Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. 21/2/11


    Εμείς, μόνοι μας, οι φοιτητές: 17%!

Λονδίνο, 21 Φεβρουαρίου 2011
Την πρώτη χρονιά, μας αποκάλεσαν «πυροτέχνημα». Την δεύτερη, είπαν ότι ήταν σύμπτωση. Φέτος απλά προσπαθούν να απομακρυνθούν από το ηφαίστειο που εκρήγνυται. Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου είναι και επίσημα, πλέον, η τρίτη δύναμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα ποσοστά του να εκτινάσσονται σχεδόν στο 17% και να καταλαμβάνει δύο έδρες στην Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου. Οι φοιτητές απέδειξαν ότι αρέσκονται στην αυτονομία, επιθυμούν να σκέφτονται ελεύθερα και φοιτητικά και γι’ αυτό επιλέγουν την εναλλακτική επιλογή του ΜΕΤΩΠΟΥ, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες των κομματικών παρατάξεων, οι οποίες εμφανίζονται πάντα τέτοια εποχή, προσπαθώντας να παρουσιάσουν το δήθεν έργο που επιτέλεσαν κατά την περασμένη χρονιά. Ο λαϊκισμός τιμωρήθηκε στην κάλπη και επικροτήθηκαν η κρυστάλλινη ιδεολογία και αγνές θέσεις του Κινήματός μας, η ξεκάθαρη αντίθεση μας ενάντια στο άδικο και ρατσιστικό μοντέλο λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και ο αδιάκοπος αγώνας μας για διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού στο πολύπαθο νησί μας.
Οι τόνοι λάσπης που έριξαν οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν μας ξενίζουν, αφού βλέπουν στο ΜΕΤΩΠΟ την επανάσταση της κυπριακής νεολαίας ενάντια στο κατεστημένο και την απραξία του συστήματος. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν πρόκειται να περιοριστούμε σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα συνεχίσουμε να εξαπλωνόμαστε μέχρι να συμπαρασύρουμε και τον τελευταίο Κύπριο φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου, στον αντικατοχικό και αντιομοσπονδιακό μας αγώνα.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου συγχαίρει και ευχαριστεί τους φοιτητές, που στήριξαν το Κίνημά μας και απέδειξαν ότι η σκληρή δουλειά, το αδιάκοπο έργο, η ειλικρίνεια και το ήθος επιβραβεύονται και μας έδωσαν τη δύναμη, όπως και στις δύο προηγούμενες χρονιές, να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο. Για μας, η εκπροσώπηση στην ΕΦΕΚ ΗΒ είναι ακόμα μία δίοδος να προβάλουμε τις θέσεις και την ιδεολογία μας, ακόμα ένα μέτωπο στο οποίο θα αντισταθούμε στην αποσάθρωση του συστήματος, και όχι ένα μέσο εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών.
Τελικά αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2011:
Προοδευτική   (Φοιτητική Νεολαία ΑΚΕΛ):   985 ψήφους - 33.96% (-0.33%) - 3 έδρες
Πρωτοπορία    (Φοιτητική Νεολαία ΔΗΣΥ):   805 ψήφους - 27,75% (-3.80%) - 3 έδρες
ΜΕΤΩΠΟ         (Αυτόνομο Φοιτητικό Κίνημα): 481 ψήφους - 16,58% (+3.95%) - 2 έδρες
Αναγέννηση   (Φοιτητική Νεολαία ΔΗΚΟ):   425 ψήφους - 14,66% (-3.13%) - 1 έδρα
Αγώνας         (Φοιτητική Νεολαία ΕΔΕΚ):   204 ψήφους - 7,03% (+3.28%) - 0 έδρες
Ο αγώνας, όμως, συνεχίζεται και η εκλογική επιτυχία δεν μας αποπροσανατολίζει. Η ίδια σημαία μολύνει τον Πενταδάκτυλο, το ίδιο άρμα μάχης ραγίζει τους δρόμους της Κερύνειας, ο ίδιος έποικος καταχράται το σπίτι που έκτισαν οι γονείς μας. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι μέχρι την οριστική δικαίωση και απελευθέρωση της πατρίδας μας, το ΜΕΤΩΠΟ, με την υποστήριξη των 481 φοιτητών, θα παραμένει άγρυπνος φρουρός στις επάλξεις!
«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου