Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. 31/1/11


Μια μικρή πατρίδα χάθηκε

Λονδίνο, 31 Ιανουαρίου 2011
Στις 31 Ιανουαρίου 1996 χάθηκε μια μικρή πατρίδα. Χάθηκε μια ελληνική βραχονησίδα στα ανατολικά του Αιγαίου: τα Ίμια. Η υποχωρητική πολιτική της Ελλάδας εκείνο το χειμώνα, αγγίζει τα όρια της προδοσίας, αφού πρόκειται για απώλεια εθνικού εδάφους. Τα Ίμια «γκριζοποιήθηκαν», δίνοντας έτσι μια μεγάλη διπλωματική νίκη στην Τουρκία.
Οι υποπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστήςΈκτορας Γιαλοψός έδωσαν τη ζωή τους για να διαφυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας τους, αλλά οι πολιτικοί ηγέτες τους φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Τα Ίμια χάθηκαν, τα παλικάρια χάθηκαν και οι εκάστοτε πολιτικοί ηγέτες συνεχίζουν να ακολουθούν, μέχρι σήμερα, την συνήθη τακτική του «καλού παιδιού».
Η περίπτωση των Ιμίων, αποτελεί το πιο πρόσφατο και τρανό παράδειγμα της ασταμάτητης επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. Παρά το γεγονός ότι η ίδια διατυμπάνιζε μέσω της Τανσού Τσιλέρ ότι «Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν πόλεμο, επειδή δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι και κάποιοι Έλληνες βαρκάρηδες συνεπλάκησαν σε έναν βράχο που κατοικούσε μία κατσίκα» και ότι τα Ίμια είναι μια μικρή βραχονησίδα, κατάφερε να τα «γκριζοποιήσει» και να αμφισβητά σήμερα την ελληνικότητα κι άλλων νησιών στο Αιγαίο. Φαίνεται πως για την Τουρκία καμιά βραχονησίδα και καμιά σπίθα γης δεν είναι ασήμαντη και δεν πρόκειται να την αφήσει στην τύχη. Έτσι,εκμεταλλευόμενη την αδυναμία των ελληνικών κυβερνήσεων, προσπαθεί να δημιουργήσειτετελεσμένα, όπως και το κατάφερε στην περίπτωση των Ιμίων.
Δυστυχώς, τόσο οι ελλαδικές, όσο και οι κυπριακές κυβερνήσεις δεν μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος αλλά επιμένουν να υποπίπτουν στα ίδια λάθη. Επιμένουν ότι οι μονομερείς παραχωρήσεις και οι «συντροφικές» σχέσεις με τους ηγέτες, που επιβουλεύονται τα εδάφη μας, είναι τα συστατικά της «ευέλικτης πολιτικής» που θα μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα. Εμείς, ο λαός, δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμιά παραχώρηση των βασικών δικαιωμάτων μας.Οι σημαίες μας είναι καλά δεμένες και δεν μπορεί «να τις πάρει ο άνεμος».
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου δεν ξεχνά την μικρή αυτή πατρίδα καιτιμά τους τρεις ήρωες του έθνους που έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτή. Η πολιτική του «καλού παιδιού» μας οδηγεί συνεχώς σε νέες διολισθήσεις, αναλογιζόμενοι τη δυσάρεστη τροπή που έχουν πάρει τα θέματα της Κύπρου, του Αιγαίου και της Θράκης. Εμείς θέλουμε ηγέτες με πολιτική, η οποία θα έχει ως στόχο την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων ολόκληρου του Ελληνισμού και την αποτροπή των επεκτατικών σχεδίων της Άγκυρας.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου