Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Απομόνωση» των τ/κ και εγκλωβισμένοι»

Μας προκαλεί θλίψη και προβληματισμό η νέα πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εγκλωβισμένοι μας, καθώς και η στάση που τηρεί η πολιτική μας ηγεσία. Ο λόγος γίνεται για την επιβολή του φόρου της δεκάτης, φόρος ο οποίος επί οθωμανικής αυτοκρατορίας χρησιμοποιείτο για να ωθήσει τους κατακτημένους υπόδουλους στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.
Ο συγκεκριμένος αυτός φόρος τίθεται σε λειτουργία από τις κατοχικές αρχές εις βάρος των εγκλωβισμένων που υποχρεούνται πλέον να παραδίδουν το 10% των προϊόντων που παράγουν ή να δίνουν την αξία που τους αντιστοιχεί στον στρατό κατοχής με απαράδεχτο αίτιο την ανάγκη συντήρησης των στρατοπέδων του κατοχικού στρατού και την χρηματοδότηση ανέγερσης τζαμιών.
Ένα θέμα το οποίο η πλευρά μας άφησε να περάσει στο απυρόβλητο δείχνοντας πως έχει ξεγράψει για τα καλά τους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας σε αντίθεση με τη τουρκική πλευρά η οποία έχει αλωνίσει την Ευρώπη διαμαρτυρόμενη με κάθε δυνατό τρόπο για τη λεγόμενη απομόνωση των τ/κ. Ας μη ξεχνάμε πως οι τ/κ ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματά τους, δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εργασίας, καθώς και πολλών επιδομάτων τα οποία πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας (αλήθεια πόσοι τ/κ πληρώνουν φόρο;). Οι εγκλωβισμένοι μας εν αντιθέσει υπομένουν τα πάντα από τις κατοχικές δυνάμεις, που έχουν ως σκοπό να σβήσουν από τα κατεχόμενα την όποια Ελληνική φλόγα έχει απομείνει, χωρίς ίχνος υποστήριξης από τις πολιτικές μας ηγεσίες.(γιατί άραγε;)
Την ίδια ώρα που η τουρκία αλωνίζει, με την προπαγάνδα της, την Ευρώπη διακηρύττοντας στους Ευρωπαίους εταίρους μας πόσο φασίστες και ρατσιστές είμαστε, η κυβέρνηση μας παραμένει απαθής. Πρόσφατο παράδειγμα τα γεγονότα του Δεκέμβρη κατά τα οποία διέκοψαν την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία, τα οποία ο πρόεδρός της Κ.Δ. αποκάλεσε κατά κάποιο τρόπο δικαιολογημένα λόγο των γεγονότων σε καλαθοσφαιρικό αγώνα. Η ηγεσία μας φάνηκε για ακόμα μία φορά ανίκανη να αντιληφθεί τη βαρύτητα των γεγονότων και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εγκλωβισμένων.
Οι προσπάθειες αφελληνισμού του νησιού είναι πλέον φανερές όσο και αν θέλουμε να εθελοτυφλούμε, τόσο από την κατοχική ηγεσία όσο και από πλευράς μας. Οι εγκλωβισμένοι θέλουν από την κυβέρνηση και από όλους τους Έλληνες της Κύπρου συμπαράσταση και στήριξη στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνούν και όχι την απαξίωση που δέχονται από την πολιτική ηγεσία του τόπου. Περιμένουν μια απάντηση μια βοήθεια κύριοι της ηγεσίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου