Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. 7/2/11

Λονδίνο, 07 Φεβρουαρίου 2011


Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου ενημερώνει την κυπριακή φοιτητική κοινότητα πως προτίθεται να δώσει και πάλι δυναμικά το «παρόν» του στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές, για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΕΦΕΚ ΗΒ. Το Κίνημά μας δίνει και πάλι στους νέους την εναλλακτική επιλογή, που έδωσε και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Την επιλογή που θα δώσει φωνή στους αυτόνομους νέους της Κύπρου, μακριά από τις όποιες κομματικές χαλιναγωγήσεις. Την επιλογή που πέρσι στήριξε το 13% των Κυπρίων φοιτητών, δίνοντας της την μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστά φοιτητικής παράταξης σε σχέση με το 2009. Την εναλλακτική επιλογή που ακούει στο όνομα ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπό το διαχρονικό μας σύνθημα «ΑΥΤΟΝΟΜΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΑ» το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. διακηρύσσει εκ νέου την ανάγκη της ανεξάρτητης φωνής του φοιτητή στο εκφραστικό του σώμα και όχι την κακοφωνία των κομματικών φερέφωνων και των διάφορων μικροπολιτικών τους συμφερόντων, που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα του φοιτητή και της πατρίδας. Το Κίνημά μας θα αποτελέσει τον προασπιστή των φοιτητών, εκείνων που επιλέγουν να σκέφτονται και να δρουν από μόνοι τους, χωρίς την έγκριση των πολιτικών τους ποιμένων, γιατί το ΜΕΤΩΠΟ αγαπά την δημοκρατία και όχι τις καρέκλες. Γιατί το ΜΕΤΩΠΟ νοιάζεται για τον φοιτητή ως άτομο, και όχι για το εκλογικό βιβλιάριο που κατέχει.

Μπορεί να βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από την αγαπημένη μας πατρίδα, αλλά η άποψη και η δραστηριότητα της μεγάλης φοιτητικής νεολαίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τεράστια σημασία. Τα μηνύματα που μπορούμε να στείλουμε στις ελλιπείς πολιτικές ηγεσίες μας και σ’ αυτούς που συμμερίζονται τις απόψεις τους, είναι πολλά και βαρυσήμαντα. Το ΜΕΤΩΠΟ, κατά την πενταετή παρουσία του, έχει στείλει το δικό του μήνυμα, μέσω της δράσης, των εκδηλώσεων και της συνεχής παρουσίας του στα ΜΜΕ: Ότι οι νέοι της Κύπρου μπορούν και είναι ατομικά και συλλογικά αυτόνομοι. Ότι μπορούν και έχουν δική τους ελεύθερη άποψη. Άποψη ενάντια στις διζωνικές τους ονειρώξεις. Άποψη ενάντια σε ρατσιστικό μοντέλο λύσης τύπου Ανάν. Άποψη υπέρ της διαφύλαξης, προάσπισης και διατήρησης του ελληνισμού στην Κύπρο.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2011, θα στείλουμε ξανά, το ίδιο μήνυμα. Αυτή τη φορά θα είναι πιο ηχηρό και με δόνηση. Στέλνουμε το μήνυμα ότι ο Έλληνας της Κύπρου είναι πολύ περήφανος για να υποκύψει στο κομματικό συμφέρον. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε καμία λύση που δεν θα διασφαλίζει τα βασικά μας ανθρώπινα δικαιώματα και που θα θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού.

Φίλε συμφοιτητή/συμφοιτήτρια,

Στείλε μαζί μας το μήνυμα στις πολιτικές ηγεσίες στην Κύπρο ότι δεν αποδεχόμαστε την οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού, αλλά μια λύση που θα θεμελιώνει τις αρχές της δημοκρατίας, θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κυπριακού λαού, θα κατοχυρώνει χωρίς παρεκκλίσεις το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο και θα καταργεί οριστικά τις φυλετικές διακρίσεις. Σε καλούμε να φωνάξεις μαζί μας:

• Δεν ξεχνούμε το «Δεν ξεχνώ»

• Δεν θυσιάζουμε τα ανθρώπινα μας δικαιώματα στο βωμό του συμφέροντος

• Εκλαμβάνουμε ως κόμμα μας την πατρίδα μας

• Ανταποκρινόμαστε στο υπερκομματικό - πατριωτικό κάλεσμα: «από αριστερά μέχρι δεξιά, όλοι στον αγώνα για την λευτεριά»

Στις 19 Φεβρουαρίου 2011, στο Λονδίνο και το Ληντς, ψηφίζουμε ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β, ψηφίζουμε για το φοιτητή και την Κύπρο, ψηφίζουμε «ΑΥΤΟΝΟΜΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΑ»



Με εκτίμηση,

Μάριος Νικολάου
Πρόεδρος
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου