Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Φοιτητικές Εκλογές Ηνωμένου Βασιλείου 2012 - Στηρίζουμε ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.


Στις 25 Φεβρουαρίου σε Λονδίνο και Ληντς
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Η.Β.

Το Προεκλογικό Μήνυμα από το Μέτωπο Κ.Φ. Ηνωμένου Βασιλείου
Σταθμός Συντονισμού Προεκλογικού Αγώνα 2012


Ψηφοδέλτιο Μετώπου Κ.Φ.

Προεκλογικά μηνύματα από τους Υποψηφίους
(Η σειρά είναι τυχαία)


Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί το μόνο αυτόνομο, αδέσμευτο και υπερκομματικό φοιτητικό Κίνημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η ωραία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, με το διπλό πυλώνα της διεθνοποίησης του Κυπριακού και της εμπέδωσης στη συνείδηση της νεολαίας για απαίτηση μιας πραγματικά δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό που θα ισοδυναμεί με απελευθέρωση, αγκαλιάστηκε από μια μεγάλη μερίδα φοιτητών. Αντιλαμβανόμενη ότι το κομματικό κατεστημένο δεν μπορεί να καλύψει τα κενά που το ίδιο δημιούργησε, χρόνο με το χρόνο, η νεολαία της Κύπρου όλο και περισσότερο στρέφεται προς εναλλακτικές κατευθύνσεις, που της επιτρέπουν να συνεχίζει να πιστεύει πως μπορεί να αλλάξει την παρούσα κατάσταση. Στο ΜΕΤΩΠΟ δεν «μισούμε» τα κόμματα. Πιστεύουμε, όμως, ότι για να λειτουργήσουν ως πνεύμονες της δημοκρατίας, πρέπει να υπηρετούν την πατρίδα και να αφουγκράζονται τη βούληση του λαού. Δυστυχώς, ουδέν από τα δύο πράττουν.


Πριν πέντε μόλις χρόνια, λίγο μετά το βροντερό ΟΧΙ, που γενναία βροντοφώναξε ο κυπριακός λαός στο έκτρωμα του Σχεδίου Ανάν, αποφασίστηκε από κάποιους ενεργούς φοιτητές η δημιουργία ενός νέου χώρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, που να δίνει στον φοιτητή μια διέξοδο, ώστε να μπορεί να εκφράζει εμπράκτως την αντίθεση του στο μοντέλο λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ένα μοντέλο ντενκτασικής εμπνεύσεως, το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό από τον κυπριακό ελληνισμό, όχι μόνο λόγω της προέλευσής της, αλλά επειδή η αποδοχή μιας τέτοιας λύσης θα αποβεί μοιραία για εμάς και τα παιδιά μας.

Αυτό το Κίνημα αγκαλιάστηκε από τον φοιτητή και του έδωσε την δύναμη και την δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί γύρω από ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων και να δημιουργήσει ένα χαρακτήρα δυναμικό, απαιτητικό και γεμάτο όρεξη για δράση. Οι πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, η δυναμική παρουσία του στις αντικατοχικές εκδηλώσεις σε Κύπρο και Βρετανία, οι εκστρατείες διαφώτισής του για το Κυπριακό, είναι μόλις μερικά δείγματα αυτής της δράσης.

Κύπριε φοιτητή, από την θέση του Προέδρου του ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, σε καλώ άλλη μια φορά να προσέλθεις στα εκλογικά κέντρα στις 25 Φεβρουαρίου 2012, σε Λονδίνο και Ληντς, και να στηρίξεις ακόμα μια φορά αυτή την ωραία προσπάθεια. Μακριά από κομματικά συμφέροντα που συντείνουν στην ενίσχυση και συντήρηση ενός συστήματος το οποίο, κατά γενική ομολογία, ασθενεί, σε καλώ να αναζητήσεις όλα αυτά που έχουν πραγματική σημασία, στο πλάι μας. Μαζί καταφέραμε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, εφόσον ποτέ δεν σπαταλήσαμε χρόνο, ούτε για την προώθηση κάποιου κόμματος, ούτε για την επιβολή κάποιων κομματικών θέσεων στον φοιτητόκοσμο. Μαζί αγωνιζόμαστε, εμείς οι φοιτητές, για το δικό μας αύριο! Για το μέλλον των παιδιών μας, που δεν γίνεται να είναι άλλο από την ουσιαστική και δίχως όρους απελευθέρωση της πατρίδος μας.

Συμφοιτητή,

Βάλε τέρμα στις λασπολογίες που επιστρατεύονται από τις κομματικές παρατάξεις ζητώντας ουσία στον πολιτικό λόγο και ψήφισε ΑΥΤΟΝΟΜΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

Κλείσε τ' αυτιά σου στις σειρήνες των κομμάτων, που δεν εξυπηρετούν κανέναν, παρά μόνο την δική τους επιβίωση, πάνω στην πλάτη της πατρίδος μας.

Ζήτα με την ψήφο σου την δραστηριοποίηση της ΕΦΕΚ γύρω από τα εθνικά και φοιτητικά μας προβλήματα. Μην αφήνεις της ΕΦΕΚ να μετατρέπετε σε φερέφωνο των κομματικών παρατάξεων!

Στις 25 Φεβρουαρίου, στείλε το μήνυμα ότι εμείς, οι Κύπριοι φοιτητές, ξυπνήσαμε και ότι οι εμπόροι λογαριάζουνε λάθος για άλλη μια φορά! Είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν ξέχασες ότι «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί αρετής»!

Ψήφισε ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου. Συνέχισε την ιστορία της πατρίδος σου με το ΜΕΤΩΠΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ! Η καταγωγή σου το επιβάλλει και η συνείδηση σου το απαιτεί!

Μ’ αυτές τις σκέψεις, στις 25 Φεβρουαρίου 2012, ζητώ τίμια τη ψήφο σου, πάντα με σεβασμό στο πρόσωπο και στις προσδοκίες σου, η οποία θα μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ για τα δίκαια σου και τα δίκαια της πατρίδας μας.



Με πλήρη σεβασμό και υπευθυνότητα, απευθυνόμαστε σε σένα που αφουγκράζεσαι το παλμό της νεολαίας και προσδοκάς το καλύτερο για το μέλλον σου. Σε σένα που έχεις βρεθεί αντιμέτωπος με τους επικίνδυνους χειρισμούς των εκάστοτε ηγεσιών αναφορικά με το Εθνικό μας πρόβλημα και άλλες καταστάσεις, σε σένα που δεν συμβιβάζεσαι με παραπλανητικά εκβιαστικά διλήμματα, κόντρα στο ρεύμα της λήθης και το πείσμα των καιρών.

Συμφοιτητή/συμφοιτήτρια, η νεολαία έχει περίτρανα αναδειχθεί δια μέσω των χρόνων, ως το πιο ζωντανό και ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας, με πολλές θυσίες και πράξεις αυταπάρνησης. Σε κάθε κάλεσμα της ιστορίας και κάθε μαζική κινητοποίηση, οι νέοι ήταν αυτοί που έτρεξαν πρώτοι στον αγώνα. Μια τέτοια νεολαία, αγωνιστική και επαναστατική, είναι που όλοι μας οραματιζόμαστε. Σήμερα, λοιπόν, μπροστά στους χαλεπούς καιρούς, με τη μισή μας πατρίδα υπό κατοχή, την ανικανότητα των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν την ανεργία που πλήττει τους νέους, την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να προστατεύσει τους πολίτες του, αλλά και τον κίνδυνο της ρατσιστικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η νεολαία καλείται να διεκδικήσει ξανά το ρόλο που δικαιωματικά της ανήκει.

Το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, το μοναδικό αντιομοσπονδιακό, αυτόνομο και υπερκομματικό Κίνημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα μπορούσε παρά μόνο να βρίσκεται μπροστάρης στις φοιτητικές αγωνιστικές επάλξεις με γνώμονα το καλό της πατρίδας. Με τη πλούσια αντικατοχική, κοινωνική και πολιτιστική του δράση, είναι σε θέση να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τη στήριξή σου και να αποδειχθεί η σωστή επιλογή στις φοιτητικές εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου σε Λονδίνο και Ληντς.



«Επέλεξα να κατέλθω υποψήφια με το ΜΕΤΩΠΟ, διότι πολύ απλά δεν θα μπορούσα ποτέ να αρνηθώ να υποστηρίξω τα μόνα παιδιά, που μακριά από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον και με μόνο γνώμονα τα σκιρτήματα της καρδιάς τους, κρατούν ριζωμένα βαθιά μέσα τους ό,τι ευγενικότερο και ό,τι αγνότερο αναδεύεται στα σπλάχνα της δουλωμένης γης μας- τη δίψα για δικαίωση, την ανάγκη για Ελευθερία. Αυτή η δίψα και αυτή η ανάγκη, είναι αυτό που έδωσε σάρκα και οστά στο ΜΕΤΩΠΟ, έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας πέντε χρόνια πριν… κι αυτό λέει πολλά.

Μεγάλωσα σε μια πατρίδα την οποία έμαθα να αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, ανάμεσα σε «400 χιλιάδες ψυχές από την καλύτερη, την πιο ατόφια Ρωμιοσύνη». Στην Κύπρο του Παλληκαρίδη, του Αυξεντίου, του Ισαάκ, του Σολωμού. Στη γη των αδέσμευτων, αγονάτιστων ηρώων. Την ίδια Κύπρο που τώρα κάποιοι επιχειρούν να πουλήσουν. Όμως, με όπλο την αυτονομία μας, εμείς αρνούμαστε να υποκύψουμε.

Υποσχόμαστε πως όσο οι άλλοι μιλούν για επαναπροσέγγιση και όχι για εισβολή, όσο ξεχνούν τι έγινε  στις 20 Ιουλίου του 1974, όσο τολμούν να μιλούν για συμβιβασμούς και όχι για ιστορικό χρέος απέναντι στην πατρίδα, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, εμάς που ονειρευόμαστε μια Ελληνική Κύπρο και μιλούμε για αλύτρωτες και όχι για χαμένες πατρίδες. Εμείς δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ. Δεν θα ανεχτούμε κανένα οδυνηρό συμβιβασμό και κανένα ξεπούλημα. Γι’ αυτό και παραμένουμε ανεξάρτητοι.»



Βιώνοντας μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της κυπριακής ιστορίας, αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού, νιώθω υποχρέωση μου να συμμετάσχω σε αυτό τον δύσκολο, πλην όμως όχι ακατόρθωτο, αγώνα για την διαφύλαξη και διατήρηση της ελληνικότητας του νησιού μας, αλλά και των ιδανικών που από γενιά σε γενιά μετατρέπονται σε προσωπικά οφέλη και ανούσιες πλάνες. Δυστυχώς στις μέρες μας δεν αρκεί από μόνο του το «Δεν Ξεχνώ». Ο κυπριακός ελληνισμός δεν μπορεί να αρκεστεί στις πορείες, τις αντικατοχικές εκδηλώσεις, την αρθρογραφία και τις ανακοινώσεις. Χρειαζόμαστε, επίσης, μια εναλλακτική επιλογή που θα επιβάλει την κάθαρση σ’ αυτό το σάπιο κομματικό κατεστημένο.

Δηλώνω πρόθυμος να αγωνιστώ γι’ αυτό κι έτσι αποφάσισα να κατέλθω υποψήφιος με το μόνο αυτόνομο και ανεξάρτητο Κίνημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου. Υπόσχομαι να αντιπροσωπεύσω όσους πραγματικά νοιάζονται, για όσα μας ενώνουν και για όσα μας έκαναν κάποτε να νιώσουμε υπερήφανοι για αυτό που είμαστε.



Ζούμε σε μια εποχή όπου τα ιδανικά, ήθη και άξιες σε αυτό τον μαρτυρικό τόπο έχουν έντονα ξεθωριάσει και τείνουν να αντικατασταθούν από την αδιαφορία, την ευθυνοφοβία, την απάθεια και την ισοπέδωση της εθνικής συνείδησης. Δυστυχώς, τα λάθη του παρελθόντος και η τυφλή εμπιστοσύνη στις κομματικές παρατάξεις, οι οποίες πολλάκις έχουν αμαυρώσει την Ιστορία της νήσου μας, δεν αφήνουν άλλη επιλογή από μια νέα αρχή, την στήριξη σε κάτι καινούργιο, αδιάφθρο, χωρίς αλλότρια συμφέροντα, ανυπότακτο, αφυπνιστικό και βγαλμένο από την νεολαία.

Προσωπικές μου θέσεις ερχόμενος στο Η.Β. ήταν ότι δεν θα έπρεπε να  υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις υπαγμένες σε κόμματα αλλά να υπάρχουν αυτόνομα ανεξάρτητα κινήματα που να δρουν αγνά με μοναδικό γνώμονα την διαφώτιση των ξένων για το Κυπριακό, να προωθούν την χώρα μας και να βλέπουν κατάματα, χωρίς τις κομματικές παρωπίδες, τα προβλήματα της σημερινής νεολαίας. Αντ' αυτού, δραστηριοποιούνται φοιτητικές παρατάξεις που ελέγχονται και υποκινούνται από τα κόμματα. Σαν άνθρωπο μου προκαλεί αηδία να βλέπω άτομα μεγαλωμένα σε καλούπια διαφόρων κομμάτων, τα οποία ξεκινώντας από κομματικά υποκινούμενες μαθητικές παρατάξεις συνεχίζουν με το ίδιο πάθος την πορεία τους στις φοιτητικές, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων των κομμάτων τους αλλά και για προσωπική τους ανέλιξη στη κομματική πυραμίδα.

Εμείς οι νέοι, το μελλοντικό κράμα της κοινωνίας, έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε πως η γενιά μας έχει όραμα, αγνά ιδανικά και άξιες. Γι’ αυτό τον λόγο, σας καλώ στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές να ψηφίσετε αυτόνομα, βάζοντας πάνω απ' όλα το εθνικό συμφέρον. Ευτυχώς για τους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου, υπάρχει η εναλλακτική επιλογή, ένα αυτόνομο, ανεξάρτητο κίνημα, που ακούει στο όνομα ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου! Έχουμε το καθήκον, αλλά και τη δύναμη να αλλάξουμε πολλά. Ήρθε ο καιρός να το πραγματοποιήσουμε.



Στη σημερινή συγκυρία των φοιτητικών εκλογών, πέντε χρόνια από την ίδρυση του ΜΕΤΩΠΟΥ, βρισκόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και ανανεωμένοι για νέους αγώνες και νέες διεκδικήσεις. Περνώντας μέσα από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις μεγαλώσαμε, εδραιωθήκαμε. Είμαστε ΔΥΝΑΤΟΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ, με νέο και σύγχρονο λόγο στην φοιτητική μας κοινότητα και την κυπριακή κοινωνία.

Σ’ αυτό το περιβάλλον μοιράζομαι κι εγώ μαζί σας τις σκέψεις, τα οράματα, τις αγωνίες σας για το κοινό μας μέλλον και θέτω στην κρίση σας και τη δική μου υποψηφιότητα. Δεσμεύομαι να συμβάλω κι εγώ, για να είμαστε όλοι μαζί σταθεροί, διεισδυτικοί, δημιουργικοί, συνεπείς και αξιόπιστοι. Πάνω απ’ όλα μας ενώνουν οι κοινοί μας οραματισμοί και στόχοι για το μέλλον της πολύπαθης Κύπρου μας. Για τον τερματισμό της κατοχής και την απελευθέρωση του τόπου μας. Για μια πατρίδα ενιαία, ελεύθερη, ελληνική μέσα από μια λύση δίκαιη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή. Μια καθαρή λύση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς τους ρατσιστικούς διαχωρισμούς της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Η κοινωνία της Κύπρου μας, μέσα στη δύνη των πολλαπλών προβλημάτων της, εναποθέτει τις ελπίδες σε εμάς τους νέους. Μας θέλει μπροστάρηδες, με ήθος και αξιοπρέπεια, για να φέρουμε νέες ιδέες και νοοτροπίες στον τόπο μας, αφήνοντας πίσω τις παλιές κατεστημένες πρακτικές της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας και της διαπλοκής.



Στις 25 Φεβρουαρίου καλείστε να επιλέξετε τα πρόσωπα με τα οποία θα  καταρτιστεί το ΔΣ της ΕΦΕΚ, άτομα που θα σας αντιπροσωπεύουν και θα προσπαθούν για σας και όχι για τα δικά τους κομματικά συμφέροντα. 


Στην Κύπρο του 2012 βλέπουμε δολοφόνους να μην ζητούν συγνώμη και τους υπόλοιπους να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά μας. Παρακολουθούμε τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου μας να μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην τουρκοποίηση, προσπαθώντας να μας σερβίρουν μια λύση η οποία καταργεί τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματα και λειτουργώντας στη βάση μιας λανθασμένης πολιτικής, η οποία εξισώνει το θύμα με τον θύτη και υποβιβάζει το Κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε δικοινοτική διαφορά. Προσπαθούν μέσα από τα διαφορετικά χρώματα και τον λαϊκισμό να διχάσουν τους πολίτες -ενώ κουβαλούν τις ίδιες θέσεις και ιδέες- εξυπηρετώντας τα δικά τους κοινά κομματικά συμφέροντα. Αρκετά τους παρακολουθήσαμε να μας κοροϊδεύουν. Αρκετά ίδια μυαλά με ίδιες ιδέες και απλά διαφορετικά πρόσωπα.

Με την επιθυμία να ενισχύσετε τον τίμιο αγώνα του αυτόνομου ΜΕΤΩΠΟΥ, ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές και σας καλώ να φωνάξετε μαζί μας ότι είναι καιρός για νέα πρόσωπα με νέες ιδέες. Είμαι φοιτητής, έχω άποψη και την εκφράζω: Ψηφίζω ΑΥΤΟΝΟΜΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΑ!



Το γεγονός ότι κατέρχομαι ως υποψήφια με το ΜΕΤΩΠΟ ΚΦΗΒ είναι κάτι το οποίο με τιμά ιδιαίτερα και μου δίνει την ευκαιρία να εκφράσω την ιδεολογία μου και να αντιπροσωπεύσω όλους εμάς. Αφήνοντας πίσω τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και τα λάθη του παρελθόντος, εμείς οι φοιτητές, η νέα γενιά, οφείλουμε να οραματιστούμε και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον, προτείνοντας νέες ιδέες για μια σωστή, δίκαιη λύση του εθνικού προβλήματός μας.

Απαιτούμε δικαίωμα στη ζωή και ελευθερία.Φτάνει πια στη φίμωση και τη τρομοκρατία της σκέψης. Ή
ρθε ο καιρός να ακουστεί και η δική μας αυθεντική, φοιτητική φωνή.

Όλοι οι υποψήφιοι του Κινήματός μας είμαστε εδώ για να δώσουμε χέρι βοηθείας στο συμφοιτητή μας και να αγωνιστούμε για τα όνειρά μας. Με δύναμη και θάρρος να δεχτούμε επιτυχίες και να αντιμετωπίσουμε οποίες δυσκολίες. Για αυτό σας καλώ να διεκδικήσουμε μαζί αυτό που μας ανήκει.

«Σήκωσε ψηλά τη γροθιά σου, εσύ παλεύεις για τα όνειρα σου!» Με φάρο αυτούς τους στίχους, ως νέο μέλος του ΜΕΤΩΠΟΥ, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές. Ας μη ξεχνάμε πως ένα χέρι μόνο του δεν μπορεί να χειροκροτήσει. Χρειάζονται δύο χέρια για να γίνει κάποιος θόρυβος. Σταθείτε δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα, να προωθήσουμε μαζί τις ιδέες, τις αντιλήψεις και τα όνειρά μας.



Εμείς οι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου προβληματιζόμαστε συνεχώς για τα προβλήματα που ταλανίζουν την ιδιαίτερη μας πατρίδα. Η ανησυχία μας για το μέλλον της Κύπρου, και ιδιαίτερα για το Κυπριακό, έχει μετατραπεί σε φόβο, αφού οι πολιτικές ηγεσίες μας επιμένουν στο μοντέλο λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα της παράνομης τουρκικής εισβολής και θα καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Όλα αυτά, μαζί με τα κούφια λόγια που ακούμε τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές ηγεσίες μας, συνέβαλαν στην αφύπνιση και τον αγώνα μας για αλλαγή. Ο αγώνας για αλλαγή πήρε σάρκα και οστά όταν το 2006 μια παρέα φοιτητών ίδρυσαν το αυτόνομο, υπεροκομματικό Κίνημα, ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχει ξεκάθαρη στάση ενάντια στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και ζητά το αυτονόητο: απελευθέρωση και δικαίωση. Αν το να διεκδικείς ελευθερία κατάντησε να θεωρείται «ακροδεξιό» και «φασιστικό», τότε κρίμα όλοι αυτοί που κατέθεσαν σώμα και ψυχή για την ελευθερία μας.

Γι' αυτό, ως νέος και ως ενεργός και προβληματισμένος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και ως γνήσιος Έλληνας, αποφάσισα να κατέλθω υποψήφιος στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές για το Δ.Σ. της ΕΦΕΚ. Στις 25 Φεβρουαρίου ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης σας προς το ΜΕΤΩΠΟ και προς εμένα, για να ζητήσουμε, επιτέλους, δικαιοσύνη για τη Κύπρο μας. Σίγουρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Να στείλουμε το μήνυμα στο σάπιο κατεστημένο ότι οι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αυτόνομοι και θέλουν μια πατρίδα ελεύθερη, χωρίς ζώνες και συνιστώντα κρατίδια. Ο αγώνας είναι βέβαια δύσκολος και γι' αυτό «για να γυρίσει ο Ήλιος, θέλει δουλειά πολλή».



Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες, της διζωνικής σύμπλευσης της κυβέρνησης με την «αντιπολίτευση», οι οποίοι μας πουλούν τα παραμύθια για «δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση». Αν είχαν έστω και το παραμικρό ίχνος ηθικής αυτογνωσίας, τότε δεν θα έκαναν εκστρατείες προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο για την βιωσιμότητα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικοί ηγέτες διαθέτουν το μυαλό να αντιληφθούν ότι αυτή η λύση θα είναι καταστροφική για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά το κομματικό συμφέρον και ο καρεκλοκενταυρισμός είναι πιο ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων τους, με αποτέλεσμα το εθνικό μας πρόβλημα και η επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού να περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Κατέρχομαι υποψήφιος με το αυτόνομο ΜΕΤΩΠΟ, διότι θεωρώ πως ως νέοι της Κύπρου πρέπει να έχουμε ελεύθερη άποψη και να μην γινόμαστε πιόνια του κομματικού κατεστημένου. Δηλώνω πρόθυμος να υπερασπιστώ τα ιερά ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας.



Αγαπητοί συμφοιτητές,

Στις 25 Φεβρουαρίου αποφασίζετε με την ψήφο σας όχι απλά τον καταμερισμό των εδρών στο ΔΣ της ΕΦΕΚ, αλλά κυρίως τα μηνύματα που η φοιτητική κοινότητα των Ελλήνων της Κύπρου στέλνει προς πολλές κατευθύνσεις.

Το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και εγώ προσωπικά, σας καλούμε να ενισχύσετε τον αγώνα μας και να μας ακολουθήσετε στην ανοδική μας πορεία, μακριά από τα πλοκάμια της κομματοκρατίας και του σάπιου συστήματος των θυγατρικών φοιτητικών παρατάξεων. Συντήρηση αυτού του κατεστημένου ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης (τολμώ να πω ακόμα και συνενοχή) στη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής και των εθνικών μας αντιστάσεων, που έχει φέρει τη χώρα μας και το λαό μας στη σημερινή κατάντια.

Κρίνουμε τη φετινή χρονιά ως ιδιαίτερα σημαντική για το Κυπριακό και γιʼ αυτό σας καλούμε να στείλετε ένα ηχηρό μήνυμα τόσο προς την πολιτική ηγεσία της χώρας μας, όσο και προς το νεο-οθωμανικό καθεστώς Ερντογάν και το φερέφωνό του, Ντερβίς Έρογλου:

Οι ελεύθερα σκεπτόμενοι Κύπριοι φοιτητές, απαλλαγμένοι από τις διχαστικές και απαρχαιωμένες κομματικές και ιδεολογικές αποχρώσεις, αρνούμαστε να δεχτούμε ένα νέο σχέδιο Ανάν που θα βασίζεται στην ρατσιστική και άδικη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και που θα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Καταδικάζουμε την προκλητική υποχωρητικότητα της παρούσας διακυβέρνησης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων «κυπριακής ιδιοκτησίας», οι οποίες υπονομεύονται από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ και χειραγωγούνται από την Τουρκία και τη Βρετανία.

Καταδικάζουμε, επίσης, το σάπιο πολιτικό σύστημα που επί δεκαετίες αφαιμάσσει το λαό μας και δίχως ίχνος τιμής και αξιοπρέπειας εμπορεύεται με τις εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές μας ανησυχίες, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη στην εξουσία. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας κίνηση, χιλιάδες από εμάς διαδηλώσαμε μαζί, «αποχρωματισμένοι» από ιδεολογίες και αδέσμευτοι από τις κομματικές ηγεσίες για τον άδικο χαμό 13 ηρώων. Καταδικάσαμε την ανικανότητα και την υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας και φωνάξαμε υπέρ μίας δικαιότερης κοινωνίας, υπέρ της αξιοκρατίας, της δημοκρατίας, του λαού μας και του έθνους μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ να στηρίξετε την ειλικρινή προσπάθεια μας, που δεν χαρακτηρίζεται από εύηχα συνθήματα, γλέντια και λασπολογίες, αλλά από σοβαρότητα, αξιοπιστία και πράξεις. Ευχή όλων μας είναι οι φοιτητές να αποδεσμευτούν, επιτέλους, από τα κομματικά δεσμά, που τους επιβάλλει το οικογενειακό τους περιβάλλον και το αναξιοκρατικό σύστημα της κοινωνίας μας, και να πορευτούν μαζί μας, με το «Μέτωπο» ψηλά και λάβαρο την πατρίδα.

Με εκτίμηση,
Αυγερινός Χαρτσιώτης


«Αγαπητοί συμφοιτητές και συμφοιτήτριες, στη σημερινή Κύπρο, όπου οι κομματικές σκοπιμότητες χειραγωγούν τα πάντα, αποφάσισα να κατέλθω υποψήφιος στις φοιτητικές εκλογές, αντιπροσωπεύοντας το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. Την απόφαση αυτή, την πήρα σαφώς επηρεασμένος από το τρίπτυχο το οποίο αντιπροσωπεύει το ΜΕΤΩΠΟ: ΑΥΤΟΝΟΜΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΑ . Δηλαδή μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και εντολές και πάντα με γνώμονα το φοιτητή, τα αιτήματά του και την μοιρασμένη μας πατρίδα.

Η ΕΦΕΚ ΗΒ, η οποία χρόνια τώρα είναι ταλαιπωρημένη από την εκμετάλλευση που τυγχάνει από άτομα τα οποία έχουν ως απώτερο σκοπό την ανάδειξη τους στο κομματικό σκηνικό και τη διεκδίκηση κάποιας καρέκλας, χρειάζεται ικανούς και ενεργούς νέους, πρόθυμους να εργαστούν για το φοιτητή αλλά και για τη διεθνοποίηση του προβλήματος που ταλανίζει εδώ και 38 χρόνια την πατρίδα μας. Χρειάζεται άτομα τα οποία, χωρίς να έχουν προσωπικές φιλοδοξίες, θα σταθούν στο πλευρό του φοιτητή, προσπαθώντας να βελτιώσουν την ποιότητα φοίτησής του. Άτομα που θα πολεμήσουν για να περάσουν το μήνυμα ότι οι νέοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας απαιτούν μια λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική χωρίς εγγυήσεις, στρατό κατοχής και εποίκους, και όχι όπως προνοεί το σημερινό μοντέλο λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Εάν λοιπόν τα όσα προανέφερα αντικατοπτρίζουν τις δικές σου απαιτήσεις από την ΕΦΕΚ, σε καλώ με την ψήφο σου, να μου ανοίξεις την πόρτα, για την προάσπιση τόσο των δικών σου δικαιωμάτων και ιδεών αλλά και του φοιτητικού σώματος γενικότερα».



Όταν ξυπνάς κάθε πρωί και βλέπεις απέναντι σου στον τουρκοπατημένο  Πενταδάκτυλο την σημαία του αίσχους, της κατοχής, το να διεκδικείς ελευθερία δεν είναι απλά υποχρέωση. Είναι καθήκον προς αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα –έστω και μισή- ελεύθερη πατρίδα. Με το να συμμετέχω στον αγνό αγώνα του ΜΕΤΩΠΟΥ είναι η φυσική πορεία αυτής της αίσθησης καθήκοντος και υποχρέωσης. Κι αυτό γιατί παρακολουθώντας τη δράση και τις δραστηριότητες του ΜΕΤΩΠΟΥ από τότε που ιδρύθηκε, με έκανε να προσέξω αυτή τη μικρή τότε ομάδα φοιτητών, η οποία δεν άνηκε κι ούτε υποκινείτο από κανένα κόμμα. Η αυτονομία του ένιωθα να με καλύπτει, σε μια εποχή όπου όλοι έχουμε κουραστεί, έχουμε απογοητευτεί, έχουμε θυμώσει με τα κόμματα, τους κομματάρχες, το σάπιο κομματικό κατεστημένο. Για το ΜΕΤΩΠΟ, το κόμμα τους είναι η πατρίδα τους!

Γνωρίζοντας προσωπικά πολλούς φοιτητές-μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ στο λόγο, στις πράξεις, στις εκδηλώσεις τους, είδα να εργάζονται συστηματικά και ακούραστα και πάντα με ανιδιοτέλεια, χωρίς να επιδιώκουν προσωπική προβολή, αντίθετα μάλιστα τις περισσότερες φορές να την αποφεύγουν. Μα πάνω απ’ όλα είδα μια πρωτόγνωρη αξιοπρέπεια, που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο χώρο της πολιτικής. Είδα με πόση ψυχραιμία και με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα αντιμετώπιζαν τις λάσπες που δέχονταν κατά καιρούς – όπως άλλωστε ήταν φυσικό. Είδα να συμμετέχουν στο ΜΕΤΩΠΟ φοιτητές που άνηκαν από «δεξιά μέχρι αριστερά», γιατί έβαζαν τελικά πάνω από οποιαδήποτε ιδεολογία, κόμμα, άτομο ή ομάδα την ΠΑΤΡΙΔΑ! Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα πως αυτός ο χώρος με καλύπτει, αφού το ΜΕΤΩΠΟ τοποθετεί, όπως και εγώ, στο ψηλότερο βάθρο των προτεραιοτήτων του την Κύπρο και την Απελευθέρωσή της!



H πρόταση του ΜΕΤΩΠΟΥ να είμαι ένας εκ των 15 που στελεχώνουν το φετινό ψηφοδέλτιο αποτελεί για μένα τιμή και συνάμα μου δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία να δώσω στην ιδεολογία μου φωνή. Το περσινό μεγάλο επίτευγμα του ΜΕΤΩΠΟΥ στις φοιτητικές εκλογές είναι η τρανή απόδειξη πως ένα σημαντικό ποσοστό φοιτητών ασπάζεται τις θέσεις και τις ανησυχίες  του Κινήματος μας και αυτό μας ενθαρρύνει, ώστε να δουλεύουμε μεθοδικά και ακούραστα, για τη συνεχή αφύπνιση των συμφοιτητών μας και τη διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης. Αυτά είναι που επιβράβευσαν οι φοιτητές, αυτά είναι και που θα ξανά-επιβραβεύσουν και φέτος.

Φέτος είναι η χρονιά που χρειαζόμαστε τη στήριξη σας όσο ποτέ άλλοτε. Στην Κύπρο λαμβάνουν χώρα οι απευθείας συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία μας να προβαίνει συνεχώς σε γενναίες παραχωρήσεις, το σάπιο κομματικό κατεστημένο τοποθετεί ωρολογιακές βόμβες δίπλα στα σπίτια μας, ενώ η οικονομία μας πάει από το κακό στο χειρότερο με τα κόμματα να σφυρίζουν αδιάφορα. Ψήφος στο ΜΕΤΩΠΟ ισοδυναμεί με αντίσταση στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, ισοδυναμεί με κάθαρση του σάπιου κατεστημένου. ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!


Κόντρα στο κομματικό κατεστημένο, κόντρα στη σήψη, τον εκμαυλισμό και το σάπιο πολιτικό σύστημα!
 ΑΥΤΟΝΟΜΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ!


Περισσότερες πληροφορίες για το Μέτωπο Κ.Φ. θα βρείτε εδώ:
Σταθμός Συντονισμού Προεκλογικού Αγώνα 2012
www.metopo.org.uk - Επίσημη ιστοσελίδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου