξίζει στην Ελλάδα μας;


Όχι, ρε αναρχικά πρεζόνια, δεν θα σας περάσει. Η ελληνική κοινωνία θα ανακάμψει, η Ελλαδάρα μας θα σταθεί στα πόδια της, πέρασε από πολλές κακουχίες και άντεξε. Έτσι και τώρα! Και εσείς θα μείνετε στη μιζέρια σας. Γιατί «η ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου, κανένας δεν ευρέθηκε για να την ιξηλείψη», όπως τοποθετεί ο Βασίλης Μιχαηλίδης τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό να λέει. 

*Φοιτητής

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/463577

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου