Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου Α.Φ.Κ. Τόλμης Ιωαννίνων 9/2/11: Ωραίοι Έλληνες, Διγενής και…….στο βάθος εκλογές!



Η κυπριακή κοινωνία έχει αρχίσει να μπαίνει σε ρυθμούς βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, με κάποια κόμματα να πρωταγωνιστούν με τις παράδοξες δηλώσεις τους, προσπαθώντας να ρίξουν λάσπη στα μάτια του Κύπριου πολίτη. Πρώτος και καλύτερος, σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, ο πρόεδρος του «αντιπολιτευόμενου» ΔΗΣΥ,  κ. Νίκος Αναστασιάδης,  ο οποίος, άκουσον άκουσον, ζητά και απαιτεί,  το Κυπριακό να μείνει εκτός των προεκλογικών συζητήσεων, θεωρώντας πως οποιαδήποτε συζήτηση θα προκαλούσε αρνητικές εξελίξεις. Προφάσεις εν αμαρτίαι! Τι φοβάται να κρύψει ο κ. Αναστασιάδης; Ποιες σκοπιμότητες θέλει να εξυπηρετήσει; Μα φυσικά, να αυξήσει την πολιτική του πελατεία και φορώντας τις προεκλογικές φουστανέλλες, να αποκρύψει τη μέχρι τώρα απαράδεκτη στάση του κόμματός του στο Εθνικό. Εμείς όμως είμαστε ΕΔΩ και δεν λησμονούμε αυτούς οι οποίοι μας μιλούσαν για μικρασιατικές καταστροφές, αυτούς που μας έλεγαν για δήθεν τελευταίες ευκαιρίες επικαλούμενοι τον «πατριωτικό ορθολογισμό», αυτούς που στις προεδρικές εκλογές του 2008 μας μιλούσαν για δήθεν ιστορικούς συμβιβασμούς.  Καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους νέους της Κύπρου να μην τα ξεχνούν όλα αυτά και να τιμωρήσουν παραδειγματικά όλους αυτούς που θέλουν να μας καταστήσουν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην ίδια μας την πατρίδα με την εφαρμογή του διζωνικού άπαρτχαιντ.
Εκτός τούτων των τραγελαφικών γεγονότων, τον προηγούμενο Δεκέμβριο γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά της κοινής γραμμής και πολιτικής των δύο δήθεν πόλων, ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ(ΔΗΣΑΚΕΛ) .Αφενός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το βήμα της ομοσπονδιακής ΠΟΦΕΝ, μας προ(σ)κάλεσε ν α δηλώσουμε τη διαφωνία μας στο εθνικό  θέμα ως ωραίοι Έλληνες και αφετέρου ο έτερος Καππαδόκης, Ν. Αναστασιάδης, έτρεξε να υπερασπιστεί τον Πρόεδρο σε αυτές του τις θεωρίες, καλώντας μας να αντιπροτείνουμε λύση. Πού άραγε; Σε σωματείο με την επωνυμία «Διγενής». Άραγε ο Διγενής τι θα έλεγε για όλα αυτά και με ποιους θα ήταν; Με αυτούς που επιβεβαιώνουν ότι είναι ωραίοι ως Έλληνες(βλ. διαμαρτυρία στο προεδρικό 4/1) ή με τους θιασώτες της ομοσπονδίας; Η ερώτηση είναι φυσικά ρητορική.
Εμείς ως Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση «Τόλμη» Ιωαννίνων καλούμε  όλους τους φοιτητές  οι οποίοι σκέφτονται υπεράνω των κομματικών προσταγών και βάζουν ως προτεραιότητα το μέλλον της πατρίδας να έρθουν κοντά μας, να συστρατευθούν μαζί μας για να αγωνιστούμε για τη σωτηρία του Κυπριακού Ελληνισμού.   Ας  αφουγκραστούμε τα λόγια του Αθάνατου έφηβου που θυσιάστηκε για την Κυπριακή Ελευθερία και για την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα, Πετράκη Γιάλλουρου προς τον πατέρα του λίγες μέρες πριν τη θυσία του(7.2.1956):
“Δεν συμφωνώ αγαπητέ μου πατέρα, εις το ό,τι ένας άνθρωπος πρέπει πρώτα να κοιτάζει για τον εαυτό του, και ύστερα, τελευταία, την Πατρίδα του. Αλλά τότε αυτός καταντά άκρως εγωιστής, τομαριστής και μπορώ να πω αναίσθητος. Διότι όταν δεν κυριαρχεί μέσα του το αίσθημα της φιλοπατρίας, το ευγενέστερον των αισθημάτων, δεν είναι δυνατόν να κυριαρχεί κανέναν άλλο ευγενές αίσθημα, οπότε είναι αναίσθητος. Και τέτοιος αναίσθητος δεν είναι κανένας πραγματικός Έλληνας.
ΥΓ: Εμείς τονίζουμε για άλλη μια φορά την καλή μας διάθεση για συνεργασία με το Δ.Σ. του ΣΚΣΦΙ για το κοινό καλό του ΟΛΩΝ των Κυπρίων φοιτητών στα Γιάννενα και περιμένουμε και από αυτόν την ίδια ανταπόκριση και πρόθεση για συνεργασία. Στόχος μας είναι να βρούμε όλοι μαζί τις λύσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν, μεταξύ αυτών και το σοβαρό θέμα της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης.
Εκ του ΔΣ
Α.Φ.Κ. Τόλμη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου